Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

K ÁROLY M ÁRK 7.A F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : S ALAMON R ÓZA D R. T ÖRÖK B ÉLA Á LTALÁNOS I SKOLA 1142 B UDAPEST, R ÁKOSPATAK UTCA 101.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "K ÁROLY M ÁRK 7.A F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : S ALAMON R ÓZA D R. T ÖRÖK B ÉLA Á LTALÁNOS I SKOLA 1142 B UDAPEST, R ÁKOSPATAK UTCA 101."— Előadás másolata:

1 K ÁROLY M ÁRK 7.A F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : S ALAMON R ÓZA D R. T ÖRÖK B ÉLA Á LTALÁNOS I SKOLA 1142 B UDAPEST, R ÁKOSPATAK UTCA 101.

2

3

4

5

6

7

8 Barnás, sárgás foltos tollruhája kiváló rejt ő színt biztosít környezetében. Az erdei szalonka szeme a fejl ő dés folyamán fokozatosan a feje tetejére és oldalra került. A szalonka gyakorlatilag úgy is tud nézni, hogy a tarkóján van a szeme. Ezért nem könny ű meglepni a földön tartózkodó szalonkát. Miközben járkál és kis rovarokat szed fel a földr ő l, vagy cs ő rével a földet túrja férgek után, hátrafelé és el ő re egyaránt lát. Az erdei szalonka cs ő re alkalmas arra, hogy megfogja vele a férgeket a földben. A cs ő rében lev ő tapintótestecskék segítenek megtalálni a zsákmányt. Amikor a jelzés eljutott az agyba, kinyílik a cs ő r hegyi része, körbefogja a férget és bekapja anélkül, hogy kivenné a cs ő rét a földb ő l.

9 KÉRDÉSEK: Ha minden kérdésre válaszoltál, lapozz tovább!

10

11

12 https://hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9r_g%C 3%B3lya https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9ncinege https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyurgyalag https://hu.wikipedia.org/wiki/Erdei_szalonka Források:

13


Letölteni ppt "K ÁROLY M ÁRK 7.A F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : S ALAMON R ÓZA D R. T ÖRÖK B ÉLA Á LTALÁNOS I SKOLA 1142 B UDAPEST, R ÁKOSPATAK UTCA 101."

Hasonló előadás


Google Hirdetések