Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagy Katalin Tímea (FRJLRV) Web-programozó. ImageField ImageField képfeltöltési mezőt CCK biztosítja. ImageField egy CCK-alapú alternatívája az örökölt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagy Katalin Tímea (FRJLRV) Web-programozó. ImageField ImageField képfeltöltési mezőt CCK biztosítja. ImageField egy CCK-alapú alternatívája az örökölt."— Előadás másolata:

1 Nagy Katalin Tímea (FRJLRV) Web-programozó

2 ImageField ImageField képfeltöltési mezőt CCK biztosítja. ImageField egy CCK-alapú alternatívája az örökölt Image projeknek. Dicsekedhet olyan funkciókkal, mint a több kép egy csoportba rakásával, felbontás korlátozásokkal, az alapértelmezett kép beállítással, és kiterjedt megtekintése támogatásával. ImageField nem rendelkezik beépített miniatűr megoldással, hanem kiegészíti a hihetetlenül erős thumbnail generációs modult a ImageCache-tet.

3 ImageField kapcsolódó projektek ImageCache - Dinamikus thumbnail generáció. ImageField Extended - Új kiegészítő adatokat tartalmaz, mint Leírás, Cím és Alt. ImageField Crop - Az AJAX terményeként feltöltési eszköze az ImageField. Image FUpload - Bulk feltöltött kép Content Construction Kit (CCK)

4 ImageCache ImageCache lehetővé teszi, hogy az előre beállított képfeldolgozó beállításait. Ha egy származékos ImageCache nem létezik a web szerver átírási szabályok által átirányítja a kérelmet a Drupal-nak, ami viszont kiadja, hogy ImageCache-nek, hogy dinamikusan létrehozza a fájlt. ImageCache-hez: Telepítését és bekapcsolását lehetővé teszi az ImageAPI modul * és * egyéb eszközökét (GD vagy ImageMagick) Telepítés és bekapcsolását lehetővé teszi Transliteration modul. Tiszta URL támogatást vagy Privát File-ok

5 ImageField Extended Egy kiterjesztett ImageField minimalizálása hozzáteszi, hogy az új mezők formája legyen a kép mező. Azt a keretet adja, hogy társítson új adatokat egy képhez. Minden feldolgozás, beleértve a tárolást is, az ImageField-on keresztül történik. Ez a modul lehetővé teszi, hogy csak egyszerűen kiterjeszti a jelenleg rendelkezésre álló űrlapmezőket, alt-okat, leírásokat, címeket, stb. Egy nagyon egyszerű admin felületen keresztül ad hozzá textfields, textareas, WYSIWYG textareas és checkboxes. Miután az itt meghatározott, minden egyes új űrlap mező minden egyes elem külön-külön elérhetővé tehetünk.

6 ImageField Extended Érdekes lesz a fejlesztők új horog technikája a "hook_imagefield_exten ded_widget", amely egy programszerű módja, hogy bármilyen további FAPI elemeket az ImageField adatlaphoz csatoljunk, mint új elemet. Ez a '# tree' elem minden adatát automatikusan menti a FileField területen.

7 ImageField Extended Használata: 1. Letöltés, installálás, és bekapcsolás 2. Menny a webhelyre, és konfiguráld, és találja meg a "ImageField Extended Fields (http://www.example.com/admin/settings/imagefield- extended), mely meghatározza egy vagy több űrlapmezőjét. 3. Egyedül ön határoz az új formamezők felet: File, és Image mezők konfigurálhatóságát. 4. Válasszuk az egyik alapvető forma kijelzőt, mely automatikusan megjeleníti textfields-be a képet, vagy telepíteni Egyedi formázott és megjelenített saját, már megformázott egyszerű címkéket

8 ImageField Extended Ajánlott modulok Insert: egyszerűen helyezze be a képeket tartalomba a ImageField segítségével FileField UI Extrák: fieldset nyújt lehetőséget, hogy a ImageField adatelemek összecsukhassuk. Custom formatters : Ön határozhatja meg saját formázója egyszerű tokenejeit. Image resize filter (Kép átméretezős szűrő): Nem valós kép átméretezése a WYSIWYG-en belül szerkesztő! 6.x-3.x Branch; 6.x-4.x Branch

9 Imagefield Crop Amikor a felhasználó feltölt egy képet, a kép bemutatása a cropping area-en belül történik. A vágó doboz belseje a felhasználó által látható, átméretezhető, és áthelyezhető. Után kattintson a „submit” vagy a „preview” gombra és a mentés eredménye az így kivágott kép lesz.

10 Imagefield Crop Funkciók Zökkenőmentes, intuitív vágás, majdnem úgy, mint egy asztali képszerkesztő esetében. Az összes nagyobb böngésző által támogatott Dinamikus sajtóbemutató - Látod, hogyan fog kinézni, az vágás; valós időben! Az eredeti kép mentése (recropping) Nem számít, milyen területet foglal a vágni kívánt terület, az eredeti képet használják vágásra (a legjobb, eredeti minőségben) A méretek a vágás területén, vágó doboz és az ebből következő kép vezérelhető az adminisztrátor számára

11 Image FUpload Image FUpload (Multiupload) amely mellett az Image és a CCK modul imagefield, meghozta a képességét, hogy minden felhasználónak lehetősége legyen feltölteni képeket. Segítségével képet az imagefield modul vagy a modulok alatt lehet feltölteni több képet egy kattintással. Minden kiválasztott képel feltölt egy flash modult (swfupload), és automatikusan dolgozzák fel. Szóval, nincs szükség többé a feltöltendő képre a képhez.

12 Image Fupload Funkciók Több kép feltöltése egy kattintással, Teljesen integrálja a kép-és imagefield modult (thumbs létrehozása [alkalmazásával is imagecache modul] / fájlméret limit) + segítségével Drupals AJAX Minden felhasználó tölthet fel képeket attól függően, hogy engedélyezve van a számára (nem csak a rendszergazdának) Elől nézetben az összes feltöltött képeket, ahol title, body, taxonomy és imagefield meghatározott területeken lehet szerkeszteni egyszerre (programozható [eldönteni, hogy mely területeken kell biztosítani] / themeable / előnézeti kép kezelésére testre szabható / további engedélyt korlátozások)

13 Image Fupload Funkciók Taxonómia és minden egyéb modulok (például a területeken, mint a CCK node reference) támogatja Automatikus csomópont cím létrehozását és predefining a imagefield területek (programozható / themeable / szerkeszthető a felhasználó / token támogatást [imagefield]) Ha áttér az Image FUpload 2.x -> 3.x, fontos, hogy töltse le újra az új fájlokat a projekt swfUpload -ot(SWFUpload-Core v2.2.0.1.zip). Ha nem tudjuk, mely fájlokat kell letölteni, akkor vessünk egy pillantást "követelmények„-re, vagy README.txt-re. Miután készen vagyunk, vizsgálja meg az állapotáról szóló jelentést, ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, például egy fájl nem helyettesíthető helyesen így egy hibaüzenet jelenik meg ott.

14 Image Fupload

15

16 Views Slideshow: ImageFlow ImageFlow egy képgaléria, ami lehetővé tesz egy intuitív kép kezelés. Az alapötlete az, hogy a digitálisan megvalósított animálását Thumbing-on keresztül fizikai képként mutatja be. Ez az intuitív kezelés automatikusan okozta metaforikus használatát a jól ismert folyamattal a Thumbing keresztül. Ez a megoldás úgy ismert, mint a Cover Flow technika, amelyet a művészek által kifejlesztett úgy nevezett Andrew Coulter Enrigh. Most - miután megvásárolta az Apple - használják az iTunes-t és a fájl böngésző Alma OSX-t.

17 Imagecache Actions Imagecache modul rendelkezik a leggyakrabban használt alapvető képmanipuláló eljárásokkal melyek szükségesek lehetnek. Ezeket a funkciókat kombinálva a rendelkezésre álló több száz képfeldolgozó skála, vágás, forgatás funkciókkal, melyeket már korábban imagecache-ben használhattunk.

18 Imagecache Actions Watermarking (vízjel) - lehetővé teszi, hogy be helyezzen egy semmilyen képet, egy forrás képet, az alfa átlátszóság miatt. Sablonok – fotót, sarkokat ad a képnek Text overlay - egy rövid közlemény a képen, a rendelkezésre álló rendszer karakterkészletével Színes változó – Képek színezése. (Invers) Világosítás/ Sötétítés Alpha blending - átlátszó maszk, és átszínezés Canvas manipuláció - további kitöltés, vagy rá színezés vagy átlátszó háttérrel Háttér - Vigye a kép-re egy másik forrásból hátteret File Format kapcsol – JPG, PNG átkonvertálás Lekerekített sarkok (átlátszó); Bevonásával canaryMason, mi még meg különböző sugár különböző sarkaiban Aspect Switcher – lehetőséget biztosít a különböző tevékenységek elvégzésére vagy eltérő méretek alapján, (a kép a "táj" és "portré„) Egyedi cselekvések - Execute a saját PHP / GD-kód közepén egy imagecache létrehozásának folyamata. Igényel ismerete imageAPI belek.

19 Video Video modul lehetővé teszi, hogy feltöltsünk videókat bármilyen formátumban. Átkódolt videó FLV használatával ffmpeg (terjeszti minden transcoder-en), automatikusan létrehozza a video thumbnails. Gyors és nagyon megbízható API átalakítására és automatikus thumbnailing-ra lehet használni egy all-in-one video megoldás a Drupal-tól mov, mp4, 3gp, 3g2, mpg, mpeg (handled by Quicktime Player) divx (handled by Divx Player) rm (handled by Real Player) flv, f4v (You can use SWFTools module, FlowPlayer module or any other module) swf (handled by Adobe Flash Player) dir, dcr (handled by Adobe Shockwave Player) wmv, asf, avi (handled by Windows Media Player) ogg theora (handled by Cortado Java Applet)

20 Video CCK Support: feltölt egy videót egy CCK fájlfeltöltéses típust, így már minden funkciója a CCK 6.x-3 videó modul alá esik. SWFTools: video modul lehetővé teszi a használatát, feltöltését / autoconverted FLV-fájlokat play SWFTools modul Access Control: video modul mély hozzáférést kínál az összes végrehajtott ellenőrzési funkciónak. Feltöltések: a filefield API-t, a felhasználók tudnak feltölteni videókat böngészőn keresztül. Video átkódolás: ffmpeg, átkódolható a videó (. Flv stb.) transcoder. Képernyőképek: Létrehoz egy sort, ahonnan lehet választani. Filefield: konfigurálható feltöltési utak lehetővé teszik, hogy mentse a fájlokat egy mező vagy egy-user könyvtárba.

21 Video Filefield: Extenzív API meghosszabbítására, fájlok kezelésére Teljes módosító / translation fájlkezelés Views támogatás Ajax Uploads (PECL uploadprogress ) Szép ikonok Minden jósága CCK (több kimeneti formátum, a közös területen, több értéket, és még sok más) Filefield Paths: Támogatás FileField Street Videó API: Video átalakítása és automatikus thumbnail API ffmpeg_wrapper: Video modul támogatás ffmpeg_wrapper modul API

22 MP3 Player Könnyen lehetővé teszi az MP3 lejátszást a CCK FileField. Setup több lejátszást tesz lehetővé, mindegyik saját beállításokkal és megjelenéssel.

23 Mp3 Player Főbb jellemzők: Kihasználja a funkcionális WordPress Audio Player-t. Integrálható Drupal-lal, erőfeszítés nélkül. A lejátszás lehet stílusos és megváltozott Drupal admin felülettel. Könnyű integráció CCK FileField. A témához rendeli, hogy a többi funkció modulok vagy egyedi kódot is használhasson. Kezelése multiple players, mindegyik saját beállításokkal. Használja a köz-és magán fájlrendszereket. Kijelző, file leírás (vagy ID3 adatok) mellé. Beépített audió támogatás, CDN Mirror keresztül, egyszerű CDN-el

24 FLV Media Player Ez egy segítő modul a JW FLV media player flash player. Létrehoz egy XSPF lejátszási listát, hogy megkönnyítsék a konfigurációs beállítását. Ahhoz, hogy használni tudjuk le kell tölteni a lejátszót, majd helyezzük a modul könyvtárba. Ezután állítsa be a kijelzőn a kívánt beállításokat. Ez a modul támogatja az ajánlásokat, és integrálja a kilátással, hogy az adminisztrátorok számára kiválasztható legyen, hogy milyen típusú tartalmakat akarnak ajánlani a videó megnézése után.

25 FLV Media Player Ez a modul is integrálta Trackit-et és a XSPF Playlist a nyomon követésére és lejátszási listákra. Ez a modul is rendelkezik nézetekkel, hogy ajánlott tartalmak sajátos nézeteket által létrehozott rendszerben dolgozzon. Ez a modul fog készíteni egy beágyazott kódot a felhasználók számára. Ajánlott tartalmát illetően, valamint lejátszási listákat is támogatja a beágyazott kód. Továbbá, ez a modul is létrehozhat egy külső konfigurációs fájlt, amely lehetővé teszi, hogy módosítások tartalmát illetően, valamint megjelenítési lehetőségek tárolására kerüljenek.

26 FLV Media Player A rendszergazda megadhatja a player-t az admin felületen keresztül, a változó player lehetőségeket, mint: színek, logók, lejátszási lista viselkedésmódok, stb továbbá a player is testre szabható igény szerint, felülbírálva a konfigurációt az adott tartalom típust.

27


Letölteni ppt "Nagy Katalin Tímea (FRJLRV) Web-programozó. ImageField ImageField képfeltöltési mezőt CCK biztosítja. ImageField egy CCK-alapú alternatívája az örökölt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések