Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakmai gyakorlati tájékoztató Általános információk a 2016. évi szakmai gyakorlat letöltéséhez.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakmai gyakorlati tájékoztató Általános információk a 2016. évi szakmai gyakorlat letöltéséhez."— Előadás másolata:

1 Szakmai gyakorlati tájékoztató Általános információk a 2016. évi szakmai gyakorlat letöltéséhez

2 A tájékoztatóban szereplő információk a 2016.07.04 és 10.07 közötti időszakban az SZE-MÉK BSc szakmai gyakorlatára vonatkoznak. Kérem a szakmai gyakorlóhely megválasztásánál körültekintően járjanak el (előtte érdeklődjenek, szakfelelőseiktől, szaktársaiktól a gyakorlati hely alkalmasságával kapcsolatban). A 2016/17. év I. félévétől kezdődően változások várhatóak a szakmai gyakorlatok lebonyolításával kapcsolatban.

3 BSc Szakfelelősök – gyakorlati koordinátor Szak Szakfelelős Gyakorlati koordinátor MÉKN/L - BÁM * Dr. Gulyás László Dr. Kalmár Sándor MÉKN/L - BMM Prof. Dr. Schmidt Rezső Dr. Kalmár Sándor MÉKN/L - BÉM Dr. Lakatos Erika Dr. Kalmár Sándor MÉKN/L - BGV Dr. Csatai Rózsa MÉKN/L - BKG Prof. Dr. Szakál Pál MÉKN/L - BMG Prof. Dr. Neményi Miklós MÉKN/L - BNT Dr. Iváncsics József A szakfelelősök határozzák meg a szakmai gyakorlathoz kapcsolódó követelményeket, melyeket a hallgatónak a 12 hét (3 hét levelezős) alatt teljesítenie kell. A szakmai gyakorlat befejezését követően a szakfelelős, vagy az általa kijelölt oktató és a szak gyakorlati koordinátora - a leadott írásbeli beszámoló és a szóbeli beszámolót figyelembe véve - közösen döntenek a szakmai gyakorlat eredményéről. A gyakorlati koordinátor feladata a gyakorlatok szervezésével és vizsgáival kapcsolatos teendők koordinálása. Forrás: NEPTUN rendszer

4 Szakmai gyakorlattal kapcsolatos dokumentumok elérhetősége A szakmai gyakorlattal kapcsolatos dokumentációk (befogadó nyilatkozat, együttműködési megállapodás és hallgatói munkaszerződés, követelményrendszer és igazolások) jelenleg az alábbi honlapról érhető el: http://www.mtk.nyme.hu/index.php?id=606&MP=120-4http://www.mtk.nyme.hu/index.php?id=606&MP=120-4 – 2016.03.10 letöltve Kérem amennyiben nem a honlapról letölthető együttműködési megállapodási formátumot használják, azt előzetesen a fogadó cég jelezze karunk felé!

5 Általános információk BSc-s szakmai gyakorlatot 2016.07.04 – 2016.10.07 között lehet teljesíteni (ez 14 hetes időszakot jelent)! Nappali tagozaton: 12 hét Levelező tagozaton: 3 hét (a fenti időszak alatt) a szakmai gyakorlat ideje

6 Általános információk – határidők I. A befogadó nyilatkozat leadási határideje: 2016.04.29 péntek 12:00 Jelenleg Kern Istvánnénak az általa kiírt időpontokban A szakmai gyakorlat lehetséges időbeosztása: 2016.07.04 – 08.12 első 6 hét 2016.08.15 – 09.23 második 6 hét Kérem gondoljanak arra is a szakmai gyakorlat időpontjának megválasztásakor, hogy a szeptember - októberi időszak a szakdolgozat leadási időszak is!

7 A szakmai gyakorlatról az írásbeli beszámoló leadási határideje: legkésőbb 2016.10.14 péntek 12:00 Kern Istvánnénak az általa kiírt időpontokban A beérkezett összes írásbeli beszámoló alapján fogjuk kitűzni a szóbeli beszámoló időpontját, helyszínét, melyről értesítjük (a 3. dián szereplő szakfelelős/gyakorlati koordinátor) a – leadott dokumentumok alapján - TO listájában szereplő hallgatókat. A kiértesített (e-mailben) időpontra kell a hallgatónak magával hoznia az elkészített.ppt-s bemutatót a szakmai gyakorlóhelyekről max. 15 dia terjedelemben, vírusmentes adathordozón. Általános információk – határidők II.

8 1. A szakmai gyakorlat alatt napi/heti bontásban vezetni kell az elvégzett feladatokat (Hétfőtől – Péntekig; 1. héttől – 12. hétig) egy excel táblázatban (2 hét fért el 1 fektetett lapra – tehát ebből kell 6db). Minden héten 1 alkalommal (és nem kell minden nap) a gyakorlatvezető szakember cégszerűen aláírja a heti teljesítést. összesített igazolás 2. Az előbb említett igazoláson (heti) kívül le kell adni egy összesített igazolást is ahol a gyakorlatvezető szakember minősíti is a hallgató tevékenységét és összesíti, hogy a 60 napból hány napot volt ott stb. Az igazolásokat az írásbeli beszámolóval együtt kell leadni a hallgatóknak. Igazolás nélkül, vagy hiányos igazolással a gyakorlat érvénytelen! Általános információk – Igazolások I.

9 Általános információk – Igazolások II. (napi/heti bontású) 1. 1. számú melléklet: Szakmai gyakorlat (BSc szakok, Nappali/Levelező tagozat) hallgató jelenléti és feladatteljesítési nyilvántartása Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Hallgató neve/Szak:Gyakorlóhely megnevezése: DátumJelenlétHiányzásHiányzás oka Napi feladatok (röviden) Megjegyzés 20.... ……. hét: 20.... …… hó ….. nap - …… hó..… nap Gyakorlatvezetőként igazolom, hogy a nyilvántartásban szereplő adatok a valóságnak megfelelnek. Ph. Aláírás Megjegyzés: a "Jelenlét" és "Hiányzás" sorok X-el jelölhetők; a hiányzás oka, napi feladatok és a megjegyzés szövegesen kerülnek kitöltésre röviden (pl. betakarítás, bálázás, adminisztráció vagy betegség stb.). A heti jelenléti és feladatteljesítési nyilvántartás, csak a gyakorlatvezető cégszerű aláírásával együtt érvényes! Hallgató neve/Szak:Gyakorlóhely megnevezése: DátumJelenlétHiányzásHiányzás oka Napi feladatok (röviden) Megjegyzés 20.... ……. hét: 20.... …… hó ….. nap - …… hó..… nap Gyakorlatvezetőként igazolom, hogy a nyilvántartásban szereplő adatok a valóságnak megfelelnek. Ph. Aláírás Megjegyzés: a "Jelenlét" és "Hiányzás" sorok X-el jelölhetők; a hiányzás oka, napi feladatok és a megjegyzés szövegesen kerülnek kitöltésre röviden (pl. betakarítás, bálázás, adminisztráció vagy betegség stb.). A heti jelenléti és feladatteljesítési nyilvántartás, csak a gyakorlatvezető cégszerű aláírásával együtt érvényes!

10 Általános információk – Igazolások III. (összesített)

11 Általános információk – a szakmai gyakorlat ideje alatt Kérek minden hallgatót, hogy a NEPTUN üzeneteket és a megadott és élő e-mail címét figyelje időközönként, mert információkat kaphat a szakmai gyakorlattal kapcsolatban Mire érdemes még odafigyelni? Az első 6 hetet (az első gyakorlóhelyen a szakmai gyakorlat végén) követően az összes igazolást aláíratni, valamint az elkészített írásbeli beszámolót is az utolsó oldalon (ezzel hozzájárult a gyakorlatvezető, illetve látta milyen információ kerül ki a cégtől/ről). A második 6 hét elteltével hasonlóan eljárni. Amennyiben kérdés merül fel azt kizárólag e-mailben kérem feltenni és a válasz is így fog érkezni!

12 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Jó gyakorlati hely keresést … Elérhetőségem: Dr. Kalmár Sándor kalmar.sandor@sze.hu


Letölteni ppt "Szakmai gyakorlati tájékoztató Általános információk a 2016. évi szakmai gyakorlat letöltéséhez."

Hasonló előadás


Google Hirdetések