Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga 2016. Február 14-23.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga 2016. Február 14-23."— Előadás másolata:

1 „Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga 2016. Február 14-23.

2 ÉRKEZÉS NAPJA FEBRUÁR 14. Megérkezés estéjén: személyes megbeszélés, projekt programjának ismertetése

3 Február 15. Hétfő Az első iskola meglátogatása: IES ROSALEDA középiskola Látogatás menete: igazgatóval történt egyeztetés, ismerkedés Iskola végiglátogatása, szakmai vezetéssel A látogatás során megismerkedtünk az iskola oktatási szisztémájával, kérdéseket tettünk fel, hogy átfogóbb képet kapjunk az intézmény szerkezetéről. Megtudtuk, hogy az iskolai egyszerre szakképző központ is, amelyben számos szakmát is oktatnak a gyerekeknek (pl. turizmus, marketing, gépészek, elektronika stb.)

4 Február 16. Kedd Intézménylátogatás: POLITECNICO JESUS MARIN politechnikum -A látogatás során az igazgató úrral találkoztunk, aki egyeztetésünk során megismertette velünk az intézmény különleges, sokoldalú struktúráját. -Ezután az iskola szaktantermeit, szakmai épületrészeit néztük meg, ahol a tanulók és tanárok munkájába is lehetőségünk volt betekinteni.

5 Február17. Szerda Kirándulás Ronda városába A kirándulás során megtekintettük a történelmi város nevezetes épületeit és betekintést kaptunk Spanyolország ezen területének történelmi eseményeibe. A délután folyamán kapcsolatfelvétel és megbeszélés a leendő gyakorlati helyekkel.

6 Február 18. csütörtök Intézménylátogatás: IES PORTADA ALTA középiskola -Igazgatói megbeszélés során betekintést nyertünk ennek a magyar középiskolára leginkább hasonlító intézménynek az életébe. -Az iskolában körbevezettek minket, betekintést nyújtva a helyi fegyelmezési és integrálási módszerekbe, amelyek mindannyiunk érdeklődését felkeltették (pl. hallás-, látássérült tanulók integrálása, gyógypedagógusok, pszichológusok jelenléte) -Az iskolalátogatás után Mijas városába tettünk kirándulást, ahol több múzeum kiállítását megtekinthettük, illetve barokk templombelsőket is fotózhattunk, amelyeket a barokk oktatása során fel tudunk majd használni.

7 Február 19. péntek Intézménylátogatás: RAFAEL SALINAS oktatási, továbbképzési központ -Az intézmény a felnőttoktatást és továbbképzést szolgálja. Látogatásunkkor tanulók nem voltak, így minden tantermet megtekintettünk, minden szakmai helyiségbe, laborba belátogattunk, ahol óriási mértékű szakmai, eszközbeli felkészültséget, felszereltséget tapasztaltunk. - Az intézmény további előnye, hogy láthatóan a rendszer igyekszik minden lehetőséget megadni minden korosztály számára.

8 Február 20. szombat Egész napos kirándulást tettünk CORDOBA városába, ahol megtekintettük a helyi nevezetességeket és érdekes, hasznos információkat tudhattunk meg Andalúzia központjáról. Az este folyamán workshop-ot tartottunk, ahol az egész hét tapasztalatait beszéltük meg.

9 Február 21. vasárnap Vasárnap szabad programunk során Malaga városát barangoltuk be, megtekintettük a város nevezetességeit, elmerülhettünk a kulturális sokszínűségben, megismerkedhettünk a spanyol konyhával.

10 Február 22. hétfő Utolsó előtti napunkon olyan gyárakba, cégekhez látogattunk el, akik a tőlünk érkező tanulókat fogadják szakmai gyakorlatuk során. Köztük volt egy torremolinosi magyar autószerelő műhelye is. A megbeszélések során információkat kaptunk, hogy hol és milyen gyakorlatot fognak folytatni a fiatalok, illetve mik az elvárások, körülmények. A nap végén az egész heti programot zártuk le, egy tartalmas megbeszéléssel, amelyben összegeztük tapasztalatainkat, élményeinket, megfigyeléseinket. A program szervezője, házigazdánk Zuzana Vancova kiosztotta számunkra az ittlétünket és szakmai munkánkat igazoló iratokat és még kedves helyi ajándékot is kaptunk útravalóul. Ez az utolsó megbeszélés is olyan volt, mint egész heti programunk: profi, tartalmas, élményekkel, tapasztalatokkal teli.

11 Záró értekezletünkön a továbbképzés teljesítését igazoló bizonyítvánnyal.

12 Összeállítást készítette: Molnárné Németh Nikolett


Letölteni ppt "„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga 2016. Február 14-23."

Hasonló előadás


Google Hirdetések