Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2015.. Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2015.. Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok."— Előadás másolata:

1 2015.

2 Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok értékelése, továbbá a szakmai fejlődés elősegítése.

3 Célja 2. A dolgozó munkájának időközönkénti értékelése általában évente Befolyásolhatja a fizetést, jutalmat és az elbocsájtást Meghatározza a dolgozók fejlesztendő kompetenciáit Iránymutatást ad a munkahelyi belső képzések, átképzések és továbbképzések tervezéséhez és szervezéséhez. A munkavállalók önértékelését fejleszti, lehetőséget ad az önreflexióra.

4 Folyamata A következő évre (2015) kitűzzük a munkakörhöz tartozó célokat, melyeket szeretnénk, hogy a dolgozóink elérjenek az év végére. A célok alapján meghatározzuk a szempontokat. Ezek után kész az értékelő lap. Év végén, vagy elején kiértékeljük a dolgozóinkat. Minden dolgozót a közvetlen vezetője értékeli. Majd ugyan azt az értékelő lapot a dolgozók is kitöltik saját magukról.

5 Folyamata 2. A kiértékelt lapokat összevetik és a dolgozó, illetve a közvetlen vezető megvitatják a pozitívumokat és hiányosságokat. A dolgozó fejlesztési célját kell kitűzni, illetve ezek alapján lehet meghatározni, hogy milyen munkahelyi és azon kívüli képzésekre van szükség. Tehetséggondozás is lehetséges.

6 Minősítés Nem kerülhet sor a közalkalmazott minősítésére, ha korábbi minősítésének, illetve a közalkalmazotti jogviszonya létesítésének időpontjától tizenkét hónap nem telt el. A közalkalmazott alkalmatlan minősítést kap, ha legalább egy minősítési szempont értékelése nem megfelelő!

7 Minősítés 2. A minősítés során az egyes minősítési szempontok értékelésekor a következő pontszámokat kell alkalmazni: a) kiemelkedő minősítés három pont, b) megfelelő minősítés kettő pont, c) kevéssé megfelelő minősítés egy pont, d) nem megfelelő minősítés nulla pont. 3.1. pontban megtalálható

8 Minősítés 3. 1. Pont A közalkalmazott személyi adatait kell beírni 2. Pont A közalkalmazotti jogviszonnyal kapcsolatos adatok: Itt meg kell indokolni, hogy miért történik a minősítés 3. Pont A közalkalmazott minősítésének szempontjai: El kell dönteni, hogy az egyes szempontokra milyen értékelést ad a vezető, ezen kívül van lehetőség a szöveges értékelésre és indoklásra is.

9 Példa 3.1. A munkakör ellátása szempontjából szükséges szakmai ismeretek Kiemelkedő (3pont) – Megfelelő (2 pont) – Kevéssé megfelelő (1 pont) – Nem megfelelő (0 pont) Szöveges értékelés:

10 Minősítés 4. 4. Pont Vezetői beosztáshoz/munkakörhöz kapcsolódó minősítési szempont: ezt csak abban az esetben kell kitölteni, ha a értékelt személy vezetői munkakörben dolgozik. 5. Pont Ebben a részben van lehetőség a különböző megjegyzések, javaslatok, észrevételek és célkitűzések leírására. Bővebben!

11 Minősítés 5. A minősítés eredményét az egyes minősítési szempontok értékelésekor adható legmagasabb pontszámnak a ténylegesen adott pontszámokhoz viszonyított aránya alapján a következők szerint kell megállapítani: a) 80-100%-ig kiválóan alkalmas, b) 60-79%-ig alkalmas, c) 30-59%-ig kevéssé alkalmas, d) 30% alatt alkalmatlan minősítést kap a közalkalmazott. 6. pontban

12 Minősítés 6. A kitöltött értékelőlapon összeszámoljuk az összes pontot. Tegyük fel az összes elérhető pont 100. A dolgozó 73 pontot ért el. Számítása: 73/100*100= 73% Ezek alapján a közalkalmazott minősítése az alkalmas (60-79%) kategóriába esik.

13 Minősítés 7. A megismerés tényét a közalkalmazott a minősítésen aláírásával igazolja, továbbá feltüntetheti esetleges észrevételeit is. 7.pontban A közalkalmazottal minősítését ismertetni kell, és annak egy példányát az ismertetésekor a közalkalmazottnak át kell adni.

14 Felhasznált irodalom 1992. évi XXXIII. Törvény a közalkalmazottak jogállásáról

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "2015.. Célja A minősítés célja a közalkalmazott munkaköri feladatai ellátásának megítélése, az ezt befolyásoló ismeretek, képességek, személyi tulajdonságok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések