Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A képszerkesztési eljárások gyakorlata Microsoft Picture Manager 3. témakör:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A képszerkesztési eljárások gyakorlata Microsoft Picture Manager 3. témakör:"— Előadás másolata:

1 A képszerkesztési eljárások gyakorlata Microsoft Picture Manager 3. témakör:

2 A Microsoft Office Picture Manager egy olyan alkalmazás, amellyel a számítógépen tárolt összes kép tárolható, megnézhető, szerkeszthető. Menüszerkezete, eszköztárai és jelöléseik hasonlóak a többi Microsoft Office alkalmazáshoz, ezért nagyon könnyű megtanulni. A képszerkesztő eszközök megkönnyítik a képek javítását, körülvágását, másolását vagy beillesztését.

3 - Indítása: A Microsoft Picture Manager az összes Office-telepítés része, és önálló képeken használható.  A képek előkereséséhez nem kell a mappák egész során végighaladni, mert létrehozhatók parancsikonok, amelyek a képeket tartalmazó tárolóhelyekre mutatnak.  A képeket Társítással is hozzákapcsolhatjuk a Microsoft Picture Manager alkalmazáshoz, ebben az esetben a képre dupla kattintással indíthatjuk a programot.

4 A Kép menü használatával a képek a következő beállítások módosításával szerkeszthetőek: Fényerő és kontraszt Szín Körülvágás Forgatás és tükrözés Vörösszem-effektus eltávolítása Átméretezés Kép tömörítése A szerkesztéssel végén menteni kell a változtatásokat, kattintással a Mentés menüpontra, vagy a Mentés másként menüpontra kattintva hoz létre új képet, az eredeti megtartása mellett.

5 Gyakorlati rész: Képek szerkesztése, levágása, méretezése, vörösszem- effektus használata, fényerő és kontraszt hatása a színekre. A képek méretezésénél figyelni kell arra, hogy amíg a méret csökkentésével a kép élessége megmarad, a nagyításnál a kép elmosódottá válhat a nagyítás mértékétől függően. A színek telítettségének csökkentésével a színes képből fekete-fehér kép készíthető.

6 Kész képek, majd régebbi és a gyerekek által az órán készült fényképek szerkesztése, a Microsoft Picture Manager alkalmazás lehetőségeinek megismerése és gyakorlati használata. A Dokumentumok/Képek/Mintaképek szerkesztése: minden gyerek ugyanabból a lehetőségből indul ki, és ezek alakítgatása a lehetőségek kipróbálására, majd a lehetőségek alkalmazása fényképeken. A szerkesztendő fényképek a szakkörön készülnek a gyerekek által.

7 Szakköri élmények Érdekes felfedezés is született az órán: a fényképező gyerekek észrevették, hogy a fényképezőgépen keresztül nézve a képernyőt látszik a villódzása …. Így szóba került a képfrissítési frekvencia és az egészség is: miért nem szabad egész nap a gép előtt ülve játszani

8 A képen látható bogár egyik gyerek saját fényképe Másik érdekesség aminek nagy sikere volt: játék a színekkel, avagy színezzünk bogarat. A színek telítettségének, mélységének állításával különböző színű kép keletkezik, anélkül, hogy a valóságban megváltoztatnánk a képen a színeket.

9 „Játék a színekkel” alkalmazása, a kedvenc játék képernyő átalakítása Gyakorlatozás: közben etikai szabályok megbeszélése


Letölteni ppt "A képszerkesztési eljárások gyakorlata Microsoft Picture Manager 3. témakör:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések