Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Duna-Ipoly Nemzeti Park. Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsöni tájvédelmi körzetekhez.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Duna-Ipoly Nemzeti Park. Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsöni tájvédelmi körzetekhez."— Előadás másolata:

1 Duna-Ipoly Nemzeti Park

2 Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsöni tájvédelmi körzetekhez kapcsolva az Ipoly érintett szakaszát Duna-Ipoly Nemzeti Park

3 A nemzeti park címerállata a havasi cincér.

4 Duna-Ipoly Nemzeti Park A nemzeti park növényzete sokszínű és átmeneti jellegű. A szirti páfrány, havasalji rózsa és a gímpáfrány ritkán fordul elő, a kosbor- és nősziromfajok gyakoriak. A Pilis érdekessége a medvehagyma, a budai nyúlfarkfű és a magyarföldi husáng. Az Ipoly árterének rétjein él a réti iszalag. A Szentendrei-sziget aljnövényzetében előfordul a védett piros madársisak.

5 Duna-Ipoly Nemzeti Park Állatvilága igen gazdag és változatos. Lábatlan gyík Pirregő tücsök Foltos szalamandra Sárgahasú unka

6 Czobori Effi és Molnár Evelin Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola


Letölteni ppt "Duna-Ipoly Nemzeti Park. Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. 1997-ben alakították a korábbi pilisi és börzsöni tájvédelmi körzetekhez."

Hasonló előadás


Google Hirdetések