Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1. Szolgáltatásfejlesztési komponens Előadó:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1. Szolgáltatásfejlesztési komponens Előadó:"— Előadás másolata:

1 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1. Szolgáltatásfejlesztési komponens Előadó: Gúr Adrienn 2009. december 18.

2 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1. (2009–2010) Szolgáltatásfejlesztés – 11 alprojekt (komplex rehabilitációhoz kapcsolódó fejlesztések 3 alprojekt) Informatikai fejlesztés – 6 alprojekt Stratégiai irányítás- és regionális tervezés támogatása – 6 alprojekt

3 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1. Szolgáltatásfejlesztés Projekt vége: 2011. január 31. 11 alprojekt TÁMOP 1.3.1. több mint 8 Mrd Ft melyből Szolgáltatásfejlesztés: ~ 3 Mrd Ft

4 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.1.1. A munkaerő-piaci és szociális szolgáltatások kapcsolódása A munkavállalási korú nem foglalkoztatottak munkaerő-piaci felzárkóztatása és a munkába állást akadályozó korlátok lebontása. A projekt összegzi a korábbi kísérletek, modellek és az új programok (Út a munkához, rehabilitációs járadékban részesülők) tapasztalatait, feltárja problémáit, javaslatot tesz a módosításukra. Alprojektvezető: Vladiszavlyev András Időtartama: 19 hónap Alprojekt vége: 2010. december 31.

5 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.1.2. A jelenlegi szolgáltatási modell eszközrendszerének vizsgálata, a munkaügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges feltételek, valamint a tájékoztatást szolgáló eszközök fejlesztése Az Új Szolgáltatási Modell elemeinek áttekintése, megvalósulásuk vizsgálata. A kísérletbe bevont kirendeltségek szakmai felülvizsgálata az Új Szolgáltatási Modellben alkalmazott eszközrendszer alapján. Azoknak az álláskeresőknek az informálása, akik nem az elektronikus tájékozódást választják. Alprojektvezető: ? Időtartama: 18 hónap Alprojekt vége: 2011. január 31.

6 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.1.3. Nemzeti virtuális munkaerőpiac kialakítása A virtuális munkaerőpiac részeként az ÁFSZ állásajánlatai adatainak felhasználásával olyan állásportál megtervezése, amely az országban működő weboldalakhoz hasonlóan hatékonyan segíti az álláskeresők gyors elhelyezkedését. Alprojektvezető: Hervay Judit Időtartama: 12 hónap Alprojekt vége: 2010. június 30.

7 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.1.4. Roma foglalkoztatásszervező-tevékenység A roma származású inaktívak széleskörű tájékoztatása az Állami Foglalkoztatási Szolgálat foglalkoztatást elősegítő programjairól. A roma származású inaktívak informáltságának javítása; a foglalkoztatási, illetve képzési programokba történő bevonásuk elősegítése. Alprojektvezető: Rózsa Mónika Időtartama: 17 hónap Alprojekt vége: 2010. október 31.

8 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.1.4. A 28 Roma foglalkoztatásszervező Edelény Miskolc Eger Szekszárd Barcs Sellye Debrecen Nyíregyháza Kecskemét Sátoraljaújhely Budapest Pécs Jánoshalma Nagykanizsa Vasvár Pápa Balassagyarmat Kaposvár Esztergom Szolnok Szentes Cegléd Sarkad Győr

9 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1 Komplex rehabilitációhoz kapcsolódó fejlesztések TÁMOP 1.3.1 Komplex rehabilitációhoz kapcsolódó fejlesztések ~540MFt SzemléletváltásSzolgáltatásfejlesztés Rehabilitációs járadékban részesülők számára Hálózatépítés Megváltozott munkaképességű ügyfelek részére Kommunikációs akadálymentesítés

10 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.1. Megváltozott munkaképességű ügyfelekkel való bánásmód fejlesztése, ÁFSZ dolgozói szemléletváltás lehetőségének megteremtése A komplex rehabilitációt szem előtt tartva, illetve a rehabilitációs járadék bevezetése (2007. évi LXXXIV. törvény) kapcsán tananyag készítése az ügyintézői körre, valamint a foglalkoztatási szakértőkre vonatkoztatva, és a már elkészült tananyagok alapján e-learning anyagok fejlesztése. Emellett ügyfélkezelési tréningek lebonyolítása. Alprojektvezető: Vida Ferencné Időtartama: 16 hónap Alprojekt vége: 2010. december 31.

11 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.1 „Szemléletváltás” célja A regionális és a helyi szervezetekben dolgozó ÁFSZ munkatársak és vezetők felkészítése az új feladatok megjelenése és a megváltozott munkaképességű ügyfelek fogadása kapcsán felmerülő nehézségek kezelésére. Az kiemelt projekt zárásának időpontjára a szervezeten belül legalább 600 fő részesül jelen alprojekt képzéseiben.

12 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.1 „Szemléletváltás” tevékenységei ügyfélkezelési tréningek SIKERES KÉPZÉSEK LEBONYOLÍTÁSA FELKÉSZÜLT SZAKMAI HÁTTÉR BIZTOSÍTÁSA tananyag fejlesztése E-learning anyag

13 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.1 „Szemléletváltás” c é lcsoportjai Elsődleges célcsoport:  rehabilitációs bizottságban dolgozó foglalkoztatási (és szociális) szakértők  rehabilitációs ügyintézők  rehabilitációs munkacsoporttagok  regionális szintű vezetők  Kirendeltség vezetők Másodlagos célcsoport:  rehabilitációs szolgáltatásban részesülő ügyfelek  ÁFSZ-szel kapcsolatban álló munkáltatók

14 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.2. Megváltozott munkaképességű ügyfelek részére szolgáltatások fejlesztése, továbbfejlesztése, kiemelten a rehabilitációs járadékban részesülő személyek körére, valamint a stratégiai együttműködési formák kialakítása és működtetése Az információhoz és a szolgáltatásokhoz való azonos esélyű hozzáférés biztosítása. A meglévő szolgáltatások fejlesztése a megváltozott munkaképességű ügyfélkör sajátosságainak megfelelően. A komplex rehabilitációhoz kapcsolódó új szolgáltatások biztosítása, továbbá a kapcsolati háló bővítése (civilszervezetek, munkáltatók). Alprojektvezető: dr. Vincze Imre Időtartama: 19 hónap Alprojekt vége: 2010. december 31.

15 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.2 „Szolgáltatásfejlesztés” tevékenységei  Partneri hálózat kiépítése (kerek-asztal beszélgetések, konferenciák, munkáltatói fórumok, civilek tájékoztatása révén)  Módszertanok fejlesztés  Új szolgáltatások kialakítási lehetőségének vizsgálata  Meglévő szolgáltatások fejlesztési lehetőségének feltárása  „Jó gyakorlatok” gyűjtés  Tájékoztató füzetek készítése

16 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.2 „Szolgáltatásfejlesztés” néhány eredménye  Egységes működés és arculat  Szakmai anyagok és módszertani ajánlások megfelelő alkalmazásával több megváltozott munkaképességű ügyfél kap egyénre szabott szolgáltatást és kerül ki, vissza a munkaerőpiacra  Önálló portál  Célcsoport irányos tájékoztató anyagok  Szakmai rendezvények  A meglévő anyagok, bevált gyakorlatok mindenki számára hozzáférhetővé válnak, a „Jó gyakorlatok” száma bővül

17 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.3. Kommunikációs akadálymentesítés A megváltozott munkaképességű személyek információs ellátottságának javítása, a már meglévő információs anyagaink fejlesztése és bővítése minden ügyfélcsoportra. Alprojektvezető: Soós Ferenc Időtartama: 20 hónap Alprojekt vége: 2011. január 31.

18 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.2.3 Kommunikációs akadálymentesítés eredményei  Feliratozott szakmabemutató filmek (50 db) – 2010. jún.  ÁFSZ szervezeti egységei számára infokommunikációs akadálymetesítési protokoll – 2010 máj.  ÁFSZ szolgáltatásait bemutató akadálymentes film – 2010 szept.  ÁFSZ honlapjának vakbaráttá tétele – 2010 febr.  Akadálymentes tájékoztatók, szóróanyagok – 2010 okt.

19 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.3.1. ÁFSZ „állásügynökök”-pilot Mobil állásügynökök munkába állítása, a munkaadói kapcsolatrendszer erősítése, az álláslehetőségek szélesebb körének feltérképezése és becsatornázása az állami munkaügyi szervezet tevékenységrendszerébe. Alprojektvezető: Albert Márta Időtartama: 24 hónap Alprojekt vége: 2011. január 31.

20 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.3.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat munkaerő- piaci közvetítő tevékenységének fejlesztése az atipikus formában szervezhető munkalehetőségek hatékony feltárása révén A munkaadói és munkavállalói attitűd formálása a rugalmas munkavállalási formák alkalmazásának irányába (távmunka és rugalmas foglalkoztatás elterjesztése). Alprojektvezető: Mező István Gábor Időtartama: 16 hónap Alprojekt vége: 2010. december 31.

21 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.3.3. Új szolgáltatás csomag a mikro- és a kkv-ok részére A mikro- és a kkv szektor speciális igényeinek megfelelő célzott szolgáltatások kialakítása és az igénybevétel feltételeinek megteremtése. Egy kis- és középvállalkozásokat támogató honlap és tanácsadó-közvetítő hálózat létrehozása. (munkaerő-kiválasztás, munkajog, munkaerő-gazdálkodás) Alprojektvezető: dr. Kádas Veronika Időtartama: 18 hónap Alprojekt vége: 2011. január 31.

22 Dél-Dunántúl Nyugat-Dunántúl Közép-Dunántúl Közép-Magyarország Észak-Magyarország Észak-Alföld Dél-Alföld A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.3.3. Új szolgáltatás csomag a mikro- és a kkv-ok részére

23 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 1.3.4. Az országos hatáskörű munkaadókkal kapcsolatot tartó team működtetése A munkaadókkal történő együttműködés hatékonyabbá tétele, a vállalatok és a munkáltatók felé irányuló kapcsolódások erősítése, egy nagyvállalati kapcsolattartói team kialakítása. Alprojektvezető: Butora Károly Időtartama: 21 hónap Alprojekt vége: 2010. november 30.

24 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 1.3.1. Szolgáltatásfejlesztési komponens Előadó:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések