Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Istenes versek Arany Viktortól. Hála néked! Mit írhatok? Mit mondhatok? Hála Néked! Belőled élek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Istenes versek Arany Viktortól. Hála néked! Mit írhatok? Mit mondhatok? Hála Néked! Belőled élek."— Előadás másolata:

1 Istenes versek Arany Viktortól

2 Hála néked! Mit írhatok? Mit mondhatok? Hála Néked! Belőled élek.

3 Order my steps Rendezd Atyám lépteimet, Kérlek fogd a kezem, Vezess utamon, Légy mindig velem. Belőled lettem, Mint Napból a sugár, Mint tengerből a pára Mint levegőből a szél, Ajkam hozzád beszél. Szavaddal alkottál, Most azzal vezess, Lelkem befogad Mert teljesen üres. Order my steps Rendezd Atyám lépteimet, Kérlek fogd a kezem, Vezess utamon, Légy mindig velem. Belőled lettem, Mint Napból a sugár, Mint tengerből a pára Mint levegőből a szél, Ajkam hozzád beszél. Szavaddal alkottál, Most azzal vezess, Lelkem befogad Mert teljesen üres.

4 Feltört ugar Kemény még a földem, Kies és cudar. Vágd belém ekédet, Nem baj, ha mar! Fel kell szántanod! Ha termésemet várod. Művelj meg! Kéri igaz barátod.

5 Dobog a szív Dobog a szív, feszül a húr, Egy kéz a magasból lenyúl. Isten az, ki sorsot igazgat, A bölcs hisz, remél, és hallgat.

6 Hallod a hangot? Hallod a hangot? Ha hiszed, ha nem, Örökké hallod. Tégy hát úgy, Mintha értenéd! Ne kiabáld túl az égi zenét! Hallod a hangot? Hallod a hangot? Ha hiszed, ha nem, Örökké hallod. Tégy hát úgy, Mintha értenéd! Ne kiabáld túl az égi zenét!

7 Még nem értem Még nem értem A végső lényeget Rajtam múlik, Vagy Te nem engeded?

8 Miért fáj még? Miért fáj Még mindig a lét? Nem értem lényegét? Add, hogy megtudjam, Mi az, miben Botlottam! Kihúznám a kátyúból lábam, Csak a szilárd földet lássam!

9 Ments meg Uram! Ments meg Uram, Ments meg! Régi erőm, Nincs meg. Rögökbe kapaszkodom. Tegnap a holnapom. Segíts elengedni a múltat! Tedd élővé a holtat!

10 Bárki mondja Bárki mondja, Ne hidd el! Ne hidd el, Míg szíved ver! Hallgass az égre! Térj meg végre!

11 Mt.7.6.-hoz Gyöngy vagyok-e, ha a másikat disznónak látom? Vagy a gyöngy tükrözi saját ormányom?

12 Miért történt? Mi, miért történik velünk, Mikor, ki fogja meg a kezünk? Isten noteszából sorsod Főként utólag olvasod. Bízz inkább abban, hogy, Bölcs, szeret és figyel, Ha bajba is enged, Sosem hagy el.

13 Mikor arcod nevet Mikor arcod nevet, Érzem, Isten szeret

14 Tell me there’s heaven Mondd hogy van mennyország, Mondd hogy tényleg igaz, Mondd hogy egyszer elmegyünk S lelkünkben nem nő már a gaz. Nem tép többé a fájdalom, Nem csorog szemünkből a könny, Mindenki szeret mindenkit, És nincs több közöny. Mondd hogy van az ország, S egyszer oda elutazom, Nem nyom már a mai baj, A reményből táplálkozom.

15 Mondjátok! Mondjátok, miért félünk? Isten jósága, hogy élünk! Mondjátok! Mondjátok, miért félünk? Isten jósága, hogy élünk!

16 Fohász Istenem kérlek Végy magadhoz, Vagy tégy magadhoz Hasonlóvá.

17 Északi fény Északi fény halványan dereng, Magányos csónak a vízen kereng Bukdácsol, hányódik, de nem süllyed, Óvja, őrzi, vezeti erős hited.

18 Leszállt az éj Leszállt az éj. Égi kar zenél. Ébredjetek holtak! Feledjétek a múltat!

19 Nehéz szolgálat A világot jobbítani sokféleképp lehet, Úgy is, hogy az ember rossz hírt tereget. Isten gonosz, rabságban tart, hirdesd csak nyugodtan, Nem hiszi azt ember se élőn, se holtan. A szemölcsnek szerepét senki ne vitassa, Szebb lesz tőle a nők amúgy is szép arca. Tanításod éppen ezért fontos is meg hasznos Küldetésed pedig szent és magasztos. Kár volt egy percig is vitatkoznom veled, A szemölcs újranő, ha késedet fened. Nem ismertük fel, mi lehetséges, Néha az ellenfél szövetséges. Nehéz szolgálat A világot jobbítani sokféleképp lehet, Úgy is, hogy az ember rossz hírt tereget. Isten gonosz, rabságban tart, hirdesd csak nyugodtan, Nem hiszi azt ember se élőn, se holtan. A szemölcsnek szerepét senki ne vitassa, Szebb lesz tőle a nők amúgy is szép arca. Tanításod éppen ezért fontos is meg hasznos Küldetésed pedig szent és magasztos. Kár volt egy percig is vitatkoznom veled, A szemölcs újranő, ha késedet fened. Nem ismertük fel, mi lehetséges, Néha az ellenfél szövetséges.

20 Minden út Erről szól minden út, Melyet ember befut. Ki nem akarja, Az is odajut. Végleg önmagára talál, S nem leli többé a halál. Ki bölcsen igazgat utadon, Isten az, tudom.

21 Az Isten bankja Isten talentumot annak ad, Ki adósa nem marad. Kamatoztatja kölcsönét, Boldoggá teszi Istenét. Részvényesi a nagy banknak Mi mindnyájan vagyunk, Kölcsönnel, kamattal Mind gyarapodunk

22 Siesta Ebéd után az álom Mindig megtalál. Valaki messze, Messze vár.

23 Isten kezén Isten kezén van a világ, Van-e ki nem látja? Mikor indul meg már végre Szívünk áradása?

24 AVE MARIA Ave Maria Szenvedők anyja, Jó, hogy vagy nekünk, Mindnyájan szeretünk Téged

25 Hopeless Why can’t I sing The song of happyness Why God me not bless. What have I done, That He is gone. Where is the land Of painless timeless? Hopeless Why can’t I sing The song of happyness Why God me not bless. What have I done, That He is gone. Where is the land Of painless timeless?

26 Éli, éli… Atyám, jó Istenem, Miért hagytál el engem? Miért oly végtelen Sötét, hideg vermem? Kereslek, de nem talállak, Fognálak, szorítanálak. Tán épp ezt nem volna szabad? Kérdezi szenvedő fiad.

27 Kérés Istenem kérlek, Adj éltet, vagy holtat. A kettő határán Ne érjen a holnap. Legyen bármely, Elfogadom bátran, Ha azt kell, megyek, Szedem a sátram.

28 Gondok idején Kártyánkat Isten keveri, Léptünket ő ügyeli. Mi most fáj, Gyógyír leszen, Ha szívünk, Szívében pihen.

29 Böjti szelek Böjti szelek fújják Kővé dermedt testem, Földi mennyországból A pokolba estem Odalett minden, Mi értelmet adott, A kínnak határt, Senki sem szabott. Lángokban tisztulva Szállok majd az égre, Várom a percet, hogy Jöjjön el már végre.

30 Nehéz időszak Fáj most a lét, Jajgatom énekét. Tanúm az Ég, Lelkem már elég. Csőrök csattognak, Húsomba vájnak. Mikor lesz vége A lelki apálynak? Szavam Istenhez kiált, Miért gyötri a lét fiát? Keze most felemel, Szívem a szívében ver.

31 Mekka A Sátánt kövezve Kétszázötven halott. Visszavágott a gonosz, Vagy Isten leckét adott?

32 Boldog, ki lát Hogy Isten szeret, Kérdés nem lehet. Csak azt mondhatom vakon, Hogy én nem látom. Boldog ki lát, S felnyílott szeme, Az Isten mindig Ott lesz vele.

33 Az élet Kitartás, vagy öntudatlan Menetelés csupán? Lábam csonkig kopott, Szétfeslett ruhám. Létben tart egy vak remény, Hogy egyszer felcsillan a fény. A hosszú út végetér Ott, ahol végtelen a tér.

34 Many river to cross Sok folyón átkeltem, Mégsem lelem helyem. Mondd mi vár rám még, Mikor fog várni az ég? Meddig sodródom zátonyok És éles sziklák között? Mikor érem el a Végső kikötőt? Megtört testemmel Kábán ballagok Oda sem figyelek Hogy merre haladok Eljön majd a perc, Ehhez kétség se fér, Mikor a felkelő nap, az Örök hazában ér.

35 Tarts ki Mikor a szemeidet kimarta a só, Amikor már semmi sem jó, Csak sajognak a sebek, És kábultan nézed az eget És nem jön se vigasz, Sem segítség, Örök társad marad Az őrjítő kétség. Kergetőzik benned Ezer miért, Mindent megadnál Egy perc nyugalomért. Mikor Isten sincs, Vagy fényévekre van, S el sem hiszed, hogy Voltál gondtalan A megváltás, a hajnal Ekkor van közel, Csak tarts ki, A siker nem marad el.

36 További istenes versek http://hitbenhat.hu/


Letölteni ppt "Istenes versek Arany Viktortól. Hála néked! Mit írhatok? Mit mondhatok? Hála Néked! Belőled élek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések