Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pályaismeret 2-es viszonylat. 1.) Az 2-es viszonylaton hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pályaismeret 2-es viszonylat. 1.) Az 2-es viszonylaton hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. A."— Előadás másolata:

1 Pályaismeret 2-es viszonylat

2 1.) Az 2-es viszonylaton hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. A Doberdó utca megállóhely előtt az Árpád Vezér Általános Iskola megállóhely felé haladva.A Doberdó utca megállóhely előtt az Árpád Vezér Általános Iskola megállóhely felé haladva. A Dienes László Gimnázium megállóhely előtt a Doberdó utca irányába haladva.A Dienes László Gimnázium megállóhely előtt a Doberdó utca irányába haladva.

3 2.) Salétrom utcai telephelyről történő kivonulás után, melyik körön csatlakozhat be a 2-es viszonylat forgalmába? Kiskörön. Nagykörön. A Kis- és a Nagykörön egyaránt.

4 3.) 2-es viszonylaton történő közlekedés esetén a Hunyadi János utca és az Árpád Vezér Általános Iskola megállóhely között az Árpád Vezér Általános Iskola irányába történő közlekedéskor hol van visszafogási lehetősége? Dienes László Szakközépiskola és a Doberdó utca megállóhelyeken. A Doberdó utca megállóhelyen. A Dienes László Szakközépiskola megállóhelyen.

5 4.) Eltérő utasítás hiányában melyik körről indulnak a 2-es viszonylatjelzésű villamosok? Kiskör Nagykör Kis- és Nagykörről egyaránt

6 5.) Hogyan állítható a Kálvin tér megállóhely után elhelyezett elektrohidraulikus váltó? Váltóvas segítségével. Szánszerkezet alatt történő áthaladáskor menetáram felvételével. Mindkettővel.

7 6.) Nagyállomás végállomásra Nagykörre történő érkezéskor milyen jelzésképet mutat a váltóhoz tartozó váltójelző? A váltójelző középső tagjában a sárga reteszfény villog, a tőle jobbra elhelyezkedő tagon függőleges fehér téglalap világít.A váltójelző középső tagjában a sárga reteszfény villog, a tőle jobbra elhelyezkedő tagon függőleges fehér téglalap világít. A sárga reteszfény villog a váltó állásának irányát jelző jelzéskép balra mutató nyíl.A sárga reteszfény villog a váltó állásának irányát jelző jelzéskép balra mutató nyíl. A váltójelző középső tagjában a sárga reteszfény világít, a tőle jobbra elhelyezkedő tagon függőleges fehér téglalap világít.A váltójelző középső tagjában a sárga reteszfény világít, a tőle jobbra elhelyezkedő tagon függőleges fehér téglalap világít.

8 7.) Hol található biztonsági határjelző a 2-es viszonylat útvonalán? Kálvin tér megállóhely után. Doberdó utca megállóhelynél. A Petőfi téren

9 8.) Hol válik ketté az 1-es és 2-es viszonylat vonalvezetése? A Nagyállomásnál. A Doberdó utcán. A Kálvin téren

10 9.) Milyen típusú járművekkel haladhat be a 2-es viszonylat Kálvin tér és Doberdó utca közötti szakaszára? CAF Urbos 3 és KCSV 6-1S típusú járművekkel. KCSV 6-1S, FVV 1200 és CAF Urbos 3 típusú járművekkel. CAF Urbos 3, FVV 1200 típusú járművekkel és a Nosztalgia villamossal.CAF Urbos 3, FVV 1200 típusú járművekkel és a Nosztalgia villamossal.

11 10.) Mi a teendője, ha a holdfényjelző mellett lévő forgalomtechnikai ellenőrző jelző nem ad jelzést és nem kap szabadjelzést? A járműhöz rendszeresített távirányítóval szükséges kezdeményezni a zöldút kérést.A járműhöz rendszeresített távirányítóval szükséges kezdeményezni a zöldút kérést. Értesítenie kell a szolgáltatát közvetlenül irányító személyt, aki köteles intézkedést kezdeményezni a hiba kijavítására.Értesítenie kell a szolgáltatát közvetlenül irányító személyt, aki köteles intézkedést kezdeményezni a hiba kijavítására. A holdfényjelző jelzésképét figyelmen kívül lehet hagyni és a közúti forgalom részére rendszeresített fényjelző szabad jelzésére elindulhat.A holdfényjelző jelzésképét figyelmen kívül lehet hagyni és a közúti forgalom részére rendszeresített fényjelző szabad jelzésére elindulhat.

12 11.) Hol került a 2-es viszonylaton automata vágánykenő berendezés? Károlyi Mihály utcán mind a Nagyállomás, mind a Doberdó utca irányába, a Csokonai ívben a Doberdó utca irányába, az Árpádvezér Általános Iskola megállóhely és a Görgey utca megállóhely között és a Görgey utca megállóhely után.Károlyi Mihály utcán mind a Nagyállomás, mind a Doberdó utca irányába, a Csokonai ívben a Doberdó utca irányába, az Árpádvezér Általános Iskola megállóhely és a Görgey utca megállóhely között és a Görgey utca megállóhely után. Csemete utca megállóhely előtt és a Dienes László Gimnázium megállóhely után.Csemete utca megállóhely előtt és a Dienes László Gimnázium megállóhely után. DAB-Székház megállóhely után és a Doberdó utca megállóhely előtti ívben.DAB-Székház megállóhely után és a Doberdó utca megállóhely előtti ívben.

13 12.) Hol találhatók szakasszigetelők a 2-es viszonylaton? Kálvin tér, Debrecen Plaza, Csemete utca, Dózsa György utca, Dienes László Szakközépiskola, Doberdó utcaKálvin tér, Debrecen Plaza, Csemete utca, Dózsa György utca, Dienes László Szakközépiskola, Doberdó utca Szent Anna utca, Gambrinusz köz, Kálvin tér, Pláza, DAB- SzékházSzent Anna utca, Gambrinusz köz, Kálvin tér, Pláza, DAB- Székház Gambrinusz köz, Nagytemplom, Plaza, Dózsa György utca, Károlyi Mihály utca.Gambrinusz köz, Nagytemplom, Plaza, Dózsa György utca, Károlyi Mihály utca.

14 13.) Mi a teendője, ha a villamos megállóhely tábla alatt egy piros színú M betűt ábrázoló táblát lát? A jelzés a megállóhely jellegére utal, a biztonsági megállóhelyeket ilyen táblával jelölik meg. Az ilyen táblával megjelölt megállóhelyeken minden esetben meg kell állni.A jelzés a megállóhely jellegére utal, a biztonsági megállóhelyeket ilyen táblával jelölik meg. Az ilyen táblával megjelölt megállóhelyeken minden esetben meg kell állni. Amennyiben a járművön leszállásjelző berendezés működik és a megállóhelyen nem tartózkodik utas a megállóhelyet meg lehet haladni.Amennyiben a járművön leszállásjelző berendezés működik és a megállóhelyen nem tartózkodik utas a megállóhelyet meg lehet haladni. A megállóhelyen csak a gyorsjáratok állnak meg.

15 14.) Hol található a 2-es viszonylat vonalvezetése mentén áramátalakító gépház? A Dienes László Gimnázium megállóhely mellett. A Károlyi Mihály utca megállóhely mellett. A Doberdó utcán.

16 15.) Milyen technikai megoldással működtetjük a közúti fedezőjelzőt a 2-es viszonylaton a Dienes János Gimnázium megállóhelynél? Lazavezetékkel Induktív érzékelőkkel Szánszerkezettel

17 16.) Hol van lehetőség járművezető által távvezérléssel történő váltóállításra a 2-es viszonylaton? Doberdó utca, Kálvin tér Kálvin tér Doberdó utca, Petőfi tér

18 17.) Van-e bal peronos megállóhely a 2-es viszonylaton? Nincs, minden megálló jobb peronos kialakítású. Igen, a Dózsa György utca, Nádor utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Kartács utca, Doberdó utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Görgey utca, Nádor utca, Dózsa György utca megállóhelyekIgen, a Dózsa György utca, Nádor utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Kartács utca, Doberdó utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Görgey utca, Nádor utca, Dózsa György utca megállóhelyek Igen, a Csemete utca, Dózsa György utca, Nádor utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Kartács utca, Doberdó utca, Görgey utca, Nádor utca, Dózsa György utca megállóhelyekIgen, a Csemete utca, Dózsa György utca, Nádor utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Kartács utca, Doberdó utca, Görgey utca, Nádor utca, Dózsa György utca megállóhelyek

19 18.) Üzemszerűen melyik körről kell a kocsiszínbe vonulni? Kiskörről. Nagykörről a Nagyállomás épülete előtt történő visszafogással. Nagykörről a deltavágányon keresztül.

20 19.) Kálvin téri távvezérléssel állított elektrohidraulikus váltó melyik állásában lehet a Doberdó utca irányába haladni? Jobbra, kitérő állásban, a váltó reteszelt állapotában. Balra, kitérő állásban a Dózsa György utca, Nádor utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Kartács utca, Doberdó utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Görgey utca, Nádor utca, Dózsa György utca megállóhelyek irányábaBalra, kitérő állásban a Dózsa György utca, Nádor utca, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Kartács utca, Doberdó utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Görgey utca, Nádor utca, Dózsa György utca megállóhelyek irányába Egyenesen, egyenes állásban, a váltó reteszelt állapotában

21 20.) Hol található füves pályarész a 2-es viszonylaton? A Kossuth téren A Bethlen utca és a Csemete utca közé eső pályaszakaszon Az Andaházi utca és a Nagyerdei körút közé eső pályaszakaszon

22 21.) Található-e jegykiadó automata a Nagyállomás felszállítóhelyen? Nem, csak a leszállítóhelyen Nem található A felszállítóhelyen a peron mindkét végén 1-1 automata került kihelyezésreA felszállítóhelyen a peron mindkét végén 1-1 automata került kihelyezésre

23 Vége a gyakorlásnak! Kilépés a gyakorósorból Gyakorlósor újrakezdése

24 Rossz válasz! Vissza a kérdéshez!


Letölteni ppt "Pályaismeret 2-es viszonylat. 1.) Az 2-es viszonylaton hol találunk közúti fedezőjelzővel ellátott útkereszteződést? A Salétrom utcai kivonuláskor. A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések