Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA 2015. 11.18-19.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA 2015. 11.18-19."— Előadás másolata:

1 Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA 2015. 11.18-19.

2 66 éves múlttal rendelkező szakképző intézmény. Mindig középfokú végzettségű építőipari szakembereket (technikusokat) képeztek itt. Fenntartója: a Nemzetgazdasági Minisztérium

3 1956. április 7-én vette fel iskolánk Péchy Mihály (1755-1819) nevét. Péchy Mihály a korai magyar klasszicizmus legjelentősebb mesterei közé tartozik. Amikor iskolánk 1956-ban névadójául őt választotta, olyan művésznek állított emléket, akinek magas szakmai tudása, erkölcsisége követendő például szolgál a jelen és a jövő építészeinek.

4 Az intézmény fő profilja mindvégig az építészet, de voltak kis kitérők az iskola történetében. A jelenlegi OKJ-s szakmák mindegyike az építőiparhoz kötődik.

5 Az intézmény a Debreceni Szakképzési Centrum egyik tagintézménye 2015. július 1-jétől. A Debreceni Szakképzési Centrum a Fokos utca 12. szám alatt található. Élén főigazgató áll, akinek gazdálkodási és szakmai főigazgató-helyettes segíti a munkáját. A központban kb. 28 fő dolgozik.

6 Az iskola vezetése:   Igazgató   Közismereti igazgatóhelyettes   Szakmai igazgatóhelyettes   Gyakorlati-oktatásvezető   9 munkaközösség-vezető

7 A tantestület összetétele 32 fő közismereti tanár (4 fő testnevelő, 1 fő ének-zene tanár) 11 fő építész műszaki tanár (ebből 3 szakoktató) 10 fő épületgépész műszaki tanár (3 fő szakoktató) 1 fő utazó gyógypedagógus (SNI, BTM 10 iskolában) 1 fő pszichológus + 1 fő bűnmegelőzési tanácsadó

8 Az iskolában jelenleg nappali (591fő, 21 osztály) és esti (26 fő, 1 osztály) tagozat működik.

9 Az intézmény a 2016/2017. tanévtől SZAKGIMNÁZIUM-ként működik tovább.

10 A szakgimnáziumban A 9-12. évfolyamokon érettségire felkészítő oktatás folyik. De! Új kerettanterv szerint elkezdődik a szakképzés is a 9. évfolyamon. Kötelező szakmai érettségit tesznek emelt szinten. Az érettségi bizonyítvánnyal együtt OKJ-s végzettséget is szereznek. Az érettségire épülő technikusképzés számukra 1 év!

11 Az érettségi után a tanulók 40-50%-a szakirányú felsőoktatási intézményben tanul tovább. Az itt maradók jelenleg az alábbi OKJ-s szakmák közül választhatnak: Magasépítő technikus Mélyépítő technikus Épületgépész technikus Kínálatunkban szerepel a magasépítő technikus képzésre épülő műemlékvédelmi technikus és az épületgépész technikus képzésre épülő létesítményenergetikai technikus képzés. Itt a képzési idő 1 év.

12 A tanulók a szakmai gyakorlatot év közben iskolai tanműhelyekben teljesítik.

13 Duális képzés A nyári szakmai gyakorlatra gazdálkodó szervezetekhez mennek a diákok. Évközben is szoros kapcsolatot tartunk a gazdálkodó szervezetekkel: előadások, tanulmányi kirándulások, volt tanítványok életútjának bemutatása.

14 Közismereti tantárgyak A szakmát alapozó tárgyakat (matematika, fizika, informatika) és az idegen nyelvet a kerettantervi ajánlásnál magasabb óraszámban tanulják. Választható idegen nyelv: angol vagy német.

15 Az idegen nyelv elsajátítását segítik: A sávos nyelvoktatás A nemzetközi kapcsolatok Tavaszi szünetben már több tanévben Angliába utazott egy csoport Emelt szintű érettségire történő felkészítés Tehetséggondozás

16 Nemzetközi kapcsolatok Szakmai gyakorlat Glauchauban

17 Új kapcsolat: Magdeburg

18 Iskolaprojekt Németország, Finnország

19 Tanulmányi versenyek OSZTV SZÉTV Nemzetközi Építész Diáktalálkozó Az „épületgépészet képzőművészei” Tésztahíd építő verseny

20 Tanórán kívüli tevékenységek (Sokféle kihívásra törekszünk) Jól működő énekkar Figyelmet fordítunk az iskolai hagyományok őrzésére: pl. megemlékezés a névadóról, a Péchy-napon valamelyik, a szakmájában sikeres volt tanítvány bemutatkozása, stb. Sportolási lehetőségek: naponta tömegsport és ISK foglalkozások Mindenkinek figyelmébe ajánlom az iskola honlapját! www.pechy-debr.sulinet.hu

21 Állami ünnepek

22 Iskolai ünnepségek

23 A Diákönkormányzat rendezvényei

24 Sport

25 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!


Letölteni ppt "Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA 2015. 11.18-19."

Hasonló előadás


Google Hirdetések