Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman."— Előadás másolata:

1

2 ani4702@gmail.com

3 Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem szerintani4702@gmail.com Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman Ottó lakóháza, kanyargó kisvasút, Palotaszálló, vízesés. Minden egy helyen! Magyarország egyik legromantikusabb helyén, Miskolc egyik városrészén járunk, Lillafüreden..

4

5

6

7

8

9

10 Tegyünk egy kirándulást Badacsony környékén, mert valóban elragadó hely minden évszakban, de legfőképp a nyári hónapokban. Minden, amit a természetben szépnek ismerünk, csodálatosképpen együtt van itt, a Badacsony környékén. Mindenbõl ízelítõt kapunk, tengerbõl, gyönyörû, büszke hegyekbõl, omlatag öreg várakból, napsütötte, dalos szõlõs déli lankákból. A monda szerint óriások játszottak itt valaha, játékos kockákkal, kúpokkal, dombokkal, akik valami hirtelen intésre elvonultak e földrõl, s itt hagyták szeszélyes összevisszaságban a játékaikat.

11

12

13

14

15

16 Dömösről természeti csodájáról mindenkinek a Rám-szakadék jut eszébe, pedig a szemközti hegyen (mármint a völgy másik oldalán) legalább olyan szép látvány tárul elénk. A vulkanikus eredetű Vadálló-kövek a Prédikálószék gerincén helyezkednek el közel 500-600 m magasságban.

17

18

19

20

21

22 A Tisza-tó Magyarország legnagyobb mesterséges tava. Még, hogy az Alföld unalmas vidék. Ez nem igaz! A Tisza-tó környéke nagyon szép hely minden évszakban, nyáron meg különösen. A Tisza-tó hazánk legfiatalabb - 32 éves - tava, eredeti nevén a Kiskörei-víztározó, amely a Kiskörei vízlépcső által biztosított duzzasztás hatására jött létre. A Tisza-tó háborítatlan részein régóta nem látott élővilág - flóra és fauna - telepedett meg, és valamikor őshonos, egész Európában védettséget élvező növények szaporodtak el ismét.

23

24

25

26

27

28 Szentendre. Magyarország legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma. Az ország jellegzetes nép építészetét mutatja be, hét tájegységre bontva. A múzeum bejárata a Mezőhegyesi vasútállomás mása, ahonnét Magyarország legújabb normál nyomtávú vasútja indul. A muzeális értékű két kilométeres vasútvonalon utazva bejárhatjuk a Skanzen tájegységeit.

29

30

31

32

33

34 Budapest alatt hatalmas barlangrendszer húzódik. Két cseppkőbarlang a látogatók számára is elérhető, ezek közül a Pálvölgyi cseppkőbarlangot ajánlom, melyet a Szépvölgyi útról közelíthetünk meg. A barlangtúrák kb. 50 percesek. A barlang máig feltárt hossza 29 km, ebből a túraútvonal 500 méter. Ez Magyarország leghosszabb barlangja. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók és a hévizek által kioldott gömbszerű oldás formák. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg. A meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatót. A hőmérséklet egész évben állandó, 10°C.

35

36

37

38

39

40 A Medves-fennsík Magyarország és Európa legnagyobb területű bazaltplatója Magyarország és Szlovákia határán. A fennsík nagy része 520-570 méteres tengerszint feletti magasságú.

41

42

43

44

45

46 A róka-hegyi felhagyott kőbánya Budapest és Üröm határánál található. A szentendrei hév Csillaghegy megállójától légvonalban 100 méterre.. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Rókahegy északi része már villákkal beépített, így a terület nem a semmi közepén áll, hanem egy már kiépített részhez csatlakozik.

47

48

49

50

51


Letölteni ppt "Szöveges oldalakon továbblépés saját ütem Hámori-tó, Anna Mésztufa-Barlang, Szent István cseppkőbarlang, Herman."

Hasonló előadás


Google Hirdetések