Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Korszer ű megoldások.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Korszer ű megoldások."— Előadás másolata:

1 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Korszer ű megoldások a habadagolásban Előadó: Feicht Ferenc ügyvezető FeWe Biztonságtechnika Kft.

2 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13.

3 A TŰZOLTÁSHOZ KIALAKÍTOTT FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER EGYSZERŰ A FIREMIKS® egy tűzoltáshoz kialakított mechanikus adagoló rendszer. Az áramló víz hajtja a motort, és nincs szükség más energiaforrásra. Hatékony és felhasználóbarát..

4 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER 1. EGYSZERŰEN BEÉPÍTHETŐ Az áramló oltóvíz hajtja. Kompakt kialakítás és viszonylag kis súly. Nincs szükség egyéb tartozékokra, csövekre vagy külső energiára.

5 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER 2. KÖNNYEN KEZELHETŐ Mechanikusan önszabályozó rendszer. Széles mennyiségi- és nyomástartomány. Nincs szükség komplikált nyomáskiegyenlítésre vagy kalibrálásra.

6 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER 3. EGYSZERŰ KARBANTARTÁS ÉS TESZTELÉS Pontos és arányos adagolás – a habképző anyag optimális felhasználása. Alacsony karbantartási igény, az időszakos ellenőrzés egyszerűen elvégezhető, Visszacsapó-szelep beépítésével koncentrátum elhasználása nélkül tesztelhető. Alacsony fenntartási költségek.

7 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP – Fogaskerék szivattyú Mobil egység PP - Dugattyús szivattyú

8 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. Ipari létesítmények Tűzoltóságok Sprinkler/elárasztó HajózásErdőtüzek oltása A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

9 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER LEGFONTOSABB ELŐNYEI A FIREMIKS alkalmazásával az adagolás az áramló víz mennyiségével arányos és független a nyomásváltozástól. Ezzel állandó keverési arány biztosított a teljes tartományban. A FIREMIKS 400 l/min-től 12.000 l/min teljesítményig különböző méretekben, előre beállított (0,5%, 1%, 2%, 3%), vagy választható keverési arányokkal rendelhető. Más keverési opció is választható. Az adagoló szivattyú meghajtást egy robusztus kialakítású vízmotor biztosítja. Mindkét elem térfogat-kiszorításosos (volumetrikus) elven működik. A motor a szivattyút egy mechanikus tengelykapcsolón keresztül hajtja.

10 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MŰKÖDÉSI ELV Az oltóvíz a FIREMIKS motoron keresztül áramlik és forgásba hozza a rotort amely közvetlen kapcsolatban van a szivattyúval. A koncentrátumot a szivattyú a motor kimenetéhez juttatja, ahol a bekeverés megtörténik. (= Közvetlen injektálású arányos adagolás változtatható szivattyú kimenetén, NFPA 11) Mivel a vízmotor és a szivattyú közvetlen kapcsolatban van, ezért a rendszer az áramló vízmennyiséggel arányos. Az adagolás automatikusan a FIREMIKS rendszeren keresztül áramló víz mennyiségéhez igazodik..

11 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MŰKÖDÉSI ELV A vízmotor forgórészén 8-10 lapát van, mely kialakítás stabil volumetrikus működést biztosít. A helytakarékos belső forma és a csökkentett súrlódású lapátok miatt a rendszer sokkal tartósabb lesz és csendben, alacsony zajszinten üzemel.

12 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER KÜLÖNBÖZŐ SUGÁRCSÖVEK A FIREMIKS® valamennyi szokványos kialakítású sugárcsővel üzemel, így pl. könnyű-, közép- és nehéz habsugárcsövekkel, habos sprinklerekkel, kézi sugárcsövekkeé és hab-víz ágyúkkal.

13 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER PP – DUGATTYÚS SZIVATTYÚ A dugattyús szivattyúval működő FIREMIKS ® rendszer nagy indítási mennyiséggel és magas nyomáson működő sprinkler rendszerekhez készült, de alkalmazható alacsony viszkozitású koncentrátumok (pl. vízfilmképzők) adagolásához is.

14 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER PP – DUGATTYÚS SZIVATTYÚ

15 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER PP - DUGATTYÚS SZIVATTYÚ – ÁRAMLÁSI FOLYAMAT

16 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP - FOGASKERÉKSZIVATTYÚ A fogaskerékszivattúval működő FIREMIKS® gyakorlatilag a nagy áramlási mennyiségekkel működő beépített rendszerekhez (pl. elárasztó rendszerek, habkamrák, habágyúk, és gépjárműfecskendők) van kialakítva, mindezek mellett kiválóan alkalmas magas viszkozitású habképző anyagokhoz is.

17 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP - FOGASKERÉKSZIVATTYÚ

18 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER GP - FOGASKERÉKSZIVATTYÚ – ÁRAMLÁSI FOLYAMAT

19 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER JAVASOLT BEÉPÍTÉS

20 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MOBIL EGYSÉG A mobil FIREMIKS egységet a tűzoltók a beépített oltórendszerek kiegészítéseként használják. A FIREMIKS egységet a tömlőkhöz kell csatlakoztatni, majd a szívócső végét a habtartályba helyezni, és az egység máris használatra kész! Ez a modell a szivattyú felszívását segítendő, egy automatikus légtelenítő szeleppel rendelkezik. A kisebb modelleket egy fogantyúval lehet kézben szállítani, míg a nagyobb egységek egy kerekekkel ellátott keretben vannak elhelyezve, és így ezek is könnyen mozgathatók.

21 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER MOBIL EGYSÉG

22 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER EGY FIREMIKS – SOK SUGÁRCSŐ Egy FIREMIKS ® a tűzoltóságoknak egy különösen flexibilis rendszert kínál, amely gyorsan és komplikációk nélkül illeszthető a különböző oltási rendszerekhez. Egyidejűleg több sugárcső kapcsolható a rendszerhez, és a FIREMIKS ® egységtől akár függőlegesen vagy vízszintesen különböző távolságban is elhelyezhetők. Egy FIREMIKS® – Sok sugárcső!

23 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER TENGERVÍZNEK IS ELLENÁLL A FIREMIKS részben vagy egészben bronzból készült vízmotorral rendelhető, és így alkalmas a tengeri hajózásnál vagy a tengeri platformokon való alkalmazásokhoz is, és bárhol ahol sós vízzel kell oltani. További alkalmazható anyagok pl. saválló acél, Super-Duplex, titán stb. A habszivattyúk bronzból készülnek. A dugattyús szivattyú rendelhető teljesen korrózióálló anyagból is.

24 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER NFPA MEGFELELŐSÉG – CE-JELÖLÉS – ISO 9001- TANÚSÍTÁS Valamennyi FIREMIKS®-egység megfelel a vonatkozó NFPA 11 (2010) és NFPA 1901 (2009) szabványokban foglalt követelményeknek A FIREMIKS® CE-jelölésű termék. A gyártó nyilatkozza, hogy valamennyi FIREMIKS®- egység megfelel a 2006/42/EK Iránylev előírásainak. Igény esetén a gyártó a FIREMIKS®-egységekett, minimális többletköltség ellenében, a Det Norske Veritas/GL vagy a Bureau Veritas független tanúsító szerv által kiadott tanúsítvánnyal is szállítja. A Firemiks AB ISO 9001 szerinti miőségirányítási rendszerét a Bureau Veritas tanúsítja

25 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. A FELHASZNÁLÓBARÁT ADAGOLÓRENDSZER A HARMADIK GENERÁCIÓ ÁLTAL VEZETETT CSALÁDI VÁLLALKOZÁS ​ A Firemiks AB 1979-ben Stockholmban alakult, és ma is svéd vállalatként az alapító család harmadik generációja vezeti. ​ Az évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a vízmotoros meghajtású adagolórendszereinket tovább fejlesszük, a gyártásban innovatívak legyünk és a forgalmazásunkat nemzetközileg kiépítsük. ​ A Firemiks AB a nemzetközi tűzvédelmi piacon több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Egy FIREMIKS ® berendezés választásával Ön a szakmai hozzáértés és a megbízhatóság mellett dönt! Firemiks AB | P.O. Box 8155 | SE-104 20 STOCKHOLM | Sweden Telephone +46-8-551 196 10 | info@firemiks.com | www.firemiks.com Magyarországi forgalmazó: FeWe Biztonságtechnika Kft. www.fewe.hu www.fewe.hu

26 Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben – 2016. április 13. FeWe Biztonságtechnika Kft.


Letölteni ppt "Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Magyar Tűzvédelmi Szövetség konferenciája 2016. április 13. Korszer ű megoldások."

Hasonló előadás


Google Hirdetések