Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Multimédia – Multikulti Kovács „Katáng” Ferenc Tanár Úr iChat-en keresztül Oslóból!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Multimédia – Multikulti Kovács „Katáng” Ferenc Tanár Úr iChat-en keresztül Oslóból!"— Előadás másolata:

1

2 Multimédia – Multikulti Kovács „Katáng” Ferenc Tanár Úr iChat-en keresztül Oslóból!

3 Nyíregyházán született, 1975-ben a BME Villamosmérnöki Karán végzett. 1976-1980 között már a főiskola oktatója, népművelője volt, 1982-ben családjával Norvégiába települt. 1990 óta újra tanít a DF-en, úgy mint most is: az internetnek köszönhetően.

4 A DF-en multimédiát tanít Az Oslói Egyetem Média és Kommunikációs Intézetének médiamérnöke (oktatástechnológia, interaktív multimédia; nonfiction és fiction videogyakorlat-vezetés) Rendszeresen publikál ismeretterjesztő cikkeket a Magyar Felsőoktatás című folyóiratban („Technikai múzeumok”; „Virtuális valóság”; „CD-ROM kontra DVD- ROM”), s pl. a JEL-KÉP c. kommunikációs folyóiratban (Chat használat a műszaki főiskolások körében).

5

6 Számos folyóirat (Magyar Napló, Nagyvilág, Várad, Kalligram, Napút, Irodalmi Jelen, Ághegy) teszi közzé rendszeresen szépirodalmi alkotásait és magyar nyelvű műfordításait norvég, svéd és dán szerzőktől. Az Ághegy című skandináviai magyar irodalmi és művészeti periodika főszerkesztő helyettese. A Magyar Köztársaság Oslói Nagykövetsége mellett működő irodalmi kör vezetője. A Magyar Liget című dél-svédországi magyarok lapjának főmunkatársa. Számos skandináv író műveinek magyarra fordítója.

7

8 A norvégiában élő magyar alkotóművészekről, idős emberekről készült video-kisfilmjeit a Norvég TV, a Duna Televízió és az m2 - Magyar Ház műsoraiban láthatták. Képzőművészeti munkáiból festészeti és rajzkiállítást rendeztek Bulgáriában, Magyarországon és Norvégiában; emellett folyóirat- és könyvillusztrációkat is készít.

9

10

11 Alkotó módon közreműködött Jon Fosse „A gyermek” című darabjának magyarországi színrevitelében (Bemutató Színpad, Dunaújváros, 1997; Budapesti Kamaraszínház, 1998). A magyar-norvég színházi kapcsolatok ápolásáért Köztársasági Elnöki Arany Emlékérmet kapott 1999-ben.

12

13 Tagja a Magyar Írószövetségnek, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának. A Magyar Kultúra Lovagja (2005) A Kárpátaljai Magyar Iskolai Könyvtárosokért Alapítvány egyik alapítója (2006)

14

15


Letölteni ppt "Multimédia – Multikulti Kovács „Katáng” Ferenc Tanár Úr iChat-en keresztül Oslóból!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések