Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm."— Előadás másolata:

1

2 Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm arról fog szólni, hogy ezekben az említett témákban mik a fontosak és miket kéne hanyagolni a számítógép használatakor. Mindenkiben felmerül az a kérdés hogy jóra használja-e a számítógépet. Ebbe a témába is bele fogok ásni és mindent megtudhattok a számítógépekről. Ugorjunk is a lényegre:

3 Számítógépek az iskolában

4 Először beszéljünk arról, hogy miben is segít a tanároknak a számítógép. Például ha dolgozatot akarnak íratni, akkor csak begépelik a számítógépbe és készen is van. Ezek után csak a kinyomtatásra kell odafigyelni. Így a tanárok több időt spórolnak meg és többet beszélhetnek az adott tantárgy adott anyagáról. És az a legjobb, hogy számítógép az iskolában is megtalálható és bármikor használatba vehetik azokat.

5 A számítógép a tanulásban is segít. Sokkal izgalmasabb egy óra, ha nagyobb képek, feladatok is vannak az órába beépítve. Ennek csak egy hátránya van most, ebben a környezetben, hogy mindig sokáig tart amíg a gépeket összekötik, bekötik, ide-oda hurcolják, de még ha az órából több idő is elmegy még mindig többet tanulnak, látnak és hallanak az adott anyagról és jobban megjegyeznek a gyerekek bármit, ha képen vagy ábrázolva látják. Szóval a számítógép ebben a témakörben is nagyon hasznos munkát tölt be.

6 Számítógép egy órán

7 És még azt fontos megemlíteni, hogy a számítógéb a tanulás és még a szorgalmasság terén is segít. Minden tanár örül, ha egy gyerek csinál pluszmunkát, szorgalmit, ha még a számítógép segítségével készített mutatós, képekkel díszített munkát, szorgalmit adnak be, azt külön megdicsérik és nagyon örülnek neki a tanárok. Ezt az osztályomból is pár gyerek tapasztalta, ahogyan én is. És még az a ráadás, hogy egy külön témakörben, de az anyaghoz kapcsolódóan többet fogsz megtudni személyről, fogalomról, területről vagy éppen más érdekes dologról,és azt se felejtsük el, hogy még ezt az élet bármely területén felhasználhatjuk, ha elmegyünk egy felsőbb fokú iskolába, akkor ott is fel lehet használni tudásunkat és a szorgalmiban tanultakat is. Én csak ajánlani tudom mindenkinek a számítógép használatát.

8 Ezekben a témakörökben tudom ajánlani a számítógép használatát. És ahogy egyre többet használjuk a számítógépet, maga a gépről is többet tudunk meg és több mindent tudunk használni a gépen. Ez az informatika órákon jól jöhet. Ha valami feladatot kapunk az aki csinált számítógépes szorgalmit, az pillanatok alatt meg tudja csinálni az adott feladatot, amíg a többi szenvedni fog az egész feladattal. Eddig a számítógép használata csak pozitívumokat mutatott, ám van negatív oldala is van a gép használatának, de ez nem igazán iskolához kapcsolódik, de a tanulásra kihathat a negatív ága.

9 Ha valaki nem megfelelő tevékenységre használja a számítógépet, én most a játékra gondolok,olyan játékra, ami nem fejleszt és nem tanít semmit a gyereknek. És az még semmi, hogy az idejéből elvesz pár órát, de folyamatosan ott ül és a szeme rohamosan romlik. Ez nagyon sok szemüveges embert eredményez. De ha csak az időből venne el, de néhány gyerek inkább hanyagolja a tanulást csak hogy számítógépezhessen. Én igazán soha nem tudtam megérteni azt, aki egész nap a számítógép előtt ül és nem csinál mást, nem azt mondom, hogy nem lehet 1-2 órát játszani, kikapcsolódni, de nem egész nap. Egy csomó olyan időt vesz el, ami helyet érdelkődhetne sport, olvasás, tanulás, felfedezések iránt. Én ezen a véleméynen vagyok, lehet hogy más máshogy látja, ez csak az én véleményem. Szóval a számítógép hasznos, ha jó és hasznos dologra használják.

10 Egy kép a tanulásról és a számítógépről

11


Letölteni ppt "Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm."

Hasonló előadás


Google Hirdetések