Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PRIMAL PICTURE INTERACTIVE ANATOMY Csajbók Edit Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PRIMAL PICTURE INTERACTIVE ANATOMY Csajbók Edit Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár."— Előadás másolata:

1 PRIMAL PICTURE INTERACTIVE ANATOMY Csajbók Edit ecsajbok@lib.sote.hu Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár

2 2 Mi a Primal Pictures? Dinamikus interaktív multimédia, mely átfogó képet ad a teljes emberi anatómiáról Jellemzők: 3D animációk segítségével mutatja be az anatómiát kiegészítve működés, biomechanikai és sebészeti folyamatokkal Klinikai videók és szöveges leírás

3 3 Hogyan érjük el a Primal Picture-t? Könyvtárunk honlapján keresztül: www.lib.sote.hu

4 4 Az Ovid kezdőoldala:

5 5 Primal Picture Interactive Anatomy Regional Anatomy – Head & Neck

6 6 Milyen technikai lehetőségeink vannak általában a 3D Anatómia Atlasz használatakor? 1.Az anatómia/MRI képen az egyes testrészek, szervek, egységek kijelölése az egér használatával A jobb felső ablakban az általunk megjelölt terület anatómiai leírását olvashatjuk.

7 7 Milyen technikai lehetőségeink vannak általában a 3D Anatómia Atlasz használatakor? 2. Az anatómiai képek, valamint az animációk forgathatóak. A jobb és bal nyíl ikonok segítségével 10 o -kal forgathatjuk, a „környíllal” 90 o -kal forgathatjuk képeinket.

8 8 Milyen technikai lehetőségeink vannak általában a 3D Anatómia Atlasz használatakor? 3. Az anatómiai és MRI képek rétegenként változtathatóak.

9 9 Milyen technikai lehetőségeink vannak általában a 3D Anatómia Atlasz használatakor? 4. Az anatómiai és MRI képek elmenthetők, nyomtathatóak. 5. Az anatómiai és MRI képeket nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük. 5. Kereshetünk és böngészhetünk a tartalomban.

10 10 Primal Picture Interactive Anatomy Speciality titles – 3D Real-time Dentistry

11 11 3D Real-time Head_Dentistry Kicsit másképp… Kép forgatása, mozgatása Kép forgatása, mozgatása: -Bal-felső sarok kocka -Bal-alsó sarok „Controls” panel -Közvetlenül a képet Rétegvezérlés Rétegvezérlés: Alsó sor füleire kattintva jeleníthetem meg az adott réteget vagy tüntethetem el. Kép mentése Kép mentése: „Save still” ikon segítségével Kijelölt terület funkciói Kijelölt terület funkciói: A képünkön az egér segítségével egy területet kijelölünk, további lehetőségeink vannak: elrejthetjük a területet, röntgenképpé alakíthatjuk, egyedi objektumként vizsgálhatjuk.

12 12 3D-s térhatás

13 13 Primal Picture Interactive Anatomy Surgery – Axilla A már ismert funkciók: -F-Forgatás -R-Rétegvezérlés -K-Kép mentése

14 14 Primal Picture Interactive Anatomy

15 15 PP Anatomy – Systematic Anatomy Fejezetekre osztották a tartalmat A képek itt is forgathatóak, rétegek (ahol lehetséges) változtathatóak. Kereshetünk és böngészhetünk a tartalomban.

16 16 Teszteljük anatómiai tudásunkat! Anatomy.TV főoldalán: Product Quizes Az egyes modulokban

17 17 További anatómiai videó gyűjtemény MedlinePlus animációs anatómiai videó gyűjteménye: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/anatomy videos.html http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/anatomy videos.html

18 18 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "PRIMAL PICTURE INTERACTIVE ANATOMY Csajbók Edit Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár."

Hasonló előadás


Google Hirdetések