Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?"— Előadás másolata:

1 III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?

2 Mezőgazdaság hatékonyan és felelősen Előrejelzések szerint 20 év távlatában a globális élelmiszer igény hozzávetőlegesen 50%-kal nagyobb lesz. A túlnépesedés miatt megnövekvő élelmiszerigény biztosítása együtt jár a táplálkozási szokások megváltoztatatásával A teljes emberi vízfogyasztás 70%-át a mezőgazdasági szektor adja, míg a közvetlen lakossági felhasználás összesen 10% Egyetlen ember napi táplálékának előállításához legalább 2 ezer liter víz szükséges A mezőgazdaság szerepe a fenntartható fejlődésben hatalmas, mivel nem csak egészséges élelmiszert kell megfelelő mennyiségben biztosítania, de mindezt fenntartható módon kell elérnie.

3 Mezőgazdaság hatékonyan és felelősen 1990-ben indult Derecskei Vállalkozás Ma már 110 hektáron gazdálkodunk A gyümölcsösben 50 főnek biztosít állandó munkahelyet, idénymunkák szezonálisan 100-150 fő számára jelentenek munkalehetőséget a térségben. Fontos számunkra, hogy minden munkatársunk megértse ezt a szemléletet és ezek alapján végezze mindennapi munkáját is, ezért feléjük is aktívan kommunikáljuk a felelős kertművelés elveit. „Családi vállalkozásként magunk előtt látjuk a gyümölcsöst több generáció távolságban is, ezért törekszünk a leginkább fenntartható és felelős kertművelési gyakorlatok alkalmazására. A gyümölcsös számunkra élettér, ahol a termelés mellett a természetes élővilág megőrzésére is törekszünk.” (Szabó Imre, Derecskei Gyümölcsös alapító)

4

5

6 Innovatív intézkedések

7 Termékeink

8 Agrár- környezeti nevelés

9 Gyümölcsös Kalandok

10

11 Csak alma?


Letölteni ppt "III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések