Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programstruktúrák. Program A program utasítások olyan sorozata, amely a számítógépen önállóan képes megoldani egy feladatot. A program háttértáron futtatható.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programstruktúrák. Program A program utasítások olyan sorozata, amely a számítógépen önállóan képes megoldani egy feladatot. A program háttértáron futtatható."— Előadás másolata:

1 Programstruktúrák

2 Program A program utasítások olyan sorozata, amely a számítógépen önállóan képes megoldani egy feladatot. A program háttértáron futtatható formában egy fájlban található. Programcsomag Rokon programok halmaza, amelyek egy feladatkör megoldására szolgálnak.

3 Párhuzamos folyamat (taszk) feladat megoldására párhuzamosan végrehajtható programrészek, egymással kommunikálnak, működésüket szinkronizálni kell, Megoldandó a közös erőforrások megosztása.

4 Fordítási egység (modul, unit, szegmens) A program önálló,függetlenül lefordítható legkisebb nyelvtani egysége fordítóprogram egyszeri végrehajtásával lefordítható, Nem egyenlő egy fájlban több fordítási egységet helyezünk el, s azokat egyszerre fordítjuk.

5 Export-, importlisták Fordítási egységek részei, Leírják: az adott egység mely azonosítóit használhatja más modul, ő mely modulokat, azoknak mely objektumait használja. (Nem csak a modulnevet kell megadni, hanem azt is, hogy abból a modulból mire van szükségünk.)

6 Programegység Részfeladatot megoldó utasítások összefüggő csoportja. Egyben, egységként hajtható végre, külvilágtól valamilyen mértékben elzárt, változókon, paramétereken keresztül kapcsolatot tart. Háromfajta programegység: eljárás, függvény, operátor (speciális fv).

7 Eljárás Az eljárás olyan programegység, amely egy utasítást helyettesíthet a programban. A függvény értékével egy kifejezésben szereplő értéket reprezentálhat. Az unáris vagy bináris operátort szintén kifejezésekben használhatjuk. Ezek a programegységek, az ún. alprogramok paraméterezhetők. Definíciójukban formális paramétereket használunk, a ezeket híváskor feleltetjük meg az aktuális paraméter Függvény Operátor


Letölteni ppt "Programstruktúrák. Program A program utasítások olyan sorozata, amely a számítógépen önállóan képes megoldani egy feladatot. A program háttértáron futtatható."

Hasonló előadás


Google Hirdetések