Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GÁZFÓRUM - 2012 MINŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG, MINT A BIZTONSÁG GARANCIÁJA az egyszerűsített gázkészülékcsere folyamatában. Gyárfás Attila Magyar Épületgépészek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GÁZFÓRUM - 2012 MINŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG, MINT A BIZTONSÁG GARANCIÁJA az egyszerűsített gázkészülékcsere folyamatában. Gyárfás Attila Magyar Épületgépészek."— Előadás másolata:

1 GÁZFÓRUM - 2012 MINŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG, MINT A BIZTONSÁG GARANCIÁJA az egyszerűsített gázkészülékcsere folyamatában. Gyárfás Attila Magyar Épületgépészek Szövetsége

2 MITŐL EGYSZERŰBB? Elmarad a tervezés Gyorsabb Elmarad a gáz-MEO FELHASZNÁLÓ ÉRDEKE! (Csökkennek az engedélyes terhei is)

3 A MINŐSÉG GARANCIÁJA CSAK ► a legjobban képzett (mestervizsga, műszaki-bizt. felülvizsgáló), ► az engedélyesnél „regisztrált” és a teljes folyamatért felelősséget vállaló gázszerelők végezhetik. ► Csökken a „fekete szerelők” versenyelőnye.

4 A KIVITELEZŐ FELELŐSSÉGE Az egyszerűsített készülékcsere eljárás felelősségi mátrixa: feladatok - felelősök

5 F E L E L Ő S Gyártó/ forgalmazó TervezőKivitelezőÜzembeh.Felhaszn. FELELŐSSÉGFELELŐSSÉG Termék megf./dok. X Illesztés a rendszerhez (X)X Szakszerűség X Engedélyek (X)X MEO/átadás X(X) Bejelentés X Üzembe helyezés X(X)XX Üzemeltetés X EGYSZERŰSÍTETT KÉSZÜLÉKCSERE FELELŐSSÉGI MÁTRIXA

6 MÉG TÖBB FELELŐSSÉG! ► Az új gázfogyasztó készüléknek a meglévő fűtési és hmv rendszerhez, valamint az égéstermék elvezető berendezéshez való szakszerű illesztése, jogosult tervező/szakértő bevonása – ha szükséges. ► A kivitelezéshez és az üzemeltetéshez szükséges engedélyek, nyilatkozatok, tanúsítványok és egyéb dokumentumok meglétének ellenőrzése. ►A felhasználó szakszerű tájékoztatása a biztonságos üzemeltetéssel kapcsolatos kötelezettségeiről.

7 MÉG TÖBB FELELŐSSÉG! ► A kivitelezési munka műszaki-biztonsági ellenőrzése. ► A szerelési nyilatkozat és bejelentő lap kiállítása és átadása az engedélyesnek 2 napon belül. ► A műbizonylatok átadása az üzemeltetőnek, a másolatok megőrzése 10 évig.

8 KORLÁTOZÁSOK ► Csak készülékcsre. ► Legfeljebb 36 kW. ► Egyedi kémény. ► A régivel azonos felépítés (típus), vagy zárt rendszer („C” típus), együtt-tanúsított égéstermék és levegő vezetékkel.

9 Köszönöm megtisztelő figyelmüket Gyárfás Attila


Letölteni ppt "GÁZFÓRUM - 2012 MINŐSÉG ÉS FELELŐSSÉG, MINT A BIZTONSÁG GARANCIÁJA az egyszerűsített gázkészülékcsere folyamatában. Gyárfás Attila Magyar Épületgépészek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések