Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagykároly. A következő adatokat a maximum hőmérséklettel úgy kaptam,hogy az Accuweather nevezetű honlapról a szükséges információkat,kiírtam az Microsoft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagykároly. A következő adatokat a maximum hőmérséklettel úgy kaptam,hogy az Accuweather nevezetű honlapról a szükséges információkat,kiírtam az Microsoft."— Előadás másolata:

1 Nagykároly

2 A következő adatokat a maximum hőmérséklettel úgy kaptam,hogy az Accuweather nevezetű honlapról a szükséges információkat,kiírtam az Microsoft által fejlesztett és kiadott Excel nevezetű programba. Aztán az Excelben különböző függvények segítségével kiszámoltam a maximum hőmérsékletet az októberi hónapra. Miután ez megvolt a kapott adatokat kijelöltem és beillesztettem egy diagramba amit itt jobbra lehet látni.Ahhoz,hogy megkapjuk az itt látható képet,először ki kell számolnunk a maximum értéket amit a Max függvény segítségével tudunk megtenni.

3 Ahhoz,hogy a minimum hőmérsékletet megkapjuk hasonlóan járunk el mint az előbbi esetben. Most a MIN függvényt válasszuk a max helyett.Amint megkapjuk az értékeket,fogjuk és kijelöljük és a számunkra kedvező diagramm típust kiválasztva elkészítje a diagrammot a minimum hőnérséklet értékeire is,akárcsak az előző esetben is.

4 Az átlag hőmérsékletnél már más függvényt használunk,mivel az átlagot úgy kapjuk,hogy az értékeket elosztjuk. Viszont,hogy ne kelljen sok számmal babrálni,az Excelben megtalálható az úgynevezet Átlag(AVERAGE) függvény amelybe csak a kijelölt értékeket beirjuk és ő egyből kiszámítja nekünk.Végül a kapott értékeket szintén kijelöljük és a nekünk kedvező diagrammal elkészítjük.

5  Elsősorban fontos a tájékozódás,és az információ szerzés,az ehhez használt segítség az az Accuweather,honlap volt,ahonnan megtudtam az időjárást egész hónapra. http://www.accuweather.com/en/ro/romania-weatherhttp://www.accuweather.com/en/ro/romania-weather  Másodszor ha már megvan az infó szükség van a megfelelő programokra amikkel elkészíthetjük amit akarunk,esetünkben ajánlatos egy egész Microsoft Office csomag,amiben minden kellék a javunkra szolgál.  Ha minden szükséges eszköz megvan akkor kezdődhet a munka és a gyártási folyamat.

6

7  Elkészítéshez használt programok: Microsoft Office exel2007, továbbá a PowerPoint és Word.  Elkészítési idő pár óra+infógyűjtés,renderelés.  Az elkészítésben közreműködött az Accuweather.  Elkészítette : Sivadó Kevin.


Letölteni ppt "Nagykároly. A következő adatokat a maximum hőmérséklettel úgy kaptam,hogy az Accuweather nevezetű honlapról a szükséges információkat,kiírtam az Microsoft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések