Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március."— Előadás másolata:

1 A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március 31. Tiszai Tiborné, FSZH

2 A regiszter egy szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tartalmú, országos, Web alapú nyilvántartás, melyet a 226/2006. (XI.20.) Korm.rendelet alapján működtet a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH). A jogszabály kötelezővé teszi a használatát a működést engedélyező hatóságok 281 kijelölt városi jegyző, 19 szociális és gyámhivatal, és a szolgáltatások fenntartói számára.

3 Az ágazati azonosító Az ágazati azonosító végigköveti egy intézmény/ szolgáltató „élettörténetét. Több mint 6000, jelenleg is használt azonosító, 8 jegyű, S betűből és 7 számjegyből áll, telephelyek esetén 16 jegyű, a működést engedélyező hatóságok kérik meg az FSZH-tól.

4 A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások országos nyilvántartása Tartalma: 3600 fenntartó, 6140 engedélyes, 12700 engedélyezett szolgáltatás, ebből 3000 gyermekjóléti, gyermekvédelmi, 9700 szociális szolgáltatás.

5 A belső regiszter használói és feladataik FSZH KIJELÖLT JEGYZŐK SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALOK FENNTARTÓKENGEDÉLYESEK SZMM, ÖM MÁKKSH Normatíva felhasználás ellenőrzése Statisztikai adat- szolgáltatás Tervezés Szakmai segítségnyújtás, azonosító jóváhagyása, törlése, ellenőrzés Naprakész tartalom biztosítása Jelentés

6 A publikus regiszter használói Minden állampolgár, ügyintéző, szakember számára elérhető regiszter nyilvános felülete: http://szocialisregiszter.afsz.hu

7 A regiszter jelentősége A szociális regiszterben minden működési engedéllyel rendelkező szociális, gyermekjóléti illetve gyermekvédelmi szolgáltatás szerepel, így országosan ez a legteljesebb körű, és a legfrissebb információkat tartalmazó adatbázis. Az önkormányzati ügyintézők, munkaügyi központok kirendeltségeinek munkatársai és a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szakemberek ügyfeleik számára intézményeket, szolgáltatásokat tudnak keresni, elérhetőségeket megadni.

8 Keresési lehetőségek Keresés egy adott szolgáltatásra: A keresést a jobb oldali menüsorból célszerű indítani a „Szolgáltató keresés” menüpontra történő kattintással. A legegyszerűbben a keresést egy szolgáltatásra az ellátási terület vagy a címadat és a keresett szolgáltatás kiválasztásával indíthatjuk. A találati listában a fenntartó/intézmény/ telephelyre történő kattintással tudjuk a keresett szolgáltatást megnyitni. A szolgáltatás nyújtás helyénél az utolsó jelentést is meg lehet tekinteni, ebből pl. a férőhelyszámra, a várakozók számára, az intézményi térítési díjra vonatkozóan találhatók információk. (Csak szociális szolgáltatásokra van a fenntartóknak jelentési kötelezettsége, félévente, bizonyos szolgáltatások esetében negyedévente. )

9 A keresési funkciók bemutatása példákon keresztül Tartósan beteg, idős személy ápolása Fogyatékos nagykorú gyermek napközbeni elhelyezése Bölcsődei ellátás, családi napközi Gyermekjóléti szolgálatok http://szocialisregiszter.afsz.hu

10 További információk Általános tájékoztatók találhatók a www.afsz.hu portálon a szociális regiszter, valamint a szociális és gyermekvédelem menüpont alatt. A Szociális Főosztály elérhetősége: tel: 06-1-299-1060, fax: 06-1-299-1061, e-mail: szocialis@lab.hu


Letölteni ppt "A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március."

Hasonló előadás


Google Hirdetések