Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Telekocsi szolgáltatás kialakítása “Ruby on Rails” és lokalizációs megoldások felhasználásával Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Telekocsi szolgáltatás kialakítása “Ruby on Rails” és lokalizációs megoldások felhasználásával Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai."— Előadás másolata:

1 Telekocsi szolgáltatás kialakítása “Ruby on Rails” és lokalizációs megoldások felhasználásával Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar Mérnök informatikus Bsc Karácsony Kolos Témavezető: Vető István Konzulens: Juhász Attila Budapest, 2012

2 o Tekintse át a meglévő telekocsi szolgáltatásokat, hasonlítsa össze azok használatának és technikai megoldásainak jellegzetességeit, és készítse el egy – azoknál jobban használható – telekocsi alkalmazás követelménynek specifikációját. o Ismerje meg a közösségi oldalakhoz való integrálásnak, a Google Maps alkalmazásának, és az útvonalhoz csatlakozás megoldásának lehetőségeit. o Készítse el az alkalmazás terveit a Ruby on Rails fejlesztőeszközének felhasználásával. o Dolgozza ki, és tesztelje a fenti telekocsi alkalmazást. o Foglalja össze a fejlesztés tanulságait és esetleges kiterjesztésének lehetőségeit. Feladatok:

3 o Ingyenes és Open-Source o REST, DRY, KISS o MVC o Lelkes, és sokszínű közösség áll mögötte o Pluginok o Gemek o TDD Miért Ruby on Rails ?

4 MVC

5 o Jól testre szabható, komplett authentikációs rendszer o Modell, Nézet és Vezérlő szinten is Gemek: Devise

6 A Modellek

7 A Vezérlők

8 A felület

9 o TDD o Rspec o Factory Girl o Cucumber Tesztelés

10 o Alapvető hiányosságok pótlása (Autó helyével egyenlőre nem foglalkozik a szoftver) o Keresés megvalósítása o Mobilra optimalizálás Jövő

11 o Milyen további funkciókat tud elképzelni a tervezett telekocsi rendszerben, az eddigiek mellett? o Milyen tervezési módosítások szükségesek abban az esetben, ha egy óriásvállalat nemzetközi szinten történő gépkocsi-flottája esetén szeretnénk bevezetni egy ilyen szolgáltatást. (Milyen igények merülnének fel, hogyan lehet ezt skálázni a webszerver oldalán?) o Az okostelefonokkal kapcsolatosan a fejlesztési javaslatok között szerepel az azokon történő optimális megjelenítés. Miért nem natív Android és iOS programmal tervezi a szolgáltatás implementálását? Mennyiben volna jobb, vagy rosszabb az a megoldás? o Milyen módon integrálható egy ilyen szolgáltatás egy vállalati eszköz- illetve dolgozói nyilvántartó rendszerekhez? (Például ahhoz, hogy ne kelljen az autókat, sofőröket külön felvinni a telekocsi szolgáltatás adatbázisába.) A diplomamunkával kapcsolatos kérdések


Letölteni ppt "Telekocsi szolgáltatás kialakítása “Ruby on Rails” és lokalizációs megoldások felhasználásával Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések