Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Általános tudnivalók Balthazár Zsolt főiskolai adjunktus Természettudományi Tanszék Természetismeret és környezetvédelem elmélet és gyakorlat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Általános tudnivalók Balthazár Zsolt főiskolai adjunktus Természettudományi Tanszék Természetismeret és környezetvédelem elmélet és gyakorlat."— Előadás másolata:

1

2 1 Általános tudnivalók Balthazár Zsolt főiskolai adjunktus Természettudományi Tanszék Természetismeret és környezetvédelem elmélet és gyakorlat

3 2 Tudnivalók — 1 Előadásokon katalógus van. Távollenni szabad, bár nem célszerű, sok munka megtakarítható az előadáson való részvétellel. Ez magától értetődően vonatkozik a gyakorlatokra is azzal a megjegyzéssel, hogy bármilyen okból történő hiányzás pótlandó; a pótlás azonban igen nehezen szervezhető meg.

4 3 Tudnivalók — 2 A gyakorlat a számítási feladat elvégzését és kiértékelését jelenti, illetve a kiadott házi feladat elvégzését. A gyakorlat eredményének leadási határidejét a gyakorlaton közlöm, a hirdetőn olvasható lesz. Az értékelési szempontok a Tantárgyleírásban megtalálhatók.

5 4 Tudnivalók — 3 Nyomatékosan hangsúlyozom, hogy a fizika és a kémia nem könnyű, néhány nap alatt megtanulható tantárgy. Nem javasolható, hogy a vizsgaidőszakban próbálja bárki is megtanulni a kollokvium anyagát. Nem elegendő megérteni, ez szükséges, de nem elégséges, meg is kell tanulni.

6 5 Tudnivalók — 4 A megértést segíti az előadás, a gyakorlat és a rendszeres lehetőség a konzultációra. Konzultációs időpont bármely egyeztetett időpontban lehetséges. Sajnos, néhány hallgató a gyakorlat kiértékelését lemásolja. Ezzel semmit nem tanul. A vizsgán viszont csak a megtanultakkal lehet a hallgató eredményes.

7 6 Tudnivalók — 5 A tantárgy jellegéből következik a feszesség. “Kicsit rossz” vagy “kicsit hibás” válasz, megoldás nincsen. Egy válasz, egy eredmény vagy jó vagy rossz. A rossz válasz vagy eredmény súlya persze különböző. Vannak olyan hibák, amelyek igen súlyosnak minősülnek, a következmények ennek megfelelőek.

8 7 Tudnivalók — 6 A gyakorlatokat és az előadásokat pontosan kezdem. A késéssel kevesebb idő marad a gyakorlatra, illetve a késő hallgató zavarja a pontosan megjelent hallgatókat. „Tanár úr, én azt nem hallottam!” „Sajnálom.” Szünetet megbeszélés szerint tartok, az előadásoknak, illetve a gyakorlatoknak ennek megfelelően van vége.

9 8 Tudnivalók — 7 A dosszié értékelése a hibapontok összegével történik. Részletek a hirdetőtáblán megtalál- hatók. Hibának minősül: késedelmes leadás hiányos feladatteljesítés hiba számításban vagy mérésben különlegesen súlyos hiba külön hibapont

10 9 Tudnivalók — 8 Sürgősen letölteni a Laboratóriumi praktikumot! Nélkülözhetetlen a gyakorlathoz is, a vizsgához is!

11 10 Tudnivalók — 9 Munka - és tűzvédelmi oktatás


Letölteni ppt "1 Általános tudnivalók Balthazár Zsolt főiskolai adjunktus Természettudományi Tanszék Természetismeret és környezetvédelem elmélet és gyakorlat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések