Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szociális életviteli és környezeti kompetenciák SZKB 102-06 Segítünk egymásnak - A matematika nem játék! 2. évfolyam Vargáné Csehi Gabriella Megelőző.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szociális életviteli és környezeti kompetenciák SZKB 102-06 Segítünk egymásnak - A matematika nem játék! 2. évfolyam Vargáné Csehi Gabriella Megelőző."— Előadás másolata:

1

2

3

4

5

6 Szociális életviteli és környezeti kompetenciák SZKB 102-06 Segítünk egymásnak - A matematika nem játék! 2. évfolyam Vargáné Csehi Gabriella Megelőző tevékenység: A tanév eddigi óráin már gyakorlatot szereztek a 100-as számkörben való számolásban, az eddigi ismeretek elmélyítése lesz a feladat. Fejlesztendő képességek: előzékeny várakozás, kommunikáció, a számolás biztonságossá tétele, képről művelet megfogalmazása, segítség kérése, adása, elfogadása, olvasásértési készség, emlékezet Kooperatív csoportokban zajlik a feladatok megoldása. Az SZKB 102-06. foglalkozás IKT anyagának felhasználási javaslata: 1.dia: Fejszámolás: összeadás, kivonás, szorzás, bennfoglalás, részekre osztás Mindegyik műveletből 5-5 feladat. Ennek ellenőrzése a dia segítségével. 2.dia: A számolási készség fejlesztése párkereső feladat segítségével. Az összetartozó műveleteket mindkét oldalról meg kell keresni. 3.dia: Szorzatok halmazba rendezése megadott szempontok szerint. A feladat ellenőrzése „fólia” módszerrel. 4.dia: Összetett szöveges feladat, szövegértés, megoldási lehetőség, vizuális megjelenítés. Kalapok a lányok, labdák a fiúk, négyzet az asztal. Csoportosítás. 5.dia: A százlábú család testéről eltávolítani a ráragadt számokat! Műveletek gyakorlása. A függöny felhúzása után látható a művelet. A diaképek a foglalkozás során tetszőleges időrendben használhatók.


Letölteni ppt "Szociális életviteli és környezeti kompetenciák SZKB 102-06 Segítünk egymásnak - A matematika nem játék! 2. évfolyam Vargáné Csehi Gabriella Megelőző."

Hasonló előadás


Google Hirdetések