Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Raktár. A tárlolandó áruk jellemzői és a tárolási mód közötti kapcsolat:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Raktár. A tárlolandó áruk jellemzői és a tárolási mód közötti kapcsolat:"— Előadás másolata:

1 Raktár

2 A tárlolandó áruk jellemzői és a tárolási mód közötti kapcsolat:

3 Raktári elrendezési változatok: Fejelrendezés

4 Átmenő elrendezés

5 Darabárus raktárak főbb típusai:

6 Állvány nélküli tárolás változatai:

7

8 Az állványok felépítése: 1. állványkeret, 2. polc, 3. polctartó kapocs, 4. keresztmerevítő, kapocs, csavar, anya, 5. talp kiegészítő elemek Polcos állványrendszerek

9 A kapcsolható polcos állványrendszerből egy-, és ikermezős állványsorokat lehet telepíteni, tetszőleges mezőszámmal. Az állványszerkezet összeszerelése különleges szakértelmet nem igényel. Kiválóan alkalmas irattárak, üzleti tárolók berendezésére, és egyéb speciális célokra. Az állványrendszer fő eleme egy sorozatban gyártott profil, amely 25 mm- es osztásközzel kínálja a polcok állíthatóságát. Egy állványmezőben elhelyezhető tartószintek száma, illetve helye a tárolt áru méretétől függően szabadon változhat.

10 Felhasználási terület: Az irodák, ipar, nagy-, és kiskereskedések, bankok, biztosítók, intézmények, hatóságok, irattárak, könyvtárak növelt igényeihez igazítva, ahol a nagy igénybevétel mellett a tetszetős külső is lényeges szempont.

11 Elöl nyitott tárolódobozok Az egymással összehangolt méretek az egyes polcmezőkben egyedileg és felhasználástól függetlenül kombinálhatók egymással. A polietilén PE műanyag törésbiztos, könnyű és ellenálló a legtöbb savval és lúggal szemben, élelmiszerfiziológiailag közömbös, -40° és +80° Celsius között hőálló. Négy szín könnyíti a raktározást és komissiózást vezetőképes kivitel fekete színben

12 Az acélból készült dobozok nagy stabilitásukról, robosztusságukról és egymásra rakott állapotban rendkívüli teherbírásukról ismertek. Ha a nehéz alkatrészek mint például: szegecsek, csavarok vagy fogaskerekek miatt nagy mechanikus terhelések lépnek fel, akkor ezek a dobozok az optimális raktári tárolóedények.

13 Különféle egymásba rakható, ill. összecsukható tárolódoboz

14 Kónuszosan egymásba rakható szállító és komissiózó dobozok, az üresen egymásba rakható dobozok jelentős helymegtakarítást eredményeznek. Fedéllel ellátva egymásra rakhatók és ezáltal jól alkalmazhatók többutas szállítódobozként. A felhasznált polietilén és polipropilén műanyag élelmiszerfiziológiailag közömbös. Hőállóság: Polietilén: - 40°C és + 80°C, Polipropilén: -20°C és + 100°C között.

15

16 A raklapos állvány megoldást nyújt sokféle raktározási problémára. A rendszer közvetlen hozzáférést biztosít a raktári áruhoz a műszakilag jól átgondolt és különösen robosztus állványrendszer által. A rendszer szerelése a kapcsoló szerkezet révén nagyon pontosan és egyszerűen végezhető.

17 Állványkeret: Két speciális oszlopprofilból készül, acél talplemezekkel. Az oszlopprofilokat a feladatnak megfelelő erősségű C- profilú rácsszerkezet erősíti össze keretté. A raszterlyukasztás az oszlopprofil homlokoldalán található, a leginkább igénybevett oszlopéltől megfelelő távolságban. A keret szabványmélysége 800 és 1000 mm, az állítható raszter 100 mm.

18 Tartógerendák: Acél zártszelvényből készülnek és szögacél akasztószerkezettel lehet az állványkeretre erősíteni. Az akasztószerkezet vastagsága kétszerese a gerendának. A gerendák anyagvastagsága függ a tartóhossztól és a terheléstől. A tartóhossz 1800 és 2700 mm lehet (két illetve három raklap), a maximális behajlás: tartóhossz/200. Az akasztószerkezet ferdére állított akasztónyelvekkel kapcsolódik az oszlopprofil raszterlyukasztásába. A véletlen kiemelést biztosítószegek teszik lehetetlenné.

19 Több raklapférőhely széles rendszer

20

21 Bejárható állványok A bejárható állvánnyal minimális helyen maximális tárolókapacitás érhető el. Kiváltképpen akkor válnak be, ha csak néhány különböző árucikk nagy mennyiségű tárolásáról van szó. A be- és kitárolás ennél a rendszernél hagyományos villás targoncával történik, amely be tud menni az állványcsatornákba. A bejárható csatornák gyakran fel vannak szerelve a padlóra fektetett megvezető sínekkel, hogy az állvány tartólábakat megvédjék és a targoncavezető számára megkönnyítsék a vezetést.

22 Átfolyó állványok A teljesítmény növeléséhez az átfolyó állványok jó megoldást jelentenek. Kisalkatrészek vagy raklapos áruk egyaránt elhelyezhetők, a rendszer áttekinthető tárolást, rövid kiszedési utat és megfogási időt eredményez.

23

24

25 Karos állványok Szálanyagok tárolására kézi, vagy gépi kiszolgálással.

26 MOBIL ÁLLVÁNYBERENDEZÉSEK KÉZI MOZGATÁSSAL A mozgatható állványberendezéseket kézi erővel, síneken lehet görgetni. Ezeket a tároló rendszereket a legkülönbözőbb állványfelépítménnyel lehet ellátni, a mindenkori felhasználási céltól függően. A mobil állványberendezéseket a jobb helykihasználás (a rendelkezésre álló tér kb. 75-90%-a), rövidebb utak, porvédelem és zárható raktári tárolás céljából alkalmazzák.

27


Letölteni ppt "Raktár. A tárlolandó áruk jellemzői és a tárolási mód közötti kapcsolat:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések