Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak 2016. SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak 2016. SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG."— Előadás másolata:

1 SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak 2016. SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG

2 MI A SZAKMAI GYAKORLAT? Nftv: szakmai gyakorlat: felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben, külső gyakorlóhelyen vagy felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen teljesítendő részben önálló hallgatói tevékenység A szakmai gyakorlat teljesítése feltétele a záróvizsgára bocsátásnak. A szakmai gyakorlat elkezdésének feltétele legalább 165 kredit teljesítése. A hallgatónak a NEPTUN-ban ugyanúgy fel kell vennie a szakmai gyakorlatot, mint bármilyen más kurzust.

3 Mi a szakmai gyakorlat célja: a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen, munkakörben az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolása a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciák munkafolyamatokban történő fejlesztése az anyag-eszköz-technológia ismeretek és gyakorlati jártasságok, valamint a munkafolyamatokban a személyi kapcsolatok és együttműködés, feladatmegoldásokban az értékelő és önértékelő magatartás, az innovációs készség fejlesztése.

4 Szakmai gyakorlat teljesítése Választott szakmai gyakorlóhelyen történik. A Kar elsődlegesen a 6. és 7. félév közötti nyári szünetben végzett egybefüggő, szakmai gyakorlatot támogatja. Levelező képzés esetén van lehetőség a munkatapasztalat szakmai gyakorlatként való elismertetésére.

5 Szakmai gyakorlóhely Az a jogi személy vagy gazdálkodó szervezet, amely felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben vagy mesterképzésben - a felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás, a hallgatóval kötött hallgatói munkaszerződés alapján - az egybefüggő szakmai gyakorlatot biztosítja.

6 Munkatapasztalat szakmai gyakorlatként történő elfogadása Igazolt munkaviszonnyal (vállalkozói jogviszonnyal) rendelkező levelező tagozatos hallgató előzetesen kérvényezheti munkatapasztalata szakmai gyakorlatként való elfogadását. A kérelemhez csatolnia szükséges munkáltatói igazolást és munkaköri leírást. A munkaviszony (vállalkozói tevékenység) időtartama minimum a kötelező szakmai gyakorlat hossza, amely 3 éven belül keletkezett.

7 Igazolt munkaviszonnyal (vállalkozói jogviszonnyal) nem rendelkező hallgatók Igazolt munkaviszonnyal (vállalkozói jogviszonnyal) nem rendelkező levelező tagozatos hallgatók esetében a nappali tagozatos hallgatókra vonatkozó szabályok érvényesek. http://gamf.kefo.hu/images/hirmellek/SZAKMAI%2 0GYAKORLAT.pdf A fogadó nyilatkozat leadásának határideje: 2016.05.31


Letölteni ppt "SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak 2016. SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG."

Hasonló előadás


Google Hirdetések