Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken."— Előadás másolata:

1

2 A kék szépség

3 A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken az üreg 200 méter magas és 150 méter széles, de a legtöbb helyen 80 méter magas és ugyanilyen széles. Van olyan terem is, ahol több mint 70 méter magas cseppkövek található. Bár a barlangot már a vietnámi háborúban is használták a helyiek óvóhelyként, a bejárata feledésbe merült. Újrafelfedezésére 2009-ben került sor, amikor egy amerikai kutatóházaspár ereszkedett le a barlangba, de kevés út megtétele után egy mészfalba ütköztek. A kutatók 2010 végén tértek vissza, hogy teljesen feltárják a barlangot, ami egy 150 barlangból álló, részben még feltáratlan hálózat része. A kutatók a 2010-es felfedezőúton 4,5 kilométernyire tudtak behatolni a barlangba. A feltárt barlang ma már több, mit 5,5 mérföld (8,85 kilométer) hosszú.

4 2009-ben egy Howard Limbert vezette expedíció derített fényt az elképesztő természeti csodára. Most azonban már akárki megtekintheti a barlang csodáit.

5

6 Ahhoz, hogy bejussunk a barlangba 80 métert kell ereszkedni egy kötélen az aljáig. Egy egész, érintetlen dzsungel a barlang belsejében. Ezért is nem fedezték fel korábban.

7 Odalent aztán egészen különleges formák és színek várták a kutatókat...

8

9

10

11 Ezek a cseppkövek akár a 70 méteres (!) magasságot is elérhetik!

12

13 A barlangnak saját felhői is vannak, amelyek az enyhe hőmérséklet különbség miatt alakulnak ki.

14

15 A barlangban háborítatlanul él számtalan majom, denevér és más állat. A vegetáció csodálatos.

16

17

18 Saját dzsungele van a világ legnagyobb barlangjának ahol esőerdő és folyó is van, a dzsungelben még majmok is élnek

19

20 Barlangi tó A kutya - mancs sztalagmit

21 A barlangban rengeteg ősi, akár 300 millió éves fosszília is található.

22 A barlangnak saját, viszonylag gyors folyású folyója van, ami a föld alatt hömpölyög.

23 Gyorsfolyású folyó a barlangban

24

25

26 Bámulatosan szép tavak, sőt homokos öblök is kialakultak a mélyben.

27

28

29 Az első turisták látogatása a barlangban.

30 Az első turista 2013-ban lépte át a barlang bejáratát. Ma már rendszeresen indítanak túrákat, ahol sátorozási lehetőség is van. Hét napot lehet a barlangban tölteni, amelynek költsége egy főre nagyjából 2300 dollár, vagyis 640 ezer forint.

31

32

33 Van itt még egy vízesés is, ahol a tudósok felfedeztek egy eddig még sosem látott növényfajtát.

34 Barlangi folyam

35

36

37


Letölteni ppt "A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken."

Hasonló előadás


Google Hirdetések