Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AJÁNLÁS a BUD repülőtéren működő szállítmányozók számára az e-FREIGHT and e-CUSTOMS fejlesztések hasznosítására ajánlja: A Vámhatóság, a BUD handling agent-ek,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AJÁNLÁS a BUD repülőtéren működő szállítmányozók számára az e-FREIGHT and e-CUSTOMS fejlesztések hasznosítására ajánlja: A Vámhatóság, a BUD handling agent-ek,"— Előadás másolata:

1 AJÁNLÁS a BUD repülőtéren működő szállítmányozók számára az e-FREIGHT and e-CUSTOMS fejlesztések hasznosítására ajánlja: A Vámhatóság, a BUD handling agent-ek, a IATA és a vezető légitársaságok.

2 A legtöbb légi speditőr BUD reptéren Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system CARGO HANDLING AGENT - BUD FWB, FHL and spec. msgs CUSTOMS SYSTEM AIRLINE SYSTEM A speditőr saját rendszere valaohol… FWB, FHL FWB, FHL and spec. msgs Spec. messages Special messages Spec. messages Special messages Élvezi az eCustoms and eFreight előnyeit – és Ön!?

3 eVám nélkül… SPEDITŐR IRODA - BUD CARGO KISZOLGÁLÓ ÜGYNÖK - BUD VÁMHIVATAL A speditőr bemegy az okmányokkal a vámhivatalba és megkéri az engedélyt Speditőr beviszi és leadja a küldemény okmányait a handlingnél Valami hiányzik vagy nem stimmel, a speditőr visszamegy az irodájába Egész folyamat kezdődik előről kezdődik előről A vámhivatal engedélyzi a küldeményt eVám nélkül: Rendkívül sok időt és munkaerőt igényel a küldemény feladása A küldemény engedélyeztetésének minden fázisa fizikai jelenlétet igényel Ha elutasítja a vámhatóság a tételt már csak új fuvarlevélszámmal történhet a küldemény engedélyeztetése Irodájában nyomtat, másol… ismét bemegy, sorban áll, újra megkéri az engedélyt.. Valami hiányzik vagy nem stimmel, a speditőr visszamegy az irodájába…

4 eVám nélkül: és ezzel még nincs vége… SPEDITŐR IRODA - BUD CARGO KISZOLGÁLÓ ÜGYNÖK - BUD VÁMHIVATAL 10 évig őrizni kell és amikor ellenőriz a vámhivatal, elő kell keresni és be kell mutatni, néha évekkel később a dokumentumokat Az irattározás egyre drágább. Drága a helyiségbérlet, drága a munkaidő amíg elhelyezik és kikeresik onnan és senkinek sincs igazán kedve a poros íratok között matatni. Ha nincs meg, nincs kitől kérni adatokat. Be kell vinni a papírokat, néha jelentéseket, listákat is kell készíteni a papír alapú adatokból.

5 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system FWB, FHL and spec. msgs Mi történik itt BUD reptéren? A „CCS Hungary AWB” PC-s rendszert használja gyakorlatilag minden speditőr a BUD reptéri irodájában, amely kapcsolatot biztosít a Vámhatósággal és a handlingekkel. AWB adatok beírhatóak de elektronikusan is betölthetőek FWB és FHL üzenetekkel több úton, sőt az FWB-FHL adatok text interface file-on keresztül is átadhatóak. A betöltött adatok úgy látszanak a „CCS Hungary AWB” rendszerben, mintha kézzel rögzítették volna őket. Ezután kiegészíthetőek a vámadatokkal, majd számos elektronikusan elvégezhető a kiléptetés a „CCS Hungary AWB” rendszeren keresztül és egy gombnyomásra eljutnak az adatok elektronikusan a Vámhatósághoz, handlinghez és légitársasághoz. HASZNÁLJON PAPÍR NÉLKÜLI ELJÁRÁSOKAT BUD-on! INTÉZZEN MINDENT AZ IRODÁJÁBÓL LEKTRONIKUSAN! Ne járjon a vámhivatalba, ne rögzítse kétszer (a házi rendszerbe is) a fuvarlevél adatokat! HASZNÁLJON INTERFÉSZT. SPÓROLJON IDŐT ÉS PÉNZT!

6 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 6 különböző úton adhatja át az AWB adatokat a házi rendszerből a BUD irodában működő CCS AWB rendszernek, hogy a vámadatokkal kiegészítve indíthassák az e-Freight és eCustoms folyamatokat! Hogyan adhat át FWB-FHL adatokat BUD-ra?

7 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 1. és 2. Champ (Traxon) vagy Descartes (Tradevision) rendszeren keresztül. Champ or Tradevision

8 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 3. FTP / SFTP közvetlenül a CCS Hungary-nak

9 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 4. SITA telex üzenetben

10 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 5. Struktúrált text interfész file-ban – file transferrel a házi rendszerből a BUD irodában lévő PC hálózaton működő CCS AWB rendszernek.

11 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL and spec. msgs 6. Ha a CCS AWB rendszer a központi szerveren van telepítve virtuális PC-re, akkor helyben, struktúrált text interfész file-ban, közvetlenül. 6. Ha a CCS AWB rendszer a központi szerveren van telepítve virtuális PC-re, akkor helyben, struktúrált text interfész file-ban, közvetlenül.

12 …sajnos jelenleg Önöknél még… A BUD irodában: manuálisan újra kell rögzíteniük a fuvarlevél adatokat a CCS AWB rendszerbe, hogy eVámozhassanak. Ez nem csak időpocsékolás, de néha nem felel meg a vámelőírásoknak sem. A dolgozók szenvednek az elavult folyamatoktól és a felesleges adatrögzítéstől vagy vámhivatalba járkálástól! …és az ügyfelek sem teljesen elégedettek. CARGO HANDLING AGENT - BUD FWB, FHL and spec. msgs CUSTOMS SYSTEM AIRLINE SYSTEM Forwarder in-house system somewhere… FWB, FHL FWB, FHL and spec. msgs

13 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… Csatlakozzanak hozzánk! Működjenek együtt a Vámhivatallal, a handling agent-ekkel, a légitársaságokkal, a IATA-val és a CCS-el, hogy a BUD iroda legyen az első igazi papír nélküli iroda! Tájékoztassák a döntéshozóikat a lehetőségről, hogy elektronikusan végezhetik a vámeljárásokat ami mindenkinek csak előnyt jelenthet! Mit javaslunk Önöknek?

14 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… Kérem csatlakozzon hozzánk! Működjenek együtt a Vámhivatallal, a handlingekkel, a IATA-val, és a fuvarozókkal, hogy élvezhessék az e-Freight és eVám előnyeit! Spóroljon! Csökkentse a vámbüntetések veszélyét! Élvezze a Vámhatóság és a CCS baráti támogatását! (a vám és a CCS is tárol minden adatot) Haladjon a korral! Mit ajánl Önnek a CCS Hungary?

15 Forwarder office in BUD CCS Hungary AWB system Forwarder in-house system somewhere… Reméljük sikerült eljuttatnunk Önhöz az Üzenetet! Engedje a dolgozóit ápolni az ügyfélkapcsolatokat ahelyett, hogy a vámhivatalba járnak vagy adatot rögzítenek. Spóroljon a benzinen és a telefon költségeken, hiszen elektronikus kapcsolatban áll majd a vámmal és a handlingekkel! Felejtse el a papír archívok 10 éves tárolását. Hatékonyabb folyamatok, költségoptimalizálás, jobb ügyfélkiszolgálás Pont ahogyan azt a stratégiai fejlesztési tervei előírják! Köszönjük a figyelmét!


Letölteni ppt "AJÁNLÁS a BUD repülőtéren működő szállítmányozók számára az e-FREIGHT and e-CUSTOMS fejlesztések hasznosítására ajánlja: A Vámhatóság, a BUD handling agent-ek,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések