Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AQUINCUM ANGOL – MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA bemutatkozása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AQUINCUM ANGOL – MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA bemutatkozása."— Előadás másolata:

1 AQUINCUM ANGOL – MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA bemutatkozása

2 Mi vagyunk a „Könymolyok” szakkörre járó harmadikos lányok és fiúk. Viki, Nono, Emma, Jázmin, Cucu, Nóra, Laura, Nikol, Alexa és Ábel Szerdánként szoktunk összegyűlni az iskolai könyvtárunkban és ott hallottunk a Könyvmentő játékról is a könyvtáros nénitől. Kik vagyunk mi? Könyvmolyok

3 VIKI: Szóval Réka néni azt mondta, hogy pluszpontot kapunk, ha bemutatjuk az iskolát! Mit is mondhatnék? Az iskola Óbudán található, a lakásunk mellett, alig kell 5 percet sétálni és már ott is vagyok, így nem kell túl korán kelnem. Aquincumról (sokáig nem tudtam leírni) biztosan eszedbe jutnak az ókori romok. Én még nem tanultam történelmet, de sétálni azt szoktam a környéken, és közel van a Duna, a Római –part; ahogy kisétálunk a Szentendrei Hévhez ott van a kis Amfiteátrum, ahol jókat lehet bújócskázni, de kincset is kerestem már ott. Bár régen gladiátorok harcoltak itt az anyu szerint. (Tudom kik ők, láttam a Gladiátor című filmet.) Az iskola elhelyezkedése

4 A kis amfiteátrum

5  Jázmin: A suli az Arató Emil téren van, ami egyáltalán nem hasonlít térhez szerintem, de az a jó benne, hogy a szegények orvosáról neveztél el a teret.  Nikol: Az iskolánknak nemsokára születésnapja lesz, 30. évét tölti március 11-én. Halak a csillagjegye, de ez még jó is, mert közel a Duna. Sportnappal és egyéb diákprogramokkal, suligálával ünneplünk majd. Már nagyon várom.

6 Laura: Az osztálytermünk a 2. emeletnek majdnem a legvégén van, mire felérünk a suli másik oldalán levő ebédlőből, az felér egy tesiórával. Még jó, hogy szeretek mozogni, néptáncolok is. Emma: Igen, szóval az iskola 2 emeletes, felül vagyunk mi, alsósok, és alattunk az 1. emeleten vannak a felsősök. Aztán átmegyünk az aulán, és így jutunk el az iskola másik szárnyába, ami ugyanolyan, mint a mi oldalunk. De ebben a részben van az ebédlő és azzal szemben a könyvtár is. Ami a suliban az egyik legjobb hely szerintem.

7 Miért szeretek ebbe a suliba járni? Nóra: Szerintem ez a világ legjobb iskolája. Nikol: szeretek ide járni, mert sokat játszunk. Sok barátságot kötöttem, nincs sok házi feladat. Alexa: A tanárok szigorúak, de jól tanítanak. Cucu, Ábel: A könyvtár a kedvenc helyem az iskolában, szépek a színei, barátságos, mindig elfoglalom magam. Viki: Válogatós vagyok, de a könyvtárban mindig találok valami jó olvasnivalót.

8  VIKI: Na de most már elég a suliból! Most arról beszéljünk: Miért vagyunk mi könyvmentők? Ez a feladat!  Nono: Miért vagyunk könyvmentők?  Nikol: Szerintem azért vagyunk azok, mert vigyázunk a könyvekre, nem szakítjuk szét őket, nem dobjuk ki őket, hanem jó gyerekeknek ajándékozzuk.  Nono: Ja most már értem, akkor azért is mert nem eszünk a könyvek felett, nem morzsázunk bele, nem öntjük le.  Réka néni: Ezt jól teszitek, mert pont a napokban vettem észre, hogy valaki úgy hozott vissza egy szegény könyvet, hogy le volt öntve és teljesen összeragadtak a lapjai.  Cucu: Szegény könyv.  Ábel: Szerintem akkor is könyvmentők vagyunk, ha elolvassuk a könyveket, és emlékszünk rá miről szólnak. Megmentjük a történeteket.  Réka néni: Akkor olvassunk minél többet, hogy megmentsük a könyveket!

9  Emma, Laura: Igen, és ha tisztán tartjuk a könyveket, pl. néha leporoljuk őket, szösztelenítjük akkor is könyvmentők vagyunk.  Réka néni: Igen, erről eszembe jut, mikor kikölcsönöztem egy könyvet a FSZEK egyik fiókkönyvtárából, aminek ragadt a borítója. Én fogtam egy puha rongyot, egy kis gyenge mosószeres vízzel áttörölgettem. Mindjárt jobban érezte magát.  Jázmin: De jó.

10 Könyvtárunk Miért vagyunk még könyvmentők? Mert van könyvördögünk. A bejárati ajtó mellett van felragasztva egy könyvespolcra, és a feladata az, hogy elriassza azokat, akik rosszat akarnak a könyveknek.  Könyvszellemeink is vannak, akik pedig elriasztják azokat, akik nem olvasási céllal látogatják a könyvtárat, és hangoskodnak.  Vigyázz ijesztő képek következnek!

11 KÖNYVÖRDÖG

12 Könyvszellemek

13 Könyvmentő mentőautó

14 Ránk, könyvmolyokra pedig a könyvtündérke vigyáz. Mint minden könyvtárunkba járó olvasó gyerekre. Könyvtündér

15 Köszönjük a figyelmet ( és a pluszpontokat!) Nálunk ilyen szép virágok teremnek a könyvtárban! Üdvözlettel: Könyvmolyok


Letölteni ppt "AQUINCUM ANGOL – MAGYAR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA bemutatkozása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések