Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:"— Előadás másolata:

1 Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:

2 A szövegszerkesztővel beírt szöveg, a rajzolóprogrammal készített embléma, a beszkennelt, digitalizált, festőprogrammal retusált, átalakított fotó itt, a kiadványszerkesztő programban találkozik egymással, itt szerveződik konkrét kiadvánnyá. Kiadványszerkesztő és újságszerkesztő programok: a pixelgrafikus képek, a vektorgrafikus rajzok és a szöveg kiadvánnyá ötvözésére alkalmas programok.

3 Itt kiválaszthatjuk, amire szükségünk van, a Microsoft Word és Excel programokból jól ismert eszköztárakkal, menükkel és eszközökkel alakíthatunk, formázhatunk. A Microsoft Publisher a Microsoft Office programcsomag része. A program indításakor a Katalógus jelenik meg a képernyőn.

4 A kiadványszerkesztés arra összpontosít, miként rendezhetjük ízlésesen a beírt szöveget és hogyan fog az egész nyomtatásban kinézni. Olyan kérdések merülhetnek fel, hogy milyen színű, méretű, típusú betűket érdemes használni, hogy kell a különböző elemeket elrendezni az oldalon.

5 A Varázsló “számtalan” sablont, színsémát ajánl fel, de mi is létrehozhatunk új színösszeállítást. A mintaoldalaknál az egyes elemekhez a sémán belüli sorszám van rendelve, így sémaváltáskor az egészdokumentum automatikusan átszíneződik. A választás után, ha kell, a hiányzó adatok beírása után megjelenik az elkészült “mű”, amit még, ha szükséges bővíthetünk, szerkeszthetünk. Számos képformátumot ismer a Publisher, szinte bármilyen képet beszúrhatunk a dokumentumba.

6 Az eszköztárak segítségével könnyen és pontosabban lehet az objektumokat elhelyezni, az szövegkezelési funkciók és a méretezés pedig lényegesen egyszerűbbé válnak. Bármely grafikus elem elfordítható mind függőlegesen, mind vízszintesen. A lehető legegyszerűbbé teszi a felsorolások és számozott listák létrehozását. Többoldalas dokumentumoknál automatikus az oldalszámozás, de a “folytatás a … oldalon – folytatás a … oldalról” párost is képes kezelni.

7 A weboldal Varázsló lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót, válogathat a széles skálájú előre elkészített mintaoldal között is, amelyet egyszerűen és könnyen saját igényeihez igazíthat, különféle hanghatásokkal, és animált gif fájlokkal. Hátránya: ha már HTML formátumban mentettünk, azokat az oldalakat nem tudja megnyitni, ezért mindig menteni kell a saját formátumában is a szerkeszthetőség érdekében.

8 Teljes képernyős nyomtatási képet tekinthet meg, és számtalan oldalelrendezési eszköz, illetve nyomtatási beállítás között válogathat. A menüszalag egyszerűen és hatékonyan használható.

9 Előzetesen megtekinthető, hogy hogyan fognak megjelenni a márkaelemek és a kiválasztott betűtípussémák, valamint az alkalmazott színsémák a beépített sablonokban.


Letölteni ppt "Az újságszerkesztő programok bemutatása, kép szöveg összhangja 14. témakör:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések