Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program."— Előadás másolata:

1 DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.

2 Kis csapatunk 2016.05.09.-én reggel 8:00 órakor indult el a,,Baróti Szabó Dávid’’ Technológiai Líceum udvaráról Debrecen felé. Csapatunk tagjai már izgatottan várták a találkozást külföldi,,testvéreinkkel’’, akiket körülbelül egy hónappal ezel ő tt, nagy szeretettel fogadtunk szerény városunkban, iskolánkban. Ez alkalommal volt lehet ő ségünk megismerkedni velük, mégis izgultunk valamiért. Volt aki a hosszú úttól való félelmét panaszkodta el éppen, mások fáradtságuk miatt,,zsörtöl ő dtek’’,de rajtuk is érezhet ő volt, hogy jószívvel utaznak 12 órát annak érdekében, hogy ismét találkozhassanak újonnan szerzett barátaikkal. A Debrecen városában látottakat/élményeket úgy gondoljuk megéri másokkal is megosztani, mivel bizony voltak nagyon jó pillanataink.

3 PARTNER ISKOLÁNK: MECHWART ANDRÁS GÉPIPARI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA A Debreceni orvosi egyetem egyik bentlakásában szállott meg kis csapatunk, ahol kényelmes, komfortos szobák vártak minket. Els ő nap: elszállásolás. Második nap: MUNKA (a partner iskolában).

4 VÁROSNÉZÉS Békás tó Víztorony

5 SÉTA A VÁROSBAN, SZABAD PROGRAM (PLÁZA, FŐTÉR, SÉTA A SZÁLLÁSHELYRE)

6 DEBRECENI REFORMÁTUS NAGYTEMPLOM

7 RÖVID BEMUTATÓ A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma, ezenkívül a legnagyobb protestáns templom is az országban. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”. 1805 és 1824 között épült, klasszicista stílusban, a Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban.

8 KISHARANG a keleti (jobb oldali) toronyban függ. Tömege: 1680 kg-os (30 bécsi mázsa) Alsó átmér ő : 146 cm Alaphangja: desz1

9 RÁKÓCZI-HARANG: A nyugati (szemb ő l nézve bal) toronyban függ Magyarország legnagyobb református és egyben legnagyobb protestáns harangja. Az ötödik legnagyobb harang Magyarországon. A megyében pedig a legnagyobb. Tömege: 5000 kg Alsó átmér ő : 198 cm Alaphangja: Asz0

10 IDEGENVEZETŐNK, ÉS KILÁTÁS A TORONY TETEJÉRŐL.

11 ROCKSULI,,,TOKÁNYOS’’ VACSORA KÖZÖS ÉNEKLÉS – A BÚCSÚ HANGJA, A Setétpatak-on fellobbant tábort ű z és éneklés ismétlést érdemelt, ami nem is maradt el. A két iskola diákjai a Debreceni Rocksuliban gy ű ltek össze, ahol ugyan tábort ű z nem, de éneklés és jókedv b ő ven volt, és ne felejtkezzünk meg a kiadós finom vacsoráról sem.

12 UTOLSÓ NAP Partneriskolánk tanulóitól 2016.05.12.- én 9:30-kor vettünk búcsút, nem maradt el a közös kép, és az elmúlt nap történésein való nevetés sem. Nagyon szépen köszönjünk a Debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola tanárainak és diákjainak, hogy nagy szeretettel fogadtak és mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehet ő legjobban érezzük magunkat! Reméljük ez a kapcsolat még sok-sok éven keresztül fenn marad!

13 KÉSZÍTETTE: Albert Johanna-Linda Benk ő Szilárd Gáspár Csongor Rou Júlia-Erzsébet Simon Lavínia-Regina Varga Kitti


Letölteni ppt "DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program."

Hasonló előadás


Google Hirdetések