Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, 2007. szeptember 25.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, 2007. szeptember 25."— Előadás másolata:

1 Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, 2007. szeptember 25.

2 A nemzetközi partnerség kialakítása Az EQUAL projekt előkészítő szakaszában megkezdődött a nemzetközi partnerek keresése. Először szervezetünk korábbi nemzetközi kapcsolataira építettünk, majd az EQUAL adatbázison és weboldalon elérhető nemzetközi Fejlesztési Partnerségeket kerestük meg.

3 2005. március 20. – I. nemzetközi partnertalálkozó Firminyben, Franciaországban Együttműködésünk megtervezése: Felosztottuk a három partner között az elvégzendő feladatokat. Megegyeztünk a nemzetközi tevékenység titkárának személyében, aki az olasz partner programvezetője, Carmelina Nicola. Megállapodtunk abban, hogy a magyar partner vállalja a programértékelési és monitoring feladatokat. A francia partner a közös weboldal tervezését, kivitelezését, CD Rom elkészítését vállalta. Megegyeztünk a megszervezésre kerülő nemzetközi partnertalálkozók várható időpontjaiban, kidolgoztuk az együttműködésünk alapjául szolgáló nemzetközi szerződés (TCA) tartalmát is. Közös partnerségünk a Hungary (Magyarország), Italy (Olaszország) és France (Franciaország) angol megnevezésekből a H-IF mozaikszót kapta.

4 Nemzetközi partnerek I. Olasz nemzeti partnerség – La Ghianda (agysérült emberek társadalmi re-integrációjának segítés) A partnerség vezetője: En.A.I.P Nemzeti partnerek: BIP - BIP Association Association `Centro Studi Opera Don Calabria C.A.S.T Eclectica Unita Riabilitazione Dip. Post-Acuzie Az Ospedaliera “Maggiore della Carita”

5 Nemzetközi Partnerek II. Francia nemzeti partnerség – Otthoni munka, képzés: egy megoldás, hogy kijussunk az árnyékból (hátrányos helyzetű és fogyatékos fiatalok elhelyezkedésének támogatása távmunka segítségével) A partnerség vezetője: SEGECO Nemzeti partnerek: Conseil General de Haute-Loire Local Missions de Haute-Loire Centre National de Promotion Rurale

6 Nemzetközi partnerek III. Magyar nemzeti partnerség – Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat A partnerség vezetője: Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Nemzeti partnerek: Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szombathelyi Regionális Képző Központ Savaria Nett-Pack Kft.

7 Az együttműködés alapját képező nemzetközi szerződésben – TCA – meghatározott célok és tevékenységek bemutatása Célok: Speciális helyzetű, munkaerő-piacon diszkriminált csoportok foglalkozási integrációjának és rehabilitációjának segítése különböző innovatív megoldások révén. Innovatív foglalkozási és integrációs modellek, szolgáltatások kipróbálása. Újfajta képzések, képzési technikák megismerése Operátorok szakmai profiljának elemzése. Új szakmai kapcsolatok, együttműködések kiépítése; Tapasztalatok és a kapott eredmények terjesztése CD-ROM és weboldal segítségével.

8 Nemzetközi tevékenységek Nemzetközi titkárság működtetése: a nemzetközi tevékenységek koordinálása, a feladatok határidejének betartatása, szükséges anyagok összegyűjtése, továbbítása a partnerek részére. Weboldal működtetése: a nemzetközi partnerek közötti kommunikációt, információcserét segíti és a disszemináció eszköze. Kutatás: Célja: egy olyan közös kutatási anyag elkészítése, amely a projekt befejezése után a további együttműködés alapját jelentheti. Elkészült 3 nemzeti és egy komparatív kutatási jelentés. Értékelés és monitoring: Célja: –a projekt megvalósításának, erősségeinek és gyengeségeinek vizsgálata; –annak vizsgálata, hogy a nemzetközi partnerség hozzá tud-e járulni a helyi vagy regionális szakmapolitikához, illetve gyakorlatokhoz; –indikátorok segítségével az elért eredmények bemutatása. Elkészült egy közbenső és egy záró értékelési és monitoring beszámoló.

9 Nemzetközi Partnertalálkozók Célja: a partnertalálkozók közötti szakmai tevékenység meghatározása; az elvégzett feladatok bemutatása, értékelése, szükséges korrekciók végrehajtása. Operátorok tapasztalatcsere programok lebonyolítása Az előkészítő szakasz során egy, a végrehajtási szakaszban pedig négy partnertalálkozó került megszervezésre. Minden nemzetközi találkozót követően egy-egy bulletin – jegyzőkönyv – készült. Ezek összegzik az elért eredményeket, a következő időszak tevékenységeit és az elérendő célokat. A partnertalálkozókkal párhuzamosan került sor az operátorok szakmai tapasztalatcseréjére.

10 A nemzetközi együttműködés eredményei Kutatási dokumentum a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci integrációját segítő innovatív szolgáltatásokról, valamint az operátorok szakmai profiljáról. Dokumentum az operátori csereprogramok tapasztalatairól. Weboldal működtetése. CD-ROM elkészítése, amely a nemzetközi együttműködés során szerzett tapasztalatokat, termékeket és eredményeket mutatja be. További együttműködés alapjainak megtárgyalása a nemzetközi partnerekkel

11 A nemzetközi tevékenység dokumentumai TCA Kutatási dokumentum Értékelés, monitoring beszámoló Bulletinek Operátorok beszámolói A dokumentumok megtalálhatóak: angol nyelven a www.h-if.eu weboldalon és magyar nyelven a http://equal.rszfk.hu honlapon.www.h-if.euhttp://equal.rszfk.hu

12 Köszönöm a figyelmet! Szabó Beáta Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely 11-es Huszár út 116. E-mail: bea.szabo@rszfk.hu Weboldalak: www.rszfk.hu http://equal.rszfk.hu Tel.: 06-94-508-772 Az EQUAL Programot az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány finanszírozza. The EQUAL programme is funded by the European Social Fund and the Hungarian Government.


Letölteni ppt "Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat nemzetközi tevékenysége EQUAL program zárókonferencia Szombathely, 2007. szeptember 25."

Hasonló előadás


Google Hirdetések