Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési."— Előadás másolata:

1

2 A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési pontokon (állomásokon) álltak rendelkezésre rugalmasság: taxi előre megrendelhető, utcán leinthető.

3 A múlt Az utas megy a kocsihoz

4 A múlt A nem állomási utas felvétel eszköze az URH. Civil használatban 1968-tól. (Volántaxi)

5 Jelen A diszpécserszolgálat az utazási igényt csak a személytaxi-szolgáltatás nyújtására jogosult személytaxi vezető részére közvetítheti és szervezheti. Diszpécserszolgálattal utazásközvetítő, vagy utazásszervező szolgáltatásra szerződés csak abban az esetben köthető, ha a szerződés alapján a személyszállító szolgáltatást személytaxi-szolgáltatás nyújtására jogosult vállalkozás teljesíti.

6 Jelen A diszpécserszolgálat rögzíti a telefonon, faxon, e-mailben, vagy on-line érkező megrendeléseket, és továbbítja azokat a belföldön szolgáltatást teljesítő személygépkocsi vezetőjének. Hangfelvétellel vagy írásban rögzítenie kell a megrendeléseket függetlenül azok formájától, valamint azt, hogy a diszpécserszolgálat a megrendelést továbbította a feladatot teljesítő személygépkocsi vezetője részére, és azokat legalább három hónapig meg kell őrizni. Köteles nyilvánosan elérhető honlapot üzemeltetni.

7 Jelen Az önálló diszpécserszolgálati tevékenységet végző vállalkozás pénzügyi teljesítőképessége abban az esetben megfelelő, ha megfelel a 8. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feltételeknek. A vagyoni biztosíték mértéke ha az önálló diszpécserszolgálat működési területén illetékes helyi önkormányzat - rendeletében - eltérően nem rendelkezik, 20 db személygépkocsiig egymillió forint, 21-50 db személygépkocsiig kétmillió forint, 51-100 személygépkocsiig hárommillió forint, 101-150 személygépkocsiig ötmillió forint, 151-200 személygépkocsiig tízmillió forint, 200 személygépkocsi felett húszmillió forint.

8 Jelen A vagyoni biztosíték, legfeljebb harminc napos visszapótlási kötelezettség mellett és kizárólag a közlekedési hatóság jóváhagyásával, a diszpécserszolgálat által a személyszállító szolgáltatást folytató vállalkozásoknak, valamint az utasoknak okozott - és más módon nem fedezett - károkból eredő jogos kártérítési igények kielégítésére használható fel. Kitérő: az alapvető jogok biztosának Jelentése AJB 50/2013. számú ügyben: A szolgáltató és a fogyasztó közötti jogviszony a szolgáltatási szerződéssel jön létre. Ez a szerződés szabályozza a szolgáltatás nyújtásának és az ellenérték megfizetésének módját, illetve feltételeit. A fogyasztó hatósági védelmet nem élvezhet abban az esetben, ha a szolgáltató késedelmi kamat címén „károsítja meg”. Az igényérvényesítés lehetősége a polgári jog szabályai szerint, valamint békéltető testület igénybevételével lehetséges.

9 Jelen UBER: 19. § (1) Az infokommunikációs eszközön keresztül megrendelt személyszállítási szolgáltatásokra az e rendeletben meghatározott rendelkezéseket alkalmazni kell. Az infokommunikáció az Európai Unió hivatalos szóhasználatában az információ technológia és az elektronikus hírközlés konvergenciáját, integrálódását fejezi ki.

10 Jövő Integrált közlekedésszervezés forgalomirányítás: Automatizálás OBU (On board unit)

11 Jövő

12 Rugalmas közlekedési rendszer: Taxi és hagyományos tömegközlekedés között elhelyezkedő szolgáltatás Rendszer tervezésének alapja az egyedi utazás Utazások előzetes bejelentése szükséges Gyűjtőpontok megállóhelyek helyett

13 Jövő Rugalmas közlekedési rendszer működése

14 Jövő

15


Letölteni ppt "A múlt alacsony társadalmi mobilitás kis távolságú utazások helyváltoztatási eszközök alacsony kapacitása a nem saját használatú eszközök értékesítési."

Hasonló előadás


Google Hirdetések