Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből. A vetítés az előre beállított időzítéssel tekinthető meg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből. A vetítés az előre beállított időzítéssel tekinthető meg."— Előadás másolata:

1

2 1 PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből. A vetítés az előre beállított időzítéssel tekinthető meg.

3 2 BEMUTATÓ KÉSZÍTÉSE A Formátum Betűtípus parancsával megváltoztathatjuk a cím betűtípusát és színét. A diavetítés áttűnés parancsánál válasszuk a Kifelé tágítást. Megjelent a cím és a PowerPoint emblémája. Az animálás testreszabásával az embléma közvetlenül a cím után jelenjen meg.

4 3 BEMUTATÓ KÉSZÍTÉSE Kifelé tágítással jelent meg a dia. Ezen a dián a két helyőrzőbe írt szöveg animálással, csoportosítva jelenik meg. Megjelent a cím de a típus már Arial helyett Verdana típusú és piros színű. Az animálás testreszabásával, az embléma a cím után jelent meg.

5 4 Kép beillesztése ClipArtból A Beszúrás Kép parancsával történik. Animálás: az itt megjelenő eszközsorok gombsoraival hajtható végre.

6 5 Képek szerkesztése Az egér jobb oldali gombjával a helyi menü jelenik meg. Kattintsunk a Látszik a kép eszköztárra. A kontrasztot és a fényerőt változattuk, keretet adtunk hozzá és a képet átszíneztük.

7 6 A két kép összehasonlítása

8 7 Eltérő diaminta létrehozása Válasszuk a Formátum menü Dia színválasztéka parancsot.Válasszuk a Formátum menü Dia színválasztéka parancsot. Itt a a hátteret és a betűk színét változtattuk meg.Itt a a hátteret és a betűk színét változtattuk meg. Kijelöltük az Árnyékot az S betűvel, a betűk így árnyékoltak lettek.Kijelöltük az Árnyékot az S betűvel, a betűk így árnyékoltak lettek.

9 8 Diagram beillesztése a bemutatóba Beillesztés előtt a Formátum Beépített elrendezések paranccsal választottuk ki ezt az elrendezést. Ez az eszközsoron levő mintadiagram.

10 9 A diagram részeinek animálása A diagram területére kattintva a jobb oldali egérgombbal megváltoztatjuk a diagram mintáját, és a felirat keretbe került. A diagram részeit animálással jelenítjük meg.

11 10 Zene, hang és mozgókép hozzáadása A Beszúrás menü mozgóképek és hangok parancsával elvégezhetjük a műveletet. Beszúrhatjuk a mozgóképet vagy hangot fájlból vagy gyűjteményből. Zenei CD lejátszását is elindíthatjuk. A következő dián egy mozgóképet láthatunk a fenti műveletek elvégzésének segítségével.

12 11 Film megtekintése Dián akár videót is megtekinthetünk.

13 12 Diabemutató időzítése Diaidőzítés automatikus beállítása a próba alapján a Diavetítés Időzítéspróba paranccsal. Ha megkezdjük a diavetítést, akkor a megjelenő panel és az előre beállított animálások segítségével az egyes diák megjelenítési idejét és az egész bemutató vetítésének időtartamát előre beállíthatjuk.

14 13 Hiperhivatkozások Hiperhivatkozás beszúrása: A Beszúrás Hiperhivatkozás és az akciógombok használatával történik. Az Időzítéssel beállított bemutatóban azonban nem automatikusan jelenik meg a Hiperhivatkozás. A kézjel itt is megjelenik, csak kattintásra tekinthetjük meg az így elkészített hiperhivatkozást.

15 14 Hiperhivatkozások Nézzünk meg egy hiperhivatkozást. A bemutató egyik diáján A két kép összehasonlítása. Elhelyezünk egy akciógombot. Az adott diára pedig egy másikat, amellyel visszatérünk ehhez a diához és folytatjuk a vetítést. Mind a két dián kattintsunk a megjelenő gombra.

16 15 Animálás utáni színváltás beállítása Az animáció testreszabása panelen állíthatjuk be. A megjelölt rész színét a következő szöveg megjelenésekor változtatja meg. Az Animáció után / Nem vált színt helyett válasszuk ki a színt, amire változtatjuk a megjelenő szöveg színét. Tekintsük meg ezeket a következő dián.

17 16 Bemutató mentése Mentés bemutatóként. Mentés bemutatóként. Mentés másként: ez a bemutató vetítésként van mentve. Mentés másként: ez a bemutató vetítésként van mentve. Mentés úticsomag formában: ha nem a saját gépünket használjuk a prezentáció alkalmával.Mentés úticsomag formában: ha nem a saját gépünket használjuk a prezentáció alkalmával. Mentés HTML formában.Mentés HTML formában.

18 17 Az animálás alkalmazása Ha egy dián túl sok effektust használunk, akkor a hallgatóság figyelmét a látvány köti le. Nézzük meg ezt a diát különböző animálásokkal.

19 18 Az animálás alkalmazása A cím nyújtással jelent meg diavetítő hanggal és színt is vált. A z ábra (a ClipArt alakok kategóriából) és a szöveg színe is megváltozik a megjelenés után.

20 19 Az animálás alkalmazása A képet átszíneztük, a cím animálással jelenik meg, színt vált. M inden objektumhoz hanghatást is rendeltünk, a szöveg betűnként jelenik meg.

21 20 Megjegyzések előző két diához Minden eszközt felhasználtunk az animáláshoz, még az áttűnések is különbözőek. A színváltás beállításánál a kattintást jelöljük ki. A színváltás mindig a következő objektum megjelenésekor következik be. A dia legutolsóként megjelenő objektuma nem vált színt.

22 21 A bemutató utolsó képe A fényképet a telepítő CD-ről illesztettük be. A PowerPoint programot - mint minden más programot - a gyakorlatban fogjuk teljesen elsajátítani.


Letölteni ppt "1 PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből. A vetítés az előre beállított időzítéssel tekinthető meg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések