Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hegesztési paraméterek meghatározása (111). Kézi ívhegesztésnél a legfontosabbak: - az elektróda típusa és átmérője, - az áramerősség (ezt állítjuk:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hegesztési paraméterek meghatározása (111). Kézi ívhegesztésnél a legfontosabbak: - az elektróda típusa és átmérője, - az áramerősség (ezt állítjuk:"— Előadás másolata:

1 A hegesztési paraméterek meghatározása (111)

2 Kézi ívhegesztésnél a legfontosabbak: - az elektróda típusa és átmérője, - az áramerősség (ezt állítjuk: a hegesztő áramforráson), - az ívfeszültség, - a hegesztési sebesség, - az előmelegítési és hőntartási hőmérséklet, stb.

3

4

5

6

7

8

9 - Ha az áramerősség nő ⇒ a beolvadási mélység nő, az elektróda fröcsköl, a varrat felülete csúnya, oxidos, az ömledék hígfolyós és „forró”, a varrat kristályai nagyok, eldurvulnak, az elektróda a befogás felőli vége vörösen izzik. - Ha az áramerősség csökken ⇒ a beolvadási mélység is csökken, az ívgyújtás bizonytalan, az ív „imbolyog”, a gyök nem olvad meg, a varratszélek nem olvadnak meg, a varrat túl domború.

10

11 2007. 03. 23 Komócsin M.11 A hegesztési munkarend tervezése: A feszültséget a hegesztő a hegesztő tápegységen nem tudja állítani, hanem az ív hosszúságával tudja szabályozni. A szokásos ívhosszúság a bevont elektróda maghuzal átmérőjével egyező.

12


Letölteni ppt "A hegesztési paraméterek meghatározása (111). Kézi ívhegesztésnél a legfontosabbak: - az elektróda típusa és átmérője, - az áramerősség (ezt állítjuk:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések