Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest 2.- A Duna bal partján Pest- Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest 2.- A Duna bal partján Pest- Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej."— Előadás másolata:

1

2 Budapest 2.- A Duna bal partján Pest-

3 Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit magyarok, magyar zenei stílusban adnak elő.

4 A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

5 A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előtt - a Lánchíd lábánál, ahonnan pompás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.

6 Budapest szépségére azt mondhatjuk,hogy egy kettős város.Nap közben gyönyör ű Budapest és éjszaka csodálatos Budapest.

7 A folyó ezen oldalán, a Lánchíd és Erzsébet híd közötti rakpartról hajóútra lehet induni, ami egy pompás és romantikus vacsorával fejeződhet be.

8 Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria- Magyarországi császárné Sissi után kapta.

9 Fehér színével és modern vonalával, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldalon az épületek között található a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy Sissi szoborral díszített park helyezkedik el.

10 A budapesti Nemzeti Múzeumot 1802-ben alapították, és az 1837- 1847 -ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban.Hatalmas kertje koncertek rendezésének ad otthont,ahol sok neves m ű vész szerepelt.Többek között e város jeles fia Liszt Ferencis..

11 Gróf Széchenyi István volt az első, aki elképzelte a Nemzeti Színházat a Duna-partján, majd 1836- ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.

12 Az új Nemzeti Színház a Duna –parton 2002. március 15-én nyitotta meg kapuit.

13 Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig 70.000 m². A Ludwig Múzeumban a Jelen M ű vészeti Múzeum m ű ködik nemzetközi és magyar résztvev ő kkel.

14 A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem a Művészetek Palotájában, kapacitása 1699 fő. Az orgona - Európa egyik legnagyobbja – 470 fa, 5028 ón, és 1214 nád síppal rendelkezik. A Fesztivál Színház, a palota harmadik emeletén van, 452 ülőhellyel,és ráadásul a legmodernebb technológiával.

15 A Bartók Béla teremben Magyar tánc látható, a M ű vészetek Palotája felavatásakor..

16 Budapest éjjel, a kivilágított M ű vészetek Palotája és balra, a Budapesti Nemzeti Színház.

17 Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Kétszer teljesen romos lett - utoljára a második világháború alatt - az újjáépítése 36 éveig tartott mire visszanyerte eredeti alakját.

18 Az Országház a város egyik legfontosabb történelmi látványossága. Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

19 A Magyar Országház épülete, az Országgy ű lés központja-Magyarország és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete -A történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századig.nyúlnak vissza.

20 Az Országház - az épület tornyokkal és fehér neogótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos történelmi személyek.szobrai díszítik.

21 Az Országgy ű lés ülése1902 óta az Országházban zajlik le. A Képvisel ő terem 25m hosszú, 23m széles 17m magas és kiváló az akusztikája,, eredetileg 438 képviselőt fogad be, míg a bels ő körben a bársony fotelek a minisztereknek vannak fenntartva.

22 Az Országház - egy egyedi épület, hatalmas termeket foglal magába, több mint 12,5 kilométernyi folyosója, és 96m magas központi kupolája van; 691 szobával, 29 lépcsőházzal és 13 liftel rendelkezik. Körülbelül 40 kg, 22-23 karátos aranyat használtak az épület díszítésére.

23 Állítólag a Szent Koronát, István az első magyar király, (1000-1038) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.

24 2000 óta, a Szent Korona, a jogar, a földgömb, és a kard az Országházban vannak kiállítva, a koronázási palást a Nemzeti Múzeumban maradt.

25 ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, m ű vészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.

26 A Néprajzi Múzeum - ez a neo-reneszánszi pompás belsővel rendelkező épület 1893 és 1896 között épült.

27 Andrássy úti Kávézó - (Párizsi Nagyáruház) a földszinten könyvesbolt van, az emeleten egy stílusos szalon, nagy csillárokkal, hatalmas ablakokkal festményekkel tarkítva. Az oldalfalakon a nagy és gyönyör ű tükrök megduplázzák a terem nagyságát, ahol egy zongorista mindig kellemes háttérzenét szolgál. Belépéskor rendelkezésre állnak az összes napilapok.

28 Az Andrássy út végén van a Hősök Tere, közepén a Millenniumi emlékm ű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszer ű tlen Habsburg monarchia tagjait, akiknek szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékm ű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyad-vára, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti múzeum.. (Kattints)

29 Szépm ű vészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gy ű jtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.

30 Art Gallery - 1895 (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Otthont ad a modern és a mai m ű vészek munkáinak bemutatására.

31 A Vajdahunyad-vára a Városligetben található a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója. Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.

32 A Vajdahunyad -vára elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nemcsak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..

33 Vajdahunyad-vára – egy építészeti remekm ű az úgynevezett "Duna gyöngyszeme".

34 A Vajdahunyad-vára területén belül található a Mezőgazdasági Múzeum is.

35 Jáki-kápolna, Vajdahunyad- várában, a 12 apostol szobrai, Ják a Nyugat-Magyarországi kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.

36 A szigorú tél alatt Vajdahunyad-vára, úgy mint Budapest is; új ruhát öltenek, és mint egy nő, hagyja magát, hogy csodálják.

37 Budapest, szobrokban a világon az egyik leggazdagabb város, kétségkívül lehetetlen lenne ezek közül a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor a Vajdahunyad-vár udvarának egyik nevezetessége, III. Béla király (1172-1196) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könyvében, összefoglalta a magyarok történelmét.

38 Szabó Ervin Városi Könyvtár - részletek a finom belső diszítéséből

39 A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthona volt az 1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulatnak és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézetnek.

40 A Földtani Múzeum diszes falai a Stefánia úton

41 Mint mindenhol Európában, Magyarországon is Zenei Fesztiválokat rendeznek.

42 Hatvan pár bronz cipő 40m hosszon a Duna balpartján, a budapesti zsidók emlékére, akiket a fasiszta rendszer, és a nyilaskeresztes párt 1944 és 1945 között legyilkolt.

43 A budapesti Dohány utcai Zsinagóga – mint Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert. 1854 és 1859 között épült mór stílusban.. Ez Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.

44 A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusú remekm ű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag is az egyik legjobb a világon.

45 A Nemzeti Opera 1884.szeptember 27-én nyitotta meg kapuit. Ma, a nézőtére 1289 férőhelyes.

46 Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zenem ű vészeti Egyetem is..

47 A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép- Európában. Az első emeleten, az 1907-ben épült Új Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállítva.

48 Ezt a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: középen Liszt képmása, a felső részén, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai helyezkednek el. Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeumá”-nak nevezte.

49 A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon 1867- ben elnyerte az aranyérmet, és készítője –Liszt adományozója- Chickering, elnyerte III. Napóleon császár Legió Becsületrend díját..

50 Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját,, aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.

51 Szent István Bazilika - római katolikus bazilika-Nevét István, az első magyar király (975-1038) tiszteletére kapta, akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklye-tartóban őrzik.

52 Szent István Bazilika – Uj Klasszikus stílusú épület, több mint 50 évig tartó építés után 1905-ben készült el.

53 Szent István Bazilika a vallás legfontosabb magyarországi temploma, turisztikai látványosság és a harmadik legnagyobb épület Magyarországon.

54 A Liszt Ferenc Napot 2011 október 22.én a Bazilikában tartották.Kórussal és a zenekarral ünnepelték Liszt Ferenc születésének 200 éves évfordulóját.. VÉGE


Letölteni ppt "Budapest 2.- A Duna bal partján Pest- Bemutatom Budapestnek Magyarország fővárosának egyik részét Pestet, ahol Liszt Ferenc is született. A zene Szergej."

Hasonló előadás


Google Hirdetések