Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adatok az állati eredetű ökológiai termékek versenyképességéhez Competitiveness Data of Organic Food Products of Animal Origin Seregi J., Zsarnóczay G.,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adatok az állati eredetű ökológiai termékek versenyképességéhez Competitiveness Data of Organic Food Products of Animal Origin Seregi J., Zsarnóczay G.,"— Előadás másolata:

1 Adatok az állati eredetű ökológiai termékek versenyképességéhez Competitiveness Data of Organic Food Products of Animal Origin Seregi J., Zsarnóczay G., Kovács Á. Kaposvár április 2-3. Kaposvár április 2-3.

2 Mangalica

3 Racka

4 Az n-3 zsírsavak fogyasztásának humán kísérletekben igazolt pozitív hatásai (The positive influence of the n-3 fatty acids proved with human experiments) A betegségek megelőzésében: (In preventions) A betegségek terápiás kezelésében: (In therapies) Dysmenorrhea, asztma, cisztás fibrózis, gyulladásos bélbetegségek, krónikus vesebetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések (stroke), központi idegrendszeri megbetegedések, a lipáz enzim és allergiás folyamatok gátlása. Artritis, daganatos megbetegedések. Forrás: (Source): Ender K., 2003

5 Extenzív és intenzív tartás

6 Forrás: (Source): Holló G. és mtsai, 2004

7 Forrás: (Source): OHKI, Mangalica LD és BF izmának funkcionális jellemzői (The functional properties of Mangalitza LD and BF muscles)

8 Szárazáruk mikrobiológiai állapota Microbial state of dry meat products Forrás: (Source): OHKI,

9 Hortobágyi racka juhok beállítási és vágási értékei (Adjusted- and slaughter weight of Hortobágy-racka sheep) Forrás: (Source): OHKI, 2008

10 Hortobágyi racka juh húsának csepegési és sütési vesztesége (Dripping- and cooking loss of Hortobágy-racka sheep meat)

11 Köszönetnyilvánítás A szerzők ezúton is köszönetet mondanak a racka kísérleteket finanszírozó MAJUSZ-nak (Magyar Juhtenyésztők és Juhtenyésztő Szervezetek Szövetsége) és a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht.-nak, illetve Rozgits Károly szigorló állatorvostan hallgatónak, hogy munkájukkal segítették kísérleteinket.


Letölteni ppt "Adatok az állati eredetű ökológiai termékek versenyképességéhez Competitiveness Data of Organic Food Products of Animal Origin Seregi J., Zsarnóczay G.,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések