Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adózás rendjéről szóló törvény módosításai 2014. Feltételes adómegállapítás iránti kérelem  Csak a kérelmet benyújtó adózó vonatkozásában állapíthatja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adózás rendjéről szóló törvény módosításai 2014. Feltételes adómegállapítás iránti kérelem  Csak a kérelmet benyújtó adózó vonatkozásában állapíthatja."— Előadás másolata:

1 Adózás rendjéről szóló törvény módosításai 2014

2 Feltételes adómegállapítás iránti kérelem  Csak a kérelmet benyújtó adózó vonatkozásában állapíthatja meg az adókötelezettséget, vagy annak hiányát.  Ügyintézési határidő 60 napról 75 napra, míg sürgősségi eljárásban 45 napra emelkedik

3 Önellenőrzés  Lehetőség van az adóbevallás benyújtására előírt határidőt megelőzően történő önellenőrzésre is  Nem minősül önellenőrzésnek, ha az áfát a vámhatóságnak a termékimportot terhelő adót megállapító határozatának módosítása miatt kell helyesbíteni

4 Ellenőrzést érintő változások  Az ellenőrzésekről szóló megbízólevelet az adóhatóság már elektronikusan is kézbesítheti.  Az adóhatóság az ellenőrzések során a nyilvántartások vezetéséhez, a bizonylatok feldolgozásához alkalmazott szoftvereket, informatikai rendszereket, számításokat is vizsgálhatja.

5 Feltöltési kötelezettség mulasztásának szankcionálása  Mulasztási bírság nem változik, azonban nem kell a mulasztási bírság alapjába beszámítani a feltöltés esedékességének napján, valamint a mérlegfordulónapon alkalmazott árfolyamok eltéréséből adódó nyereségjellegű árfolyam- különbözetet, amennyiben az adóalapot képez.

6 Egyéb szankciók  Az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos kötelezettségek megszegése esetén a mulasztási bírság kiszabása mellett üzletbezárást helyettesítő bírságot ( üzlethelyiség nélkül végzett tevékenység esetén) is kiszabhat, vagy a helyiséget 12 nyitvatartási napra lezárhatja.

7 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Adózás rendjéről szóló törvény módosításai 2014. Feltételes adómegállapítás iránti kérelem  Csak a kérelmet benyújtó adózó vonatkozásában állapíthatja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések