Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI."— Előadás másolata:

1 Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI

2 Pályaválasztási rendezvények  Szakmázz !!! Kiállítás a Hungexpo területén  Helyi rendezvények  Nyílt napok az egyes középiskolákban  Osztályfőnöki órák  Pályaválasztási hét az általános iskolában  Reptér látogatás  Kezedben a jövőd vetélkedő  Egészségügyi pálya népszerűsítése  Szülői értekezlet  Régi diákjaink beszámolója + érdekes pályák, érdekes hobbik

3 ► Az adott intézmény honlapja (képzési szint, forma, felvételi követelmények, alkalmassági vizsga időpontja, előzetes felvételi jegyzék, egészségügyi követelmények, gyakorlati tudnivalók ) ► Az adott intézmény közösségi oldala ( programok, vélemények, tanulói közösség színvonala ) ► Központi felvételit szervező iskolák Központi felvételit szervező iskolák Központi felvételit szervező iskolák ► Intézménykereső Intézménykereső ► A felvételi eljárás rendje A felvételi eljárás rendje A felvételi eljárás rendje ► Szakmakereső Szakmakereső ► Pályaválasztási Tanácsadás Pályaválasztási Tanácsadás Pályaválasztási Tanácsadás ► Nemzeti Pályaorientációs Portál Nemzeti Pályaorientációs Portál Nemzeti Pályaorientációs Portál A pályaválasztást segítő honlapok

4 Az új típusú képzési szerkezet

5

6 A középiskola a felvételi kérelmekről dönthet: ► Csak a tanulmányi eredmények alapján ► (vitt pontok) ► A tanulmányi eredmények alapján +  a központi (matematika és/vagy magyar nyelv) írásbeli vizsga eredményei (min. 50 %) alapján ► A tanulmányi eredmények alapján +  a központi (matematika és/vagy magyar nyelv) írásbeli vizsga eredményei (min. 50 %) alapján +  szóbeli vizsga eredményei (max. 25 %) alapján

7 A felvételi eljárás szakaszai ► Általános felvételi eljárás:  2016. 01. 16. – 03. 04. (A kijelölt felvételi időszakot nem előzheti meg egyetlen felvételi sem!) ► Rendkívüli felvételi eljárás:  2016. 05. 02. – 05. 13. (90% alatt kötelező)  2015. 05. 02. – 08. 31. (lehetőség)

8 Az általános felvételi eljárás folyamata 1. Felvételi eljárást megelőző írásbeli vizsga  Jelentkezési határidő: 2015.12.08-ig kell beérkeznie a választott középiskolába (szakvélemények csatolása!)  A jelentkezés csak az írásbeli megírására szól!  Tényleges jelentkezés a választott középiskolákba csak ez után, ennek eredményével!  Bármelyik írásbeli vizsgát szervező középiskolában megírható.  Az írásbeli vizsga időpontja: 2016.01.16. 10 óra  Pótnap: 2016.01.21. 14 óra  Megjelenés 20 perccel előtte! Körző, vonalzó, íróeszköz (toll), igazolvány kell.  Eredmények közlése: 2016.02.04.

9 ► Jelentkezési lap kitöltése  Annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középiskolába jelentkezik a gyerek.  Címzettjei a választott középiskolák.  Írásbeli vizsga értékelő lapjának csatolása.  Szakvélemények csatolása ► Tanulói adatlap kitöltése  Minden tanuló 1 db-ot tölt ki.  Címzettje a győri Felvételi Központ  Ezen kell rangsorolni a megjelölt középiskolákat, illetve azok tagozatait. ► Kitöltött adatlapok és jelentkezési lapok aláírása az osztályfőnökök által megjelölt időpontban mindkét szülő és a tanuló által ► 2016.02.12. Az általános iskola eddig a határidőig továbbítja a tanulói adatlapokat és a jelentkezési lapokat a középiskolákba és a Felvételi Központba 2. Jelentkezés a középiskolákba (adminisztráció)

10 Jelentkezés a középiskolákba ► 2016.02.12. Jelentkezés a Belügyminisztérium által fenntartott iskolákba. ► 2016.02.16.-03.04. között: Szóbeli meghallgatások azokban a középiskolákban, amelyek ezt a felvételi tájékoztatójukban jelezték. Szóbeli meghallgatások azokban a középiskolákban, amelyek ezt a felvételi tájékoztatójukban jelezték. Lehetséges ütközések miatt két időpont megjelölése kötelező. ► 2016.03.09. A középiskolák nyilvánosságra hozzák az ideiglenes felvételi jegyzéket. ► 2016.03.16-17. A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában. ► 2016.03.18. A módosított tanulói adatlap beküldési határideje. ► 2016.04.26. A középiskolák megküldik a felvételről vagy elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

11 ► Írásbelivel kapcsolatos észrevételek:  Megtekintést követő munkanapon 16 óráig írásban az iskola igazgatójának. (Hivatalos javítókulcstól eltérő javítás esetén.)  Ha az erre kapott választ nem fogadja el: Oktatási Hivatalnak kell megküldeni. ► Felvételi kérelem elutasítása esetén:  Középiskola fenntartójához az értesítést követő 15 napon belül.  Ok: Jogszabálysértés vagy egyéni érdeksérelem. Jogorvoslatok

12 Rendkívüli felvételi eljárás ► 2016.05.02.-13. között  Ha nem nyert felvételt egyik megjelölt intézménybe sem  Ha fellebbezni kíván a megszületett döntések ellen  Ha elégedetlen azzal a hellyel, ahova bekerült ► 2016.05.13.A középiskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről. ► 2016.06.01. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál. ► 2016.06.22-24.Beiratkozás a középiskolába! ► 2016.07.26.-08.12.Beiratkozás a HM által fenntartott szakképző iskolába. ► 2016.08.01.-31.Beiratkozás a BM által fenntartott rendészeti szakközépiskolába.

13 Ha nem sikerült a felvételi vagy elégtelen van az évvégi bizonyítványban: 2016.06.17. Az általános iskola értesítést küld a tanulóról a tanuló állandó lakhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal, valamint az állami intézményfenntartó központ részére, ha a tanköteles tanulót nem vették fel középfokú iskolába, ha a tanköteles tanulót nem vették fel középfokú iskolába, vagy ha a tanév során a tanköteles tanuló a 15. életévét betölti és legalább 6 általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégzett, vagy ha a tanév során a tanköteles tanuló a 15. életévét betölti és legalább 6 általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégzett, az általános iskola kezdeményezi a tanuló felvételét a Híd-I. vagy Híd II. programba. Az állami intézményfenntartó központ kijelöl legalább egy, a megye területén működő olyan középiskolát, amelyben működik Híd-I vagy Híd-II program. A tanuló a továbbiakban ott teljesítheti tankötelezettségét.


Letölteni ppt "Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések