Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sárkányok Készítette: Füzfa Laura. Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel, kifejezetten gyermetegnek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sárkányok Készítette: Füzfa Laura. Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel, kifejezetten gyermetegnek."— Előadás másolata:

1 Sárkányok Készítette: Füzfa Laura

2 Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel, kifejezetten gyermetegnek látjuk őket. Pedig az emberek még a 16. század derekán is hittek a sárkányok létezésében. Ekkor történt ugyanis, hogy Conrad Gesner felvette a sárkányt az Állatok története című tudományos művébe.

3 A sárkány magában foglalja a hüllőt és a madarat, azaz a föld és a levegő elemeit. Jobbára úgy képzelték, hogy lófeje, kígyófarka van, az oldalán több nagy szárny, négy mancsán pedig négy- négy karom. A történetírók szerint a Sárkánytól léteznek az első császárok. Gyógyító erejű a csontja, foga, nyála.

4 A sárkány anatómiája

5 Sárkány faj tá k: -Tűzsárkányok -Nagy Földi Sárkányok -Feketesárkányok -Csontsárkányok - Szellemsárkányok -Aranysárkányok -Vízsárkányok -Lilasárkányok -Kéksárkányok -Jég- Hósárkányok

6 Tűzsárkányok A tűzsárkányokat nem a legnagyobb Sárkányok, közé lehet sorolni, kb. 15- 16 méteresek a kifejlett példányok, de nem ritka a 20 méteres is, de persze a legöregebb egyedek hatalmasra is megnőhetnek. Többnyire tűzfújásuk van, de tanulhatnak különböző mágiákat is. Ők őrzik a Sárkányok kincseit.

7 Ha egy ember kivívja magának egy tűzsárkány tiszteletét, akkor neki nem kell többet félnie a tűzsárkányoktól, és néhány útjára el is kísérheti a Sárkányt. Elég elterjedt faj, sok helyen megtalálhatók, főleg vulkánok közelében és mély hasadékokban.

8 Nagy Földi sárkányok A bolygónkon található leggyakoribb Sárkányfaj a nagy földi Sárkány, vagy közismertebb nevén a Draco rex Cristatus. Ezek a nagy termetű, szárnyas lények 32 és 40 méter közötti hosszúságúra nőnek meg, a szárnyuk fesztávolsága eléri a 40 métert.

9 Színük rendszerint zöldes barna, pikkelyeik a citromsárgától a smaragdzöldig minden színben pompáznak. Vannak olyan földi Sárkányok, amelyek tüzet tudnak lehelni, jóllehet ennek ereje nem olyan nagy, mint a tűzsárkányoké. Viszont képesek a föld, levegő és víz varázslatokra.

10 Fekete sárkányok Ez a Sárkányfaj nagyon agresszív, nem tűri meg maga mellett a többi Sárkányt, igazi magányos farkasok. Rendszerint barlangokban, vagy hegyeken élnek. Méretük eléri a 27 méter hosszúságot is de a fiatalabb példányok 14-24 méter között vannak.

11 Tűzfújásuk van, de igen jártasak a fekete, föld, levegő és tűz mágiában, képesek újraéleszteni gyengébb Sárkányokat, vagy más élőlényeket, amelyek őt fogják szolgálni enyhén foszladozó csontváz testükkel, de bármikor visszavehetik az ajándékba adott életet

12 Csontsárkányok Ez a legveszélyesebb Sárkányfaj, szó nélkül mindenkit megölnek. Testüket vagy a fekete mágia tartja össze miután felélesztették őket, vagy a mérhetetlen harag és bosszúvágy amit elpusztulásukkor éreztek. Miután elpusztult egy Sárkány, fekete mágiával bármikor visszahozható amíg még egybe vannak a csontjai.

13 Viszont ha a az utóbbi történik, akkor haláluk után 2 évvel felébrednek, és beváltják haragúkat az őket megölő lényen. Méretük megegyezik az eredeti testük csontvázáéval. Miután egy csontsárkány elszabadult felébresztőjétől, megtanulja a fekete és levegő mágiát, és képes holtakat előhívni tetem nélkül, de csak rövidebb ideig.

14 Szellemsárkányok A szellemsárkányok a Végzet háborújában meghalt Nagyhatalmú Sárkányok szellemei. Összesen 2 ilyen Sárkány 'él', a bal oldali képen látható a Jó Sárkányok védelmezője, ő Draco, ő volt aki megalapította a Sárkány mennyországot a saját halálával. Nála nincs nagyobb hatalmú Sárkány. Csak 1 Sárkány vehette fel vele a versenyt, aki a jobb oldali képen látható.

15 Ő a megtestesült gonosz, Drake, ő igazából Draco apja, hatalma nagyobb, mint az övé, de Dracot a halála után, az Istenek megajándékozták a Hatalom erejével, így nagyjából megegyezik az erejük. Mindegyikük tudja az összes varázslatot, ami csak létezik a Földön. Mindketten egy nagy háborúban pusztultak el, ahol sok Sárkány, elf, tündér, gonosz lények küzdöttek a hatalomért Draco, vagy Drake oldalán.

16 Végül is Draconak sikerült megölnie Draket, de az visszatért a sírból, s így lett belőle Szellemsárkány. Később ő megölte a fiát, akinek szellemét visszaküldték az Istenek, hogy állítsák meg. Szellemük még ma is él és egymással harcol egy párhuzamos dimenzióban, ahova száműzték őket, az egyensúly fenntartása miatt.

17 Aranysárkányok Az aranysárkányok igen intelligensek és jártasak a fehér mágiában, de a fekete mágián kívül mindegyiket ismerik, mondhatnánk, ők a Sárkányok mágusai. Nem túl erősek, inkább mágiával harcolnak. A feketesárkányok legnagyobb ellenségeik.

18 Méretük igen változó nagyon ritkán megnőhetnek óriásira is, de a nagyobb egyedeket megölik a feketesárkányok. Az aranysárkányok sokáig élnek, tovább, mint bármelyik Sárkányfaj, kivéve a Szellemsárkányok, és a Csontsárkányok.

19 Vízsárkányok A vízsárkányok alapvetően a vízben élnek, persze levegőért feljönnek a vízfelszínre. Megtalálhatók mindhárom óceánban, illetve a nagyobb tengerekben. Nagyobb halakkal, cápákkal, illetve tengeri emlősökkel táplálkoznak.

20 Tüzet fújni természetesen nem tudnak, de képesek a jég leheletre, amely megfagyasztja az ellenséget, vagy a leendő táplálékot. Nincs ellenségük, mert egy Sárkány se megy le a víz alá, csak egymással viaskodnak a területér, illetve a zsákmányér. Rendkívül gyorsan úsznak, és képesek a víz varázslatokra

21 Lila sárkányok A legnemesebb faj mind között, mely mindig is Cormyr földjén fészkelt. Lehetséges, hogy máshol is élnek, vagy éltek, de ma már csak egy ismert példánya van a fajnak: A Névtelen, az Utolsó. Csak körülbelüli sejtéseink vannak azzal kapcsolatban, mi történt velük. Lehet, hogy gonosz sárkányok irtották ki őket.

22 De lehet, hogy olyan történt, amire nem is gondolnánk Azonban mindez lényegtelen már. Egy dolgot tudok csupán a Lilák eltűnéséről: mindig van egy utolsó. Egy Lila Sárkány mindig marad. Hogy hogyan, az rejtély. Mágikus erejük oly hatalmas és sokoldalú, hogy csak a Feketesárkányokéhez és az Aranysárkányokéhoz mérhető

23 Kéksárkányok Ez a legérdekesebb sárkányfaj mind között; olyan fokú a becsülethez való ragaszkodásuk, hogy a tundrai barbár törzseké nyomukba se érnek. Imádnak versenyezni egymással, próbálgatni, ki a gyorsabb. Nem túl hajlékonyak, de ezért kárpótolja őket iszonyatos repülési sebességük.

24 Tűzköpés helyett, az Égi szikrát, hatalmas erejű villámlás, melyet egy mennydörgésszerű üvöltéssel együtt használnak. Lakhelyük a legmagasabb hegységek közt található, de nem szeretik a fagyos, északi hegyláncok.

25 Jég- és Hósárkányok A jég illetve hósárkányok a sarkokon élnek. Képesek a jég, víz és levegő varázslatokra. Tűzfújás helyett, a vízsárkányokéhoz hasonló jég leheletük van. Cet félékkel nagyobb emlősökkel táplálkoznak, gyakran elraktározzák az élelmet.

26 Ha elfogy a táplálék akkor kénytelenek délre menni a melegebb éghajlatra, hogy élelmet találjanak. Ezek a Sárkányok igen szelídek, rendszerint kisebb csoportokat alkotnak, hogy könnyebb legyen a túlélés.

27 Vége


Letölteni ppt "Sárkányok Készítette: Füzfa Laura. Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel, kifejezetten gyermetegnek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések