Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!"— Előadás másolata:

1 Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!

2 Önmagában ideális fogkrém nem létezik, mindenkinek aszerint kell választani, hogy fogszuvasodásra vagy fogágybetegségre hajlamos-e inkább; vagy az átlagosnál érzékenyebbek-e, vagy sötét elszíneződésűek -e a fogai.

3 A megfelelő fogkrém kiválasztása életkortól függő kérdés is. A gyermekek fogait mindig valamilyen speciálisan nekik készített gyermekfogkrémmel mossuk, mert összetétele és íze miatt az felel meg leginkább a tejfogak kívánalmainak.

4 Ifjú- és felnőttkorban (30-35 éves korig) a legfőbb gond a fogszuvasodás. Ebben a korban tehát fluortartalmú, fogszuvasodást gátló fogkrém használata célszerű. A fluorid tartalmat mindig feltüntetik a dobozon, és majdnem mindenik termékcsaládban (Colgate, Signal, Belend-a-med, Aquafresh, stb.) találunk minden korosztálynak megfelelőt.

5 Ezek gyógyfogkrémek. Általában gyógyszertárakban kaphatók. Fogszuvasodásra fennálló erős hajlam, valamint fognyaki érzékenység esetén ajánlott az aminfluoridokat tartlmazó termékcsalád.

6 30-35 éves kor felett már tartani lehet a fogágy- és ínybetegségek megjelenésétől is. Kezelésére és megelőzésére speciális fogkrémek használata javasolt. Ezek általában tartalmaznak valamilyen fertőtlenítőt, illetve gyulladás gátló, valamint fogkőképződést gátló hatóanyagot.

7 A ínygyulladás és fogágybetegségek esetén ajánlott gyógyfogkrémek:

8 Érzékeny fogak kezelésére ajánlatos a zöld színű Elmex Sensitive vagy a Sensodyne fogpasztát és szájvizet használni. (Természetesen, keresse fel fogorvosát, mert hasonló tüneteket a fogszuvasodás is okozhat.)

9 Ez esetben is érdemes a háziorvos tanácsát kérni, mert a szájszárazság lehet valamilyen betegség kísérő tünete. Szájszárazság esetén ajánlott a Biotene fogkrém és szájvíz.

10 A fogtisztítás hatékonyságát a megfelelő időtartam (minimum 3 perc) és egy jó fogmosási technika határozza meg! A fogkrém a fogkefe mechanikus tisztító hatását csak segíti.


Letölteni ppt "Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések