Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Isten vezetése Prédikáció 2006. szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Isten vezetése Prédikáció 2006. szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,"— Előadás másolata:

1 Isten vezetése Prédikáció 2006. szeptember 24.

2 Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.”

3 Ígéretek Zsolt. 23,1-3 „Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.”

4 Ígéretek Róm 8,14 „Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.”

5 Miért nem egyértelmű Isten vezetése? KerülőutakKerülőutak Megcsalhat a szívünkMegcsalhat a szívünk Kutatásra, keresésre van szükségKutatásra, keresésre van szükség Jn 10,27: juhok hallják a pásztor hangjátJn 10,27: juhok hallják a pásztor hangját

6 1. Észrevétlen vezetés ApCsel. 17,28 „mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk.” Pl: Ruth vagy Eszter története

7 2. Útmutató vezetés Ha útelágazáshoz érünkHa útelágazáshoz érünk Vagy letértünk az Ő útjárólVagy letértünk az Ő útjáról

8 a) Biblia Zsolt 119,105 „Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.”

9 b) imádság „Az ima nem monológ, hanem dialógus. Isten hangja válaszul az enyémre az ima leglényegesebb része.” Andrew Murray

10 c) megváltozott gondolkodás Róm 12,1-2 Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

11 d) testvérek tanácsa Péld 12,15 „A bolond helyesnek tartja a maga útját, a bölcs pedig hallgat a tanácsra.”

12 e) körülmények Jel 3,8 – segítő körülméynek „Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be” Hós 2,8 – akadályozó körülmények Azért most elrekesztem az útját tövissel, kerítést húzok elé, nem talál rá ösvényeire.

13 f) belső békesség 2Kor 2,12-13 „Amikor pedig megérkeztem Tróászba Krisztus evangéliumának hirdetésére, bár az Úr kaput nyitott előttem, nem volt nyugalma lelkemnek, mivel nem találtam Titusz testvéremet. Ezért elbúcsúztam tőlük, és elmentem Macedóniába.”

14 g) különleges vezetés PróféciaPrófécia ÁlmokÁlmok Jelek útjánJelek útján Meg kell őket vizsgálni! 1Thessz 5,20-21

15 Vezetés megértése ApCsel. 16,6-10 Azután átmentek Frígia és Galácia földjén, mivel a Szentlélek nem engedte nekik, hogy hirdessék az igét Ázsiában. Amikor Mízia felé mentek, Bitíniába próbáltak eljutni, de Jézus Lelke nem engedte őket. Erre Mízián áthaladva lementek Tróászba. Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt előtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte őt: „Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!” A látomás után nyomban igyekeztünk elmenni Macedóniába, mert megértettük: oda hívott minket az Isten, hogy hirdessük nekik az evangéliumot.

16 Imádság Életünkben személyes vezetésértÉletünkben személyes vezetésért Gyülekezetünk vezetéséértGyülekezetünk vezetéséért


Letölteni ppt "Isten vezetése Prédikáció 2006. szeptember 24.. Ígéretek Ézs 48,17 „Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések