Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ELTE SPECIÁLIS GYAKORLÓ ÓVODA ÉS KORAI FEJLESZTŐ MÓDSZERTANI KÖZPONT OM AZONOSÍTÓ: 034374 Korai Fejlesztés – Szülői elégedettség 2011/2012 52 db kérdőív.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ELTE SPECIÁLIS GYAKORLÓ ÓVODA ÉS KORAI FEJLESZTŐ MÓDSZERTANI KÖZPONT OM AZONOSÍTÓ: 034374 Korai Fejlesztés – Szülői elégedettség 2011/2012 52 db kérdőív."— Előadás másolata:

1 ELTE SPECIÁLIS GYAKORLÓ ÓVODA ÉS KORAI FEJLESZTŐ MÓDSZERTANI KÖZPONT OM AZONOSÍTÓ: 034374 Korai Fejlesztés – Szülői elégedettség 2011/2012 52 db kérdőív feldolgozása Készítette:Melegné Steiner Ildikó

2 Ki hívta fel a figyelmét, hogy gyermeke fejlődésével probléma van? 2011-2012

3 Mennyi idő telt el a jelentkezés és a terápia kezdete között? 2011-2012

4 Mennyi idős volt gyermeke terápiánk kezdetekor? 2011-2012

5 Mennyire elégedett a gyermekét egyénileg fejlesztő pedagógus munkájával? 2011-2012

6 Mennyire elégedett gyermeke fejlődésével? 2011-2012

7 Kap-e folyamatos információt gyermeke fejlődéséről? 2011-2012 100 %-os elégedettség

8 Elégedett-e a fejlesztés tárgyi feltételeivel, körülményeivel? 2011-2012 100 %-os elégedettség!

9 Amennyiben csoportos foglalkozásra is járnak, mennyire elégedett a csoportvezető pedagógus munkájával ? 2011-2012

10 Elégedett-e az intézmény által nyújtott pszichológiai szolgáltatással? 2011-2012

11 Egyéb megjegyzések: Mindennel nagyon elégedett, köszöni a foglalkozásokat Köszönjük Orsi, Ildikó és Marcsi egész éves munkáját. Mindig kedvesek, aranyosak, segítőkészek, felkészültek, és nagyon értenek a gyerekekhez Mozgásfejlesztést szeretne Több otthoni tanácsot szeretne 5 éves kor felett is szeretné folytatni a megkezdett fejlesztést Zenés foglalkozáson is szeretne a csak egyénit kapó részt venni Köszöni az ikertestvérnek biztosított tanácsadást Gyermek WC-t szeretne Parkolót szeretne Az egyéni foglalkozásokon a rendelkezésre álló kereten felül teljesít logopédusunk Az egy-egy óra nagyon kevés, az elmaradt foglalkozások nem lettek pótolva Nagyon köszönjük a lelkiismeretes, alapos munkát és a rugalmas hozzáállást. Szívesen közreműködnénk alternatív gyógylovas terápiás módszerrel, amennyiben létjogosultságát ítélik a dolognak (telefonszám) Hálás szívvel köszönjük odaadó munkájukat, sok sikert és mosolygós gyerekeket kívánok

12 Egyéb megjegyzések folytatása: Étel melegítéséhez mikrohullámú sütő a váróba A bizottság által meghatározott óraszámokat és az elmaradt órák pótlását szeretnénk megkapni. Jó lenne, ha intézményen belül lenne egy jól felszerelt audiológia, hallásmérés hangszigetelt szobában. Örülnénk egy gyermekkonyhának a fejlesztőszobában a foglalkozásokon. Példaértékű pedagógiai elhivatottság jellemzi szurdopedagógusunkat, aki valóban fontosnak érzi gyermekem fejlődését. Új terápiás módszerek alkalmazására is van nyitottság (Affolter), a mi esetünkben ez sokat lendített a fejlődésen. Javaslat: igazolt távollét biztosítása a pedagógusnak a beállításokon való részvételre. Jó lenne egy centrum kialakítása, ahol a diagnosztika, az orvosi ellátás, a terápia, a beállítás egy helyben lenne. A rugalmasabb beosztáshoz megnövelt szakember létszám nagyon jó lenne. Szeretnénk szülőcsoportot. Jobb lenne több délutáni időpont, hogy óvoda után járhassunk, ne reggel.

13 Egyéb megjegyzések folytatása: Nagyon köszönöm, hogy Péter nagytestvérét is „gondozásban” részesítették. Hálás vagyok a módszerekért, a személyközpontúságért! Köszönöm a TANÁCSOKAT, gyakorlási javaslatokat, melyeket otthon folytathattunk. FANTASZTIKUS, hogy van egy ilyen intézmény teljeskörű szolgáltatással. A munkatársak szakmai felkészültsége kimagasló, terapeutánk kreativitása, kedvessége, szakértelme, energikussága, személyisége Pétert azonnal levette a lábáról. Szülőként nagyon jó érzés volt hétről-hétre biztonságos, inspiráló környezetbe, „jó kezek közé” hozni gyermekem. Rengeteg szülői problémára, nehézségre kaptam ALKALMAZHATÓ megoldást. Mindent, a mögöttünk levő másfél évet HÁLÁSAN KÖSZÖNÖK! A gyerek is nagyon szeret ide járni! Intenzív, több napos terápia jó lenne. Szeretnénk hallókészülék szervízt az intézményen belül. Lehetőség helyben hallásmérésre, javításra. Utazótanárként járjon ki a szurdopedagógusunk. Szeretném, ha lenne egy központ, ahol a készülék beállításán és az illeszték készítésén át a fejlesztésig, pedagógus és orvos minden egy helyen lenne! Lehetőséget szeretnénk több egyéni órára, és az elmaradt órák pótlására. Unokám fejlődésében mérhető és fantasztikus előrelépést észleltem. Köszönöm a segítséget és a szakértelmet! Gyermekem nagyon szereti a főzős foglalkozásokat. Egy kis konyha kiépítése nagy öröm lenne számunkra.

14 Összegzés A 2011-2012-es tanévben intézményünk minőségbiztosítási rendszerén belül ismételten felvettük a korai fejlesztésre járó gyermekek szülei között az elégedettségi kérdőívet. Az 52 feldolgozott kérdőív eredményei a következők lettek: 1.A legtöbb szülő maga észleli gyermeke problémáját. Ezen kívül az orvosok szerepe lényeges a felismerésben. 2.A fejlesztést igyekszünk azonnal megkezdeni, a várakozási idő rövid, esetenként nyúlik csak meg. 3.Az 2-3 éves korosztály létszáma döntő a kérdőívek alapján. A 0-1 éves és az 1- 2 évesek aránya jelentősen növekedett. 4.A pedagógus munkájával 100 %-osan elégedettek a szülők. 5.Gyermekük fejlődését már kissé kritikusabban nézik, de a legtöbb szülő elégedett ezzel is. 6.Gyermekük fejlődéséről úgy vélik, hogy elegendő információt kapnak. 7.A tárgyi feltételekkel maximálisan elégedettek a szülők. 8.Amennyiben csoportos fejlesztésben is részesül a gyermek, a szülők nagy mértékben elégedettek a csoportvezető munkájával. 9.Amennyiben pszichológiai megsegítést is kapnak, a szülők szintén nagymértékben elégedettek a pszichológus munkájával. 10.Az egyéb megjegyzéseket idén ismét feldolgoztuk.

15 Összegzés folytatása: a)A szülők egy része külön hangsúlyozza köszönetét és háláját, elismeri a pedagógusok lelkiismeretességét, szaktudását, emberségét. b)Ugyanakkor igényként merül fel a törvény által előírt óraszám betartása, az elmaradt órák pótlása, gyermekvécé kialakítása, főzőkonyha kialakítása a terápiához, mikrohullámú sütő elhelyezése a várószobába. c)Megfogalmazódik több szülőben egy olyan hallókészülék centrum, illetve olyan központ létrehozása, ahol egy helyen van a diagnosztika, orvosi ellátás és terápia.


Letölteni ppt "ELTE SPECIÁLIS GYAKORLÓ ÓVODA ÉS KORAI FEJLESZTŐ MÓDSZERTANI KÖZPONT OM AZONOSÍTÓ: 034374 Korai Fejlesztés – Szülői elégedettség 2011/2012 52 db kérdőív."

Hasonló előadás


Google Hirdetések