Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mozzanatok a Közgáz kulturális életéből az iskola 45 éves évfordulójára.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mozzanatok a Közgáz kulturális életéből az iskola 45 éves évfordulójára."— Előadás másolata:

1 Mozzanatok a Közgáz kulturális életéből az iskola 45 éves évfordulójára

2 Az iskoláról.. A CKIK 1968. január 1.-én kelt önálló életre, miután kivált a gimnázium intézményi keretei közül. Az 1971/72. tanévben már 8 "közgazdaságis" osztály működött a 9 osztálytermes iskolában.

3 Deminek zenekar Iskolánk kiváló tanára Sági Ferenc, Cegléd városában elhíresült Deminek nevezetű együttes tagja.

4 A zenekar tagja volt még Kemenczés Benő, aki jelenleg is iskolánk technikusa. Steklács Miklós az iskola diákjaként zenélt az együttesben, aki jelenleg a Zanzibár zenekar csapatát erősíti basszusgitáron.

5 Steklács Miklós és zenekara 2012-ben Miklós a fiáról, ifj. Steklács Miklósról írta a következő nagyszerű számot : Zanzibár- Március végétől

6 Sági Judit az iskola tanáraként játszott a zenekarban, aki most rendezvényszervezőként dolgozik a Ceglédi Művelődési házban. Turcsik Árpád a Gríz együttes mostani billentyűse, zongorázott a zenekarban.

7 Turcsik Árpád és zenekara a Gríz Gríz zenekar

8 Diákszínpad Közgáz Kobrák néven alakult meg 2003 szeptemberében a Közgáz diákszínpada, ami Pocsuvalszki Alíz útbaigazításával kezdte meg munkáját. A diáknapon nagy sikerrel előadott első darab arra ösztönözte a diákokat és a vezető tanárnőt, hogy vigyék tovább a művet, és ezzel a lendülettel belevágtak egy kecskeméti versenybe.

9 Az első Közgáz Kobrák előadás

10 Pocsuvalszki Alíz és Beckné Horváth Judit tanárnők vezetésével a nagyszerű színjátszó csoport 2009-ben szintén elindult kecskeméti Fringe fesztiválon,melyet megnyerve kijutottak a Pécsett tartott ODT-re.

11 Diáknap Minden évben megrendezésre kerül a Közgázban a diákok által kedvelt nap, amikor nem kell tanulni, és mindenki megmutathatja azt, amiben tehetséges. Ének, zene Tánc Paródiák, rövid színdarabok Szavalás

12

13 Gyufa Iskolánk időnként megjelenő lapja a Gyufa, melynek első száma 2004. novemberében került nyomtatásra.

14 A diákok körében nagy sikere volt az újságnak, de sajnos a sok tanulás miatt nem maradt idejük az újság szerkesztésésre.

15 Az első cikk Pocsuvalszki Alíz tollából VII=I Feladtuk a leckét? Bizonyára sokat törtétek a fejeteket, hogy vajon mire akarnak – már megint - rávenni benneteket a furcsa plakátokkal a folyosón. Íme, a megfejtés! Azt akartuk, hogy a sok gyufaszálból csak egyet mozdítsatok el, azaz vegyetek (el) egy Gyufát és addig forgassátok, amíg a betűrejtvényből iskolaújság nem kerekedik. Miért éppen Gyufa? Már most szeretnénk szétoszlatni azt a tévhitet, hogy ez csakis valami piromániás egylet lehet. Mi nem gyújtogatásra szánjuk a Gyufát, így ne gyújtósként hasznosítsátok! Ennek a kis fa/papírdarabnak kicsi a lángja, azonban melegséget, fényt áraszt. Mi azt a vidám lobogást szeretnénk továbbadni a lapunkkal, ami bennetek, diákokban él. Játszunk a tűzzel, a játék szó legszebb értelmében, mégsem akarjuk kihúzni a gyufát, csupán szórakoztatni, gondolkodtatni szeretnénk - mint a jól ismert gyufás trükkök is teszik. Mondjuk a magunkét, azt remélve, hogy ti meghallgatjá-tok, elolvassátok. Szikráinkkal megperzselni, megbántani senkit sem akarunk, de ti is tudjátok: „Amelyik Gyufa ugat, az nem harap.”. A magunkét mondjuk ugyan, de nem (csak) magunknak! Rólunk, Rólatok, diákokról írunk, azt remélve, hogy Ti majd közbeszóltok! Várjuk írásaitokat, ötleteiteket, gondolataitokat; segítsetek minket a folytatásban, hiszen: „Egy Gyufa nem csinál nyarat!”! Pocsuvalszki Aliz

16 Készítette: 13.a osztály


Letölteni ppt "Mozzanatok a Közgáz kulturális életéből az iskola 45 éves évfordulójára."

Hasonló előadás


Google Hirdetések