Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az angol szöveget - felelösség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az angol szöveget - felelösség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08."— Előadás másolata:

1

2 Az angol szöveget - felelösség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08.

3 Ronchamp-i Magasztos Miasszonyunk kápolna. A XX. század egyik legjelentősebb építészének tartott Le Corbusier tervezte. A vastag és ívelt falakban lévő ablakok gyenge és indirekt világítást adnak. A korábbi templom a második világháború idején elpusztult, de romjai egy részét az építész felhasználta.

4 A Dicsőséges Miasszonyunk katedrális, Maringá-ban, Brazília Paraná államában. A szputnyik űrhajó által ihletett modern és merész építményt Luiz Rabbit álmodta meg, és José Augusto Bellucci tervezte. A kúp külső magassága 114 méter, 10 méteres keresztet tart embert képes befogadni.

5 Evangélikus templom Reykjavikban, Izland. 38 évig tartott az építése. Allgrímur Pétursson-nak, a papnak és izlandi költőnek a nevét vette fel. 74,5 méter magasságával az izlandi építészet szép példája.

6 Szent Ágoston temploma Paoay-ban, Fülöp-szigetek és 1894 között épült. Keleti és barokk hatás. Földrengéses területen helyezkedik el, 1,67 méter vastag falakkal épült.

7 A Milánói Dóm, Olaszország. Az építkezés 1386-ban kezdődött, és 200 év telt el a befejezéséig. Hatalmas, gótikus építmény fehér márványból, 1577 méter hosszú, akár 40,000 ember befogadására is képes.

8 Brazília székesegyház, Brazília fővárosában. Oscar Niemeyer-nek, a jelenkor egyik legjelentősebb építészének a modern épülete. Egy 70 méter átmérőjű, köralakú területen van, amelyen 16 oszlop emelkedik. Ezek súlya 90 tonna. Felszentelése 1970-ben volt.

9 Szent Vazul székesegyház, a Vörös-téren, Moszkvában.

10 Buenos Aires egyik plébániáján található templom, Argentína.

11 Szent József katedrális, ukrán-katolikus, Chicago-ban. Az arany kupolák a tizenkét apostolt és Jézus Krisztust szimbolizálják ban készült el. A belső tér teljes egészében bizánci stílusban van díszítve..

12 Ez a templom Borgund városában, Norvégiában van ból származik, és ezt tartják Norvégia egyik szimbólumának.

13 Las Lajas-i Miasszonyunk katedrális, Kolumbia és 1949 között épült, a Guaitara folyó kanyonjában, két boltívre. Úgy tartják, ez Kolumbia egyik csodája.

14 Jubileumi templom, Róma, Olaszország ban készült el, Richard Meier építész tervezte.

15 Ez a rusztikus templom a Kalemegdan vár mellett, Belgrád- ban található (Szerbia). Ez egy kis kápolna. Ezt a helyet a törökök l ő porraktárnak használták több mint száz évig ban építették újjá.

16 Göreme, kappadókiai város (Törökország). Szerkezetileg a templomot a sziklába vájták ki (a lágy szikla lávából származik). A régióban több mint 100 hasonló építmény van.

17 A Paraportianí-i templom Mykonos-on van (Görögország). A név jelentése “második kapu ", mert kőből épült, a középkori falak egyik kapujának a helyén. Az építkezés 1425-ben kezdődött.

18 Rio de Janeiro-i katedrális, Brazília és 1979 között épült.

19 A Szent Quirino kápolna Luxemburgban található, egy lejtős területen. 355-ben építették. Korábban ezt a helyet pogány istentiszteletre használták. Egy sziklában lévő forrás közelében van, ennek a vize csodás hatással van a szembetegségekre.

20 Csontok kápolnája - Szent Ferenc kápolna, Evora-ban (Portugália). A XVII. században épült, három szerzetes kezdeményezésére. A falak és nyolc oszlop szürke cementbe ágyazott csontokkal és koponyákkal van díszítve.

21 Szent Mihály kápolnája Puy Velay-ben (Franciaország). 962-ben épült egy vulkánikus kőre, Gothescalk püspöknek a Compostellai Santiago zarándoklatról való hazatérése után ben, egy rejtett helyen, az oltár alatt a munkások sok ereklyét találtak ben ebben a templomban volt Jeanne d’Arc anyja, Isabelle Romée.

22 Szent Kereszt kápolna. Modern épület, egy sziklába épült, Arizona-ban (USA) ban készült el. Azt mondják, amikor a látogatók belépnek a belső térbe, erős lelki energiát éreznek és valamilyen nagy békességet.

23 A Sagrada Familia (= Szent Család) bazilika, Barcelona- ban, Spanyolország. Az építkezés 1882-ben kezdődött. Antoni Gaudí 40 évig dolgozott ezen a létesítményen. A tornyok 170 méter magasak.

24 Idar városa, Németország. Az építmény 1482 és 1484 között épült.

25 Szent György temploma, Lalibela-ban (Etiópia). A kőzetbe épült, kereszt-alakban.

26 Xaveri Szent Ferenc temploma, Bahia, Brazília

27

28 Ez egy részlet a ferencesek zárdájából ban készült el. Úgy tartják, ez a világ legkülönlegesebb műemlékeinek egyike. Értékes az arany levelekkel borított gazdag díszítés, paliszander fafaragások, virágok, szegélyek, boltívek, angyal-alakok és madarak töltik be a teret, a panelek mellett portugál csempéken jelenetek láthatók a ferences barátok életéből.


Letölteni ppt "Az angol szöveget - felelösség vállalása nélkül – magyarította: BeTurk/12.08."

Hasonló előadás


Google Hirdetések