Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HALLGATÓI TUDNIVALÓK A FÉLÉV INDÍTÁSÁRÓL Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HALLGATÓI TUDNIVALÓK A FÉLÉV INDÍTÁSÁRÓL Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév."— Előadás másolata:

1 HALLGATÓI TUDNIVALÓK A FÉLÉV INDÍTÁSÁRÓL Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév

2 Beiratkozás és tantárgyfelvétel: 2012. január 23. – február 4. a Neptun rendszeren keresztül. Elsős hallgatóknak (keresztfélév) személyes, „papír alapú” beiratkozás a Tanulmányi Hivatalban, a hivatalos nyitvatartási időben: Hétfő – Kedd: 9–13 óra Szerda – Csütörtök: 11–15 óra Péntek 9–15 óra Pótbeiratkozás és póttárgyfelvétel: 2012. február 6. – február 10. (különeljárási díj ellenében, amely 2.000 Ft tantárgyanként) 2012. február 13. – február 17. (különeljárási díj ellenében, amely 2.000 Ft kreditenként) Tantárgyfelvétel a Neptun rendszerben: 2012. január 23. – február 4. Ünnepnapok: 2012. március 15., 2012. április 9., 2012. május 1. Pihenőnapok: 2012. március 16., 2012. április 30. Húsvéti szünet (csak nappali tagozaton): 2012. április 3. – április 9. Szorgalmi időszak: 2012. február 6. – május 19. Vizsgaidőszak: 2012. május 21. – június 23. Pótvizsgaidőszak: 2012. június 25. – június 30. Záróvizsga-időszak: 2012. június 18. – június 22. Diplomaosztó ünnepség: 2012. július 6. HATÁRID Ő K - ID Ő PONTOK

3 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Els ő évfolyamos keresztféléves hallgatóinknak: Figyelem! Első évfolyamos keresztféléves hallgatóknak be kell iratkozniuk elektronikusan és személyesen is! Aki először iratkozik be főiskolánkra, az a NEPTUN- rendszerben létrejött beiratkozási lapot kinyomtatva és aláírva hozza el személyesen a Tanulmányi Hivatalba! Időpont: 2012. január 23. – február 4. Hivatalos nyitvatartási idő: Hétfő – Kedd: 9–13 óra; Szerda – Csütörtök: 11–15 óra; Péntek: 9–15 óra között. Ezen kívül hozni kell még: -4 db igazolványképet - személyi igazolványt -TAJ-kártyát -Adókártyát -A Hallgató bankszámlaszámát Különösen fontos, hogy a kinyomtatott beiratkozási lapon szerepeljen a hallgató e- mail címe, mert sok tanulmányokkal összefüggő értesítést küldünk elektronikus úton hallgatóinknak!

4 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Bejelentkezés a rendszerbe A NEPTUN-rendszer főiskolánk honlapjáról (www.wesley.hu) érthető el, a főoldalon a NEPTUN feliratra kattintva.

5 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A feljövő ablakban megtalálható a Neptun hallgatói web dokumentációja a Neptun rendszer - ‘részletek’ alatt „Segítség hallgatóknak” címen. Ennek tanulmányozása sokat segít a program használatában. a „Belépés hallgatóként” lehetőséget választva lehet a programba belépni.

6 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Bejelentkezni a rendszerbe az e-mailben megkapott NEPTUN- kóddal (más néven Azonosítóval)… …és a generált jelszóval (ami 8 karakter hosszú, és a hallgató teljes születési dátumát tartalmazza, ÉÉÉÉHHNN formában, vagyis aki 1999 január 1- jén született, annál 19990101) lehet.

7 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Bejelentkezés után a generált (születési dátumát tartalmazó) jelszót FELTÉTLENÜL változtassa meg! A jelszó változtatása az első belépéskor felugró ablakban, a továbbiakban a „Saját adatok”, „Beállítások” menüpontjában lehetséges. Figyelem! A megváltoztatott jelszót a Tanulmányi Hivatal nem látja, nem tartja nyilván, tehát elfelejtett jelszót visszakeresni nem tudunk. Új jelszót 2000 Ft különeljárási díj ellenében lehet igényelni. Személyes adatok, jelszó

8 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A „Személyes adatok” tartalmazzák a hallgató felvételi rendszerben megadott, onnan a tanulmányi rendszerbe betöltött adatait. Minden hallgatót kérünk, hogy ezeket a beiratkozáskor ellenőrizze! Az alapvető személyes adatokon túl feltétlenül szükséges, hogy minden hallgatónak legyen megadva e-mail címe a rendszerben, mert gyakran küldünk ki fontos, tanulmányokkal összefüggő értesítéseket elektronikus úton a hallgatóinknak!

9 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Akinek több képzése van (A jelenleg nem aktív képzés is megjelenik a rendszerben, például ha egy hallgató egy másik szakon végzett nálunk korábban, vagy átjelentkezett egy másik képzésre – akár a saját szakján belül váltott tagozatot – levelezőről nappalira vagy fordítva), a bal felső sarokban található „Képzés” feliratra kattintva választhatja ki azt a képzést, amelyikre be szeretne iratkozni ebben a félévben. Váltás a képzések között

10 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Beiratkozás Beiratkozni az „Ügyintézés” alatt a „Beiratkozás/Bejelentkezés” menüpontban lehet A beiratkozás csak akkor lehetséges, ha beiratkozási időszak van. (2012. január 23. – február 4.) A rendszer csak azt engedi beiratkozni, akinek nincs lejárt határidejű tartozási tétele a pénzügyi modulban! A féléves költségtérítést már be lehet fizetni a 11708001 – 20562498-as bankszámlaszámra. A megjegyzésben a hallgató saját neptun kódjának kell szerepelnie a következőképpen: NK-”saját neptun kód”.

11 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Beiratkozás A feljövő ablakban ki kell választani a megfelelő szakot (a legtöbb hallgatónknak csak egy szakja van), majd a „Lehetőségek” feliratra kattintani. A „Beiratkozás” lehetőséget választva lehet továbblépni a beiratkozáshoz

12 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Beiratkozás A felugró párbeszédablakban a „Folytatja - OK” lehetőséget választva lehet továbblépni! Először egy felugró ablakban nyilatkozni kell arról, hogy „Aktív” vagy „Passzív” státusszal szeretne regisztrálni az adott félévre. A megfelelő kiválasztása után a „Nyilatkozom” gombot kell megnyomni.

13 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Beiratkozás 1.Az aktív vagy passzív státuszról való nyilatkozat után ki kell tölteni egy beiratkozási lapot. Az „iratkozási lap” ablakban a személyes adataira, képzésére, illetőleg a félévre vonatkozó információkat kell ellenőriznie ill. egyes adatok esetében lehetőség van a módosítások felvitelére is. Figyelem! Első évfolyamos keresztféléves hallgatóinktól azt kérjük, hogy január 23. és február 4. között hivatalos nyitva tartási időben: (Hétfő - Kedd: 9-13 óra; Szerda - Csütörtök: 11-15 óra; Péntek: 9-15 óra) hozzák el beiratkozási lapjuk aláírt és kitöltött (a beiratkozási lap a felületen nem módosítható, kérjük a hiányzó adatokat a kinyomatott lapon pótolni) példányát a Tanulmányi Hivatalba! A Beiratkozási lap az Ügyintézés  Beiratkozás  Lehetőségek  Bei ratkozási kérelem megtekintése menüpontból nyomtatható! 2.A felsőbb évfolyamos hallgatóknak nem kell a beiratkozási lapot kinyomtatniuk. Ha a Beiratkozási lap kitöltése megtörtént, akkor a „Beiratkozás” gombbal lehet a regisztrációt rögzíteni.

14 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A TÁRGYFELVÉTELhez használatos dokumentumok Órarend, amiből kiderül az órák pontos helye és ideje. Tanegységlista, ami évfolyamonként tartalmazza a meghirdetett kötelező és választható kurzusok listáját. Tartamazza a tárgyfelvétel előkövetelményeit is! Tantárgyi háló, ami tartalmazza a teljes képzés során teljesítendő tárgyakat. Egyértelműen követhetőek belőle a tantárgyi egymásra épülések. Órarend, amiből kiderül az órák pontos helye és ideje. Tanegységlista, ami évfolyamonként tartalmazza a meghirdetett kötelező és választható kurzusok listáját. Tartamazza a tárgyfelvétel előkövetelményeit is! Tantárgyi háló, ami tartalmazza a teljes képzés során teljesítendő tárgyakat. Egyértelműen követhetőek belőle a tantárgyi egymásra épülések.

15 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Ezek a dokumentumok szociális munka és környezettan szakon, valamint a szakirányú továbbképzéseken a www.wesley.hu oldalon találhatók meg a „szakok, tanulmányi egységek”, vagy a „szakirányú továbbképzések” menüpontban a megfelelő szak nevére kattintva.www.wesley.hu A pedagógia szakos hallgatók a www.pedagogia.webuda.com webhelyen, a „Tanulmányok” menüpontban találják a szükséges dokumentumokat. www.pedagogia.webuda.com Tárgyfelvétel

16 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév Tárgyfelvétel A tárgyfelvétel időpontja: 2012. január 23. – február 4. A Tárgyfelvételt a „Tárgyak” alatt a „Tárgyfelvétel” menüpont kiválasztásával lehet megkezdeni.

17 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A tárgyfelvétel megkezdése előtt ki kell választani a megfelelő félévet és mintatantervet (2011/2012/2. félév, a mintatanterv pedig minden hallgatónak a saját képzéséhez tartozó mintatanterve – nem is ajánl föl többet a rendszer) A „Csak a meghirdetett tárgyak” négyzet kipipálásával biztosíthatja azt, hogy a megjelenő tárgylistában csak azok jelenjenek meg, amelyek a kiválasztott félévben meghirdetésre kerülnek. (Ezt éppen ezért ajánlott bepipálva hagyni). A „Tárgyak listázása” gomb kiválasztásával hívható elő a tárgyak listája. a „Tárgytípus”-nál a „Mintatanterv tárgyai” opció választása esetén jelennek meg tárgyak. Az időszak kezdete és vége jelölőnégyzetek alkalmasak arra, hogy órarendi időpont alapján szűrjük a meghirdetett kurzusokat. Mivel szűrési lehetőségről van szó, a tárgyfelvétel kezdetekor érdemes ezeket üresen hagyni, ellenkező esetben a beállított időszakon kívül eső kurzusok nem fognak megjelenni a listában (pl. a gyakorlati kurzusok egyáltalán nem, hiszen azoknál nem szerepel intézményi órarendi időpont)

18 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A tárgyak listája az oszlopfejlécre kattintva sorrendezhető. Az oldalméret megfelelő beállításával (pl. 100) elérhetjük, hogy a teljes listát egy oldalon lássuk. A tárgy kiválasztása után a tárgyhoz meghirdetett kurzusok listája jön elő. A tantárgyi egymásra épülésekre nagyon kell figyelni (pl. szociális munka szakon azokból a tárgyakból, amelyekhez gyakorlat tartozik, a tárgyfelvételt a gyakorlati kurzussal kell kezdeni.)

19 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A tárgyfelvétel menete A „Felvehető kurzusok” fülön láthatja a kiválasztott kurzusokat szeretné felvenni. tárgyhoz az adott félévben meghirdetésre került kurzusokat, és itt veheti fel a tárgyat és annak kurzusát vagy kurzusait. A kurzus kódjából kiderül, hogy nappalis vagy levelezős kurzusról van szó, illetve azoknál a tárgyaknál, amelyekből több csoport indul, a csoportokat számozással különítjük el egymástól. Pl: N04: a tárgyhoz tartozó nappalis csoportok közül a 04. sorszámú. (rákattintva megtekinthetőek a hozzá tartozó olyan további információk, mint oktató személye és az órarendi hely és idő). A kurzuslista jobb oldalán található jelölőnégyzet segítségével tudja kiválasztani a kívánt kurzust. A felvenni kívánt kurzus(ok) kijelölése után kattintson az ablak alján található „Mentés” gombra. Ezután minden esetben visszajelzést kap arról, hogy sikerült-e felvenni a tárgyat és a kurzus(oka)t, illetve, ha hiba történt, akkor a rendszer jelzi, mi a hiba oka.

20 Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév A kurzusjelentkezés csak akkor lesz sikeres, ha Beiratkozott a 2011/12. tanév II. félévére és a státusza aktív Teljesítette a tárgy és a kurzus felvételéhez szükséges követelményeket Van még szabad hely a kiválasztott kurzus(ok)ra Még nem teljesítette a tárgyat korábban Tárgy- és kurzusjelentkezési időszak van (2012. január 23. – február 4.)


Letölteni ppt "HALLGATÓI TUDNIVALÓK A FÉLÉV INDÍTÁSÁRÓL Wesley János Lelkészképző Főiskola – 2011/2012. tanév II. félév."

Hasonló előadás


Google Hirdetések