Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZERETETSZOLGÁLAT 2011-2012 Készítette: Fügei Szabolcs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZERETETSZOLGÁLAT 2011-2012 Készítette: Fügei Szabolcs."— Előadás másolata:

1 SZERETETSZOLGÁLAT 2011-2012 Készítette: Fügei Szabolcs

2 „ Ha nyelveken szólok – emberek vagy akár angyalok nyelvén -, szeretet pedig nincsen énbennem, olyanná lettem, mint a zengő érc és a pengő cimbalom.” /Pál apostol Korinthusiakhoz írt levele/

3 2011. októberében, Velkey Balázs tanár úr kiosztott nekünk egy nyolc oldalas papírost, amelyen 19 hely volt felsorolva. Ezek közül választhattunk, hogy hová is szeretnénk menni szeretetszolgálatra.

4 Az első gondolatom, amely a megbeszélést követte, az volt, hogy nem elég a tanulás, de még ilyen feladattal is terhelnek bennünket. Milyen hosszú az a hét hónap, amelyen keresztül egy feladatot, heti rendszerességgel el kell végezni.

5 Négy tevékenységet kellett választani. Az első kettő tevékenység az idősekkel, a másik kettő pedig gyerekkel kapcsolatos volt.

6 A lapot végigolvasva nagyon megtetszett vagy talán megsajnáltam Csendon Józsefné Ilonka nénit. Nagyon szerettem volna, ha hozzá osztanak be. A Jó Isten meghallgatta kérésemet és hozzá kerültem.

7 Csendon Józsefné Ilonka néni

8 Talán azért is rá esett a választásom, mert a családomban is nagyon sok, magányos, beteg ember van, akik gondozásában, ápolásában egész kicsi koromtól részt veszek, részt vettem.

9 Kezdetben feladatként ebédhordás és beszélgetés szerepelt. Ilonka néni egy egyedül élő özvegyasszony, akinek a fél arca le van bénulva és egy szemére nem lát. Férje már régen meghalt. Három gyermeke volt. Egy kint él Amerikában, kettő pedig súlyos betegségben, fiatalon elhunyt.

10 Minden kedden háromnegyed - egy óra időt töltöttem nála. Az ebédet pár héten keresztül vittem részére, később már erre nem volt szüksége. Igyekeztem figyelmesen, türelemmel viselkedni.

11 Minden héten szorgalmasan felkerestem. Elérkezett a téli, tavaszi szünet, amikor már hiányzott, hogy nem mehettem hozzá, nem láthattam, nem beszélhettem vele. Mikulásra, karácsonyra, húsvétra mindig valami kis aprósággal kedveskedett.

12 Nagyon fog hiányozni… Isten áldja Ilonka néni!

13 És ha jövendőt tudok is mondani és minden titkot és minden bölcsességet ismerek is, és olyan teljes hitem van, hogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet nincsen énbennem: semmi vagyok. /Pál apostol Korinthusiakhoz írt levele/


Letölteni ppt "SZERETETSZOLGÁLAT 2011-2012 Készítette: Fügei Szabolcs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések