Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jenin, ide való volt a 10 leprás (Galila és Szamaria) Mindenért adjunk hálát az Úrnak !

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jenin, ide való volt a 10 leprás (Galila és Szamaria) Mindenért adjunk hálát az Úrnak !"— Előadás másolata:

1

2

3 Jenin, ide való volt a 10 leprás (Galila és Szamaria) Mindenért adjunk hálát az Úrnak !

4 Lk 17,11-19 : Történt pedig, hogy miközben Jézus Jeruzsálem felé tartott, átment Szamarián és Galileán. Amikor beért az egyik faluba, szembejött vele tíz leprás férfi. Távolabb megálltak, és hangosan kiáltoztak:,,Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!' A leprás Jézust kérte, hogy gyógyítsa meg !

5 Amikor meglátta őket, azt mondta:,,Menjetek, mutassátok meg magatokat a papoknak!'

6 Nehéz kivonnunk magunkat a tömeg hatása alól ! Az Úr megmutatta üdvösségét ! ( (( (Zsoltár)

7 Történt pedig, hogy amíg mentek, megtisztultak.

8 Hosszú utat kell megtennünk, a változás érdekében! a változás érdekében! „Vele együtt élni is fogunk ! !” (2. olvasmány)

9 Történt pedig, hogy amíg mentek, megtisztultak. Az egyikük, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, hangosan magasztalta Istent, és lábai előtt arcra borulva hálát adott neki; s ez szamariai volt.

10 Nekem miért kell hálát adnom? A szíriai Naaman megtisztult leprájától (1.olvasmány)

11 Jézus megkérdezte tőle:,,Nem tízen tisztultak meg? A többi kilenc hol van? Nem volt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?' Aztán így szólt hozzá:,,Kelj föl és menj; a hited meggyógyított téged.'

12 Ádám fiai vagyunk ! Aki Istent dicsőíti elismeri, hogy egyedül Isten a Szabadító!

13 Az Isten iránti hála alapja a hit, a hála erénye gyógyítóan hat a hitünkre. Az Isten iránti hála alapja a hit, a hála erénye gyógyítóan hat a hitünkre. Hit nélkül nagyon „egészségtelen” Hit nélkül nagyon „egészségtelen” az élet.

14 Eredeti: bencés nővérek Montserrat, (Barcelona) Eredeti: bencés nővérek Montserrat, (Barcelona) www.benedictinescat.com/montserrat www.benedictinescat.com/montserrathttp://ofm.ro/udvarhelyiferencesek/


Letölteni ppt "Jenin, ide való volt a 10 leprás (Galila és Szamaria) Mindenért adjunk hálát az Úrnak !"

Hasonló előadás


Google Hirdetések