Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A testek mozgása. 1)Milyen mozgást végez az a jármű, amelyik egyenlő idők alatt egyenlő utakat tesz meg? egyenlő idők alatt egyre nagyobb utakat tesz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A testek mozgása. 1)Milyen mozgást végez az a jármű, amelyik egyenlő idők alatt egyenlő utakat tesz meg? egyenlő idők alatt egyre nagyobb utakat tesz."— Előadás másolata:

1 A testek mozgása

2 1)Milyen mozgást végez az a jármű, amelyik egyenlő idők alatt egyenlő utakat tesz meg? egyenlő idők alatt egyre nagyobb utakat tesz meg?

3 Melyik változó és melyik egyenletes mozgás? A motoros fékez Az alma leesik a fáról A hajó változatlan sebességgel halad

4 Eltelt idő (h)10-től 11-ig11-től 12-ig12-től 13-ig Megtett út (km)40020 A táblázat egy test mozgásának adatait tartalmazza. Készítsd el a mozgás grafikonját! Mekkora volt a test sebessége 12 és 13 óra között?

5 Rendezd növekvő sorrendbe! 20 m/s; 100 cm/s;180 km/h;0,1 km/s A vonat 7óra 35perckor indul és 10 óra 5 perckor érkezik be a végállomásra. Mekkora volt az átlagsebessége, ha közben 180 km-t tett meg? Az országon 108 km/h sebességű vihar száguld végig Mennyi idő alatt ér Székesfehérvárra, ha a határ és a város távolságát 90 km-nek vesszük?

6 H:\Fizika\sebesség1.notebook A grafikon egy túrázó mozgását ábrázolja.

7 Melyik igaz, melyik hamis? – A szabadesés egyenletes mozgás – Annak a testnek nagyobb a gyorsulása, amelyiknek ugyanakkora sebességváltozáshoz rövidebb időre van szükség. – A mozgás pályája a mozgás kezdőpontja és a végpontja közötti távolság.


Letölteni ppt "A testek mozgása. 1)Milyen mozgást végez az a jármű, amelyik egyenlő idők alatt egyenlő utakat tesz meg? egyenlő idők alatt egyre nagyobb utakat tesz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések