Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap."— Előadás másolata:

1 Gyakorlat

2 E-mail postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a www.gmail.com oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap részei!

3 Üzenetek küldése: 1. Hozzunk létre új üzenetet! - Szövege: „Szia! Ez az új e-mail címem!” Aláírás 2. Adjunk a levélnek találó és tömör témát! 3. Küldjük át a címemre: szombathelyia@fszek.hu! 4. Küldjük át ezt a levelet még 3 embernek másolatban és nekem titkos másolatban!

4 Szövegbevitel: Nyissuk meg a Kuba leírása nevű fájlt, és a szövegét másoljuk egy üres levélbe! (Ctrl+C, Ctrl+V) Csatoljuk a levélhez a Street_in_Havanna című képet! Távolítsuk el ezt a mellékletet! Csatoljuk újra! Mentsük el piszkozatként a levelet! Nyissuk meg újra a levelet, és ellenőrizzük a helyesírást! Javítsuk a hibákat!

5 Válasz, továbbítás: Nyissuk meg a Külföldi nagy könyvtárak tárgyú levelünket (Beérkező levelek)! Írjunk rá választ, és küldjük el úgy, hogy az eredeti üzenet is benne legyen! Írjunk rá választ, és küldjük el úgy, hogy az eredeti üzenet ne legyen benne! Továbbítsuk az üzenetet 3 embernek!

6 Mellékletek: Nyissuk meg a Kiterjesztések tárgyú üzenetet! Mentsük a Kiterjesztések nevű mellékletet a tananyagok mappába! Nézzük meg a nyomtatási képet! Más levelezőkben van lehetőség a bejövő üzenetkehez egyéb mezőket is felvenni! Ld. Mozilla Thunderbird Jelöljük meg az üzenetet piros felkiáltójellel! Jelöljük olvasatlannak a Kiterjesztések tárgyú üzenetet!

7 Eszközök: Általános beállítások! Új címke létrehozása! Hozzuk létre a tanulmányok címkét! - Beállítások/ Címkék/ Új címke Szűrő létrehozása! - Beállítások/ Szűrők /Új szűrő Google Dokumentumok Google Naptár Teendők

8 Üzenetek kezelése: Keressük meg a Külföldi nagy könyvtárak tárgyú üzenetet! Keressük meg a mai leveleinket! (A kereső mező melletti Keresési opciók megjelenítése funkcióval!) Töröljük a Kiterjesztések témájú levelet! Lássuk el a Kiterjesztések témájú (előzőleg törölt) levelet a tanulmányok címkével! (Kuka /Áthelyezés ide) Ürítsük ki a Kukát!

9 Címjegyzék/Címtár: Vegyünk fel 3 embert a Címtárunkba! Töröljünk egy embert a Címtárunkból! A legtöbb levelező már egy használat után is megjegyzi a címeket! Később ezeket már csak szerkeszteni kell! Hozzuk létre a Csoporttársak csoportot a Címtárunkba!

10 Biztonság: Kéretlen/tisztességtelen levelek: - = spam - minden olyan elektronikus levél, amelyet a címzett nem kért kifejezetten. (Természetesen kivétel az ismerősünktől kapott levél.) - Általában reklámokat tartalmaz, vagy az adatainkat szeretnék megtudni.

11 Biztonság: Alapszabályok: - Ne nyissunk meg ismeretlentől jövő e-mailt vagy annak mellékletét! - Ne adjuk ki személyes v. bankkártyaadatainkat e- mailben senkinek! (Ismerősnek se!) - Ne küldjünk tovább feleslegesen leveleket!

12 Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: - E-mail: szombathelyia@fszek.hu - Telefon: (06-1) 411-5000/5150


Letölteni ppt "Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap."

Hasonló előadás


Google Hirdetések